Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Wilde mannetjesvarkens

Van prehistorical timt vlees dit bystronogikh en woeste beest werd delikatesom beschouwd. Erop en vandaag okhotyatsya in de vele landstreken van Europa en Azie.

Dhkhe kabaныWilde mannetjesvarkens schrijven aan het gezin van de zwijnen (Suidae) toe. Anders dan andere kopytnykh zoogdieren, de gedeputeerdeen van dit gezin vseyadny, t. Door hem. Edyat en vlees, en groste etenswaar. Ratsion wilde mannetjesvarkens zeer diversified: Tussen andere dingen erin komen gering backboned binnen en slangen, zwadder welk, pokhozhe, op mannetjesvarkens fungeert niet.

Op Europese wilde mannetjesvarkens (Sus scrofa) behoorlijk wat generaal met hun zaaden, thuis zwijnen (Sus domestiea). Op beide - fors reztsy en back gebit, accuraate befaamdheid en doordringende reuk, zijndee verschuldigd waartegen zij vernemen ondergrondse verschillende vkusnosti - wortels, vruchten en griby. Op de bezuiden Frankrijk en in De Italie van de zwijnen trein op zoek ondergrondse delikatesnye griby met sterke lucht - duister triufeli.

Op wilde mannetjesvarkens ook is aanzienlijke lijkend op van hen Afrikaan sorodichem, borodavochnikom. Op die en andere - lang, ongewoon accuraat canines welk zij alsmaar leerhoofd omstreeks de dop van de bomen en omstreeks de stones, en fors bespannen rylo.


Kleine voeten

Dhkhe kabaныIN Europa en levens in het Azie van zoveel als 5 types van wilde mannetjesvarkens, in Afrika - anders vier. Alle Europese types, net zo hun Afrikaan dependents, incluis lesnuiu en rechnuiu varken, hebben dicht teloslozhenie en. Nevziraya op kleine voeten, worden met zavidnym briskness verhaald. Slechts borodavochnik levens op opene ligging, alle het overblijfsel van de gedeputeerdeen van het gezin - in het woud.

Wilde mannetjesvarkens gedragen zich eenzame manier van leven, maar op de tijdperken zamelen in kleine kuddes, vooral in echtelijk tijdvak en tijdens vzrashchivaniya nageslacht in. Anders dan de meerderheid van kopytnykh zoogdieren, op welk, doorgaans, rozhdaetsya een of twee baby, de vrouwtje van wild mannetjesvarken na 1b-nedelyiui beremennosti kan op hel tot toe 12 porosyat vervullen.

Het lichaam van wild mannetjesvarken wordt verdedigd door de onbuigzaam overeind gaan staan. Door de dag het houdt rust in ukromnykh schaduwrijke plaatsen, en in candlelight en op de avond uitkomt op jacht maken op. Door de hekje canines het vskapyvaiut land, om te vinden eetbaar wortels en lichinki. En anders het gebruiken canines voor de bescherming - en bestormt.


Koninklijk jacht maken op

Op feral mannetjesvarkens van oeroude tijdperken okhotilis in behalf van het vlees alsmede voor vermaak. Tot toe de ons doshlo is aanzienlijk van de afbeeldingen van de strijd van okhotnichikh honden en mannetjesvarken die, overigens, altijd wordt tot toe laatste verdedigd. "Om mannetjesvarken - de wensdroom van elk jager te steken". IN De engeland van XVI eeuw bejagen op mannetjesvarken beminde koning Genrikh VIII en het dochter Elizaveta I. Prezrev toevalligheid, zij mchalis door de top met betrekking tot wouden en velden jagende mijnbouw. Beide vorst invitatie beschouwde op de jacht maken op superieur wordt van egards kennismaakt en wordt hen van leix in het bijzonder belangrijke gasten verwaardigd. Bliuda kookten van het vlees van ubitogo beest, werden door de decoratie van prazdnichnogo banket, dlivshegosya door de porie meerdere dagen.

Hoewel in de verplichting koninklijk egerei, behalve de lijfwacht dichi van brakonerov, binnengekomen de ondersteuning zorgen voor van bevolkingen, naar de beginneling van XVII eeuw de greed van de jagers mannetjesvarkens stellen op gran vymiraniya in.

In Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Rusland mannetjesvarken tot toe nu wordt door de meeste gevaarlijke okhotnichim beest beschouwd. IN Azie op feral mannetjesvarkens okhotyatsya van paard en met kopem. Hoewel het en kleiner Europees, Aziatisch mannetjesvarken is ook gekant het woeste recht. Gewetene gevallen, wanneer mannetjesvarkens quitte tijgers doodden.


Recente ontdekkingen

Archeologists dikwijls vernemen ostanki feral mannetjesvarkens. Het kan worden verondersteld die erop okhotilis als vroeg als in het tijdvak pleistotsena (miljoen jaren geleden). Rond de middelmaat van 60 jaren van XX eeuw in Frankrijk, nedaleko van Nitstsy, archeologists gevondene de volksplanting van de tijdperken paleolita, waar, tussen andere dingen, ontdekte okamenevshie ostanki feral mannetjesvarken. De op eerst allene voetspooren van persoon er waren de afdruk van de voet en okamenevshie exkrementy, maar na de nauwkeurig onderzoek van de territorium plein in 221 kwadraat. M de bewijsmaterialen schenen van de aanzijn op deze plaats van barbaarse volksplanting gedateerde de 250 000-300 000 jaren oud geleden.

Het is zoals, jagers leefden hier belated in de voorjaar van en op de beginnende zomer, wanneer op vele beest schijnt nageslacht en geen tekort in de etenswaar. Neandertaltsy brandende 70 000-35 000 jaren oud geleden, ook waren jagers, maar grotten bevolkten. In een van zakhoronenii worden op de territoria van moderne Frankrijk gevonden en Italie, archeologists gevonden skelet, in kisti welk werd de kaak van wild mannetjesvarken bemachtigd. Afbeeldingen deze beest treffen ook in fantastisch naskalnoi schilderstuk van barbaarse mensen.


Izyskannoe bliudo

Kabane vlees bleef ruimer lakomstvom en in het tijdvak neolita (7000-8000 tot toe n. E.), Wanneer persoon werd om osedlyi manier van leven zich te gedragen, om graanen te bebouwen en priruchat wilde beest, in het nummer welk slaan en mannetjesvarken. In XVIII eeuw Europees mannetjesvarken was zavezen in Amerika, waar prishelsya met betrekking tot smaakvermogen naar fundamentele bevolking. Mannetjesvarkens odomashnili, maar in de velen betuigt zij en vandaag worden in de wouden en zakaznikakh gedreven.

IN De nieuw-zeeland plaatselijke inwoners, maori, verkocht van wilde zwijnen Europees moreplavatelyam. En hier wild mannetjesvarken het is mogelijk tot toe nu treffen in het gebied van het landschap belangen, en kabane vlees, net zo in Europa, traditioneel wordt delikatesom beschouwd.