Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Wolven

Wanneer naar dat buffelt was niet egaal tussen ruime khishchnikov - zo wijd zij werden verbreid en zo kundig zelf alimentatie verstroken. Maar wolven verstoorde persoon erin bejagen, izvodili ovechi kuddes en zelfs werden door menseneters - beschouwd en persoon hen ontvolkte voor vele jaren... Nu te vergaderen wolven moleno om slechts in dove wouden en hoog in de bergen.

Knappe, geniepige en neprikhotlivye, wolven leefden naar het buitenland de wereld. Gebruikelijke grijse wolven bevolkten ravninnykh wouden en steppes, hoog in de bergen, in polupustyne en in ijzig tundre... Om te maken in zo verschillende omgevingen door, door hem werd dovolstvovatsya door elk mijnbouw - van de insecten en muizen tot toe moguchikh bizons, elanden en ovtsebykov gekomen. Tussen khishchnikov wolven was niet gelijkmatig, maar in ongelijke slag met mensen zij verloren.

Van alle twee type van wolven Werd weerhouden. Rode wolven in voormalige tijdperken gezwermd op iugo-oosten-USA, maar nu hen zeer weinig, en op bullock, is mogelijk, over het algemeen verbleven niet. Daarentegen, grijse wolven tot toe nu treffen in Canada, op Alaska, in East Europe, Skandinavii, Rusland, op Het midden-oosten, in Middle Asia, en op de uitgebreidheden van De siberie.

Naar grijse wolven zoologen bijvoeglijke bepaling blij van niet gelijkaardige vriend op de vriend van polaire wolf, Amerikaanse lesnogo wolf, de steppe wolf van sredneaziatskikh wildernissen en wolf gebruikelijk weerhouden in lesnykh en alpene gebieden van Naar het oosten en Noord Europa. Van grijse obitatelya chashchi steppe wolf verschilt pojarostiu en elk meer hel mastiu, en obitatel tundry polaire wolf pobolshe de sobratev en omwikkelde in hartelijk, alles behalve wit shubu. Volchia stromen - dit gezin, bij wie zelden bestaanen elk meer 20 osobei toe. In iedere kudde afwijkt 6-8 volwassene buffelt beantwoordde aan naar vozhaku en het girlfriend, volchitse-moeders. Deze hun kinderen, als vroeg als vyrosshie, maar niet regelen obzavestis door het eigen territoria. Baby's in de kudde in het algemeen rozhdaiutsya slechts op het tweetal vozhakov.

Met betrekking tot de natuur wolven worden bij elkaar gehoosd, helpen erbuit zichzelf lijkend op en whereat onbuigzaam hierarchie verrichten, op de top welk kosten vozhak en het izbrannitsa; Manspersoon in de kudde hoofdstuk heeft van pobolshe schrifteli bevelen, dan het volchitsa, en vsyak beest door de rang ponizhe bijster nou weet de plaats en stand. Als met vozhakom of volchitsei-moeder ergens toe zal geschieden bevrijdde plaats dostanetsya naar welk-dat andere, maar competitie voor de plaats in het hoofdstuk van de kudde zelden draagt gent aan: Wolven dat verduidelijking begrijpen van de houdingen een zodanig kunnen uitmaken van de handeling nezamenimuiu in jacht maken op "strijd eenheid", en daarvandaan van de tegenstrijdigheid van de leden van een kudde dracht puur symbolische beschikking. Het is begeleidende, elk wolf bezettend de nishu in de kudde, zal wil worden povyshe getild, en wanneer alle kudde zamelt aaneen in, beginnen ingewikkeld ritualy, in de werkwijze welk beesten checken, moeten voormalige orde verblijven. Geschiedt die in zodanig wedstrijd iemand ottesnyaet vozhaka, en die, okazavshis op de achtergrond, niet altijd kan smiritsya met de nederlaag en eens voor alle verhuizingen vandaan van de kudde.


Territorium

De meeste jonge innemende lagere plaatsen in zverinoi hierarchieen manspersonen welk niets om te verspelen, ook verhuizing vandaan van de indiogeen kuddeen hinkelend om door zichzelf lijkend op en obzavestis de kudde te vergaderen. Op de tijdperken zodanig odinochkam wordt gedragen om grote afstanden te ondervangen.

VoлkhEenzame wolf wordt met de voorzichtigheid mijdende territoria verhaald, druk door andere kuddeen, en niet hun rust beschadigen: Borrel met numeriek superieure tegenstanders kan laatste avontuur erin bestaan worden. Nooit trogaya de, stromen pitilessly raspravitsya met chuzhakom toe. Op zoek naar mijnbouw wolven zabredaiut op de landgoederen, waar ontpopen zich nabij persoon en gewaagdheid rasstatsya met het leven. In de herfst van en in de winter van de kudde prowls met betrekking tot gebied kwalificeerde; In het woud, waar dichi pakt af, dit bereik klein - niet boven 100 kwadraat. Het is km, en waar mijnbouw moet poiskat, het plein van "de" landen verbouwt in het tiental en elk meere tijdperken. Polaire wolven, okhotyashchiesya op boreal reeen, year in year out tvloeien achter hun kuddes met betrekking tot alle tundre voor; Geschiedt die in de kudde van reeen bestaan de volchia kudde. Op een keer traceerden zoologen de bewegingen van een kudde met betrekking tot Alaska: Wolven voor anderhalf maand verstreken 1100 km met betrekking tot uitgebreidheden door het plein 13 1000 kwadraat. Het is km!


Hoe buffelt eigenaarschap bestempelen

Warend met betrekking tot zodanig grote territorium, kudde, natuurlijke wijze, niet kan erop exclusief recht weerhouden, maar lesnye wolven, eigenaarschap welk pomenshe, verslaafd om erin slechts het land aan te treffen. Wolf de eigenaarschap bestempelt door het eigen lucht (hoe? Als onze honden opstijgend lapy op fonarnykh colonnes), vooral userdstvuya op borderland, om buren wisten, die hier bestaanen, en niet sovalis, en die door hem niet pozdorovitsya.

Wolven communiceren tussen elkaar niet alleen door middel van traceert-etiketen maar ook Yowl. Als een kudde narvetsya op ander, van de aderlatingen zal niet ontwijken, en daarvandaan wolven kaarten vytem voorstad berichtgeving andere omstreeks de benadering aan. Naar Yowl een wolf begint, naar hem nagalm het overblijfsel van de een. Jagende mijnbouw, wolven podvyvaiut kondigend sobratev omstreeks de zetel. Op Yowl van een kudde otklikaiutsya alle kuddeen hieromtrent, en in het woud niet voorstelbare kakofonie klimt. Het is begeleidend, brengt tijdperk en door zodat een van kuddeen niet podkhvatit vreemd Yowl, - ze is numeriek klein, en daarvandaan naar de om haar better zataitsya of zelfs potikhonku retirovatsya met betrekking tot gelijke voorstellingen. Het is overigens, eenzame wolf niet Yowl op de Griek calends.

Als kudde Yowl, niet toen ze of maakt voor soboi nieuwe territorium, of maakt duidelijk schikkingen voor ambuscade, pochuyav mijnbouw. Volchi kuddeen gelden de tactiek van geruisloze binnendringing op novaya zemlya waar verbleef weinig vrijje eigenaarschap.


Duplication

Belated in de voorjaar van wolven de hebbelijkheden veranderen. Zij niet langer waren, en prowl op zoek naar mijnbouw leix nabij logova, waar zamelen obzavestis door de nageslacht in. In het algemeen logovo kiest en ordent zwanger van vozhaka vrouwtje (zoals, dit tweetal niet rasstanetsya naar het eind levens). De ze van vynashivaet de baby's van zeven weken en brengt van 4 tot toe 7 blinde en hulpeloze baby's. Hiervan moment ze verlaat zich niet logova weken drietal; Mijnbouw brengt het gezin vader. Het overblijfsel van de leden van kudde verblijf hierine roep en ook podkarmlivaiut volchitsu en zijn broeden, poosje volchata niet podrastut. Wanneer volchitsa begint zelve uit te komen op jacht maken op, kudde prismatrivaet achter baby's.

Twee of drie maand na volchata als vroeg als kan trusit na de kudde, en alles volche gezin overgaven logovo. Volchi zaaden prebyvaiut in de ouderpaar paar jaar, magister van premudrosti bejagen en na de uitademing van de tijdperk verhuizing vandaan, door om obzavestis eigen kuddeen.


Bejaag

VoлkhWolven kunnen prisposoblentsami - zij edyat alles heten die kan worden, en alle, the who zwakker van hen opgevangen. In de zomer van in ratsion wolven, hoe dit noch eigenaardig, vogelstand lopen, lyagushki, torren en zelfs vegetarianskie bliuda van lesnykh vruchten en lichens binnen. Hongerige wolven edyat en padal, otdiraya vlees van het gebeente zoals stervyatniku, - horrendous schilderstuk reclame omstreeks hen voorspellend predanii. Als wolf wil niet dovolstvovatsya leix wat wordt naar hem op de weg geslagen, het altijd zal zelve ruime beest kiezen, om hechtte streven geapporteerd naar de grotste uitgebreidheid mogelijk van de etenswaar. Eenzame wolf zal voldaan naar kleine ree of schaap, naar en kudde en beest pokrupnee totaliter met betrekking tot gebit.

Kudde zaprosto kan zagnat en zavalit eland door het gewicht in poltonny (en dit in wat een wolf afweegt in tien keer kleiner). Met het dit draaien op uitzicht noodzakelijke macht uit, motie van en slazhennost handelingen, zodat op jacht maken op de wetten van de kudde naar vozdaiutsya wolven storitsei.

Belangrijkste okhotniche de faciliteit van wolf - het neus vangende de geringste lucht van de mijnbouw. Pochuyav lucht, alle kudde draait zich hoofden in noodzakelijke richting en zamiraet, om lekker het om zich te herinneren. Wolven vilyaiut door de rok, slovno anticiperend aankomend banket, van en navolgende hun handeling zijn aangewezen op de ligging type. Op de ontluiken ruimte zataitsya negde, en wolven maar meteen aanslag; In het woud zij podkradyvaiutsya van podvetrennoi kant vriend voor andere en hinkelende zastat opoffering buiten de basis verhaald.

Zodanig manier respectievelijk jacht maken op verhuurt om eland of andere beest-odinochku te verstrekken, hoewel zij, zoals, zullen vijand beruiken en wil geven naar hem tegenstand weer. Ruim rogach kan strijd stoiku accepteren en door de stakingen van kopyt otognat wolven welk het zal noodzakelijk om omlaag te steunen en zijn bezet door de zoeken van de opoffering poslabee. Als opoffering zal ubegat beginnen, wolven zullen jacht zoeken, maar zal het verlaten, als zal in de voetstappen verspelen, - hen geen besef zonder privation door te brengen machten welk hebben nog niet tijdperk prigodyatsya.


Natuurlijke selectie

Gezonde en geducht kopytnym, met betrekking tot ruime rekening, niets om wolven te schromen; Daarvandaan stromen altijd vysmatrivaet molodnyak toe, oud of zieke beesten welk gemakkelijker om op te vangen. Het is bijstere inktkoker uitstekend, wanneer volchia kudde de kudde valt van de noord reeen of ovtsebykov aan; Buffelt aandachtsstreepje op de nakomeling osobei, en het meeste zwak van hen geworden door gemakkelijke mijnbouw. Zodoende, kudde, waarover alsmaar aanslag wolven, zullen zdorovee bijstere inktkoker bedekt. Kudde aangevallen, wolven proberen om erin paniek, te ontwikkelen om otognat aankomende opoffering en zonder de moeilijkheid zijn zavalit; Als kudde zal regelen zijn reshuffled en volwassene beesten zullen baby's door de muur van de firma kopyt omcirkelen en verschrikkelijke toeteren, wolven zullen afgaan, nesolono khlebavshi, maar alle gelijk zullen van ver bewegingen vernomen in de kudde zwak of ziek osobei schouwen.


De voet wolf voeden

Okhotyas door alle kudde, wolven de kansen vergroten op het succes. Zodanig "bevel benadering" manifest in de volgend. Twee of drie wolf zataivaiutsya in ambuscade, en alle kudde valt kudde en gonit het op lovtsov aan; Dat vyskakivaiut van "geheim", in de kudde begint paniek joeg vrees ree sharakhaetsya terzijde aan; Het nastigaet een wolf, dan - andere, ree vovsiu wordt buiten, maar, uiteindelijke, drop geslagen... Voorop bevredigt geeuwhonger vozhak, poedaya best doellatten en door vymazyvayas het bloed van de opoffering; Andere wolven worden poodal verwachtende de wachtrij en aandelen gebalkt; Als vlees zal blijven, wolven zaroiut het in land of eenvoudig zal, en zelve umoiutsya in dichtstbijzijnd brook, vyspyatsya en pridut achter de toevoeging toelaten. Als in logove hen wachten voeden de broeden van vrouwelijke, wolven zullen hen vlees - rauw in het gebit of poluperevarennoe in zheludkakh toekennen. Voor eenmalige wolf kan tot toe 10 kg vlees, en de wil van niet stuk hout, naposledok lekker obglodav gebeente eten; Als op het diner naar wolf werd gering zverek, het sest er whol, zelfs mee shkurkoi geslagen. Wolf bevredigt de geeuwhonger capitally - omdat 90% het okhotnichikh vylazok beeindigen door de mislukking, en porie voor aard bejagen het moet prowl meerdere dagen. Om te doormaken, te buffelt het is noodzakelijk hard, en als tref door hem ulybnetsya, zij ontlenen aan de khishchnoi leven alles die kan zichzelf toestaan.