Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Pauki

Pauki - pitiless killers. Opoffering in shelkovye web, zij vpryskivaiut naar haar basilisk zwadder opgevangen. Bijna alle pauki vergiftig, maar leix zeer enkel als om gevaarlijk voor persoon te -presenteren.

Pauki behoren bij stand arakhnidov, of paukoobraznykh. Naar de beta geweten over 32 000 types paukov. Niettegenstaande de verschillen in de afmeting, verschijning en gedrag, de constructie van het lichaam helemaal ine het algemeen lijkend op.

Lichaam iedere pauka bestaaatt uit twee afdelingen. Voorste - golovogrud - hedenen srosshiesya in gemeenschappelijke ongedeeld geleiden en borst. Ervan verbouwen van acht sustavchatykh voeten. Andere afdeling - briushko, of opistosoma. Erin alimentair systeem verblijven van en duplication, alsmede spinnewebt zhelezy, met behulp van welk pauk pryadet de netten.


Nogoshchupaltsa

PaуkhHet eerst paar ledematen pauka - dit nogoshchupaltsa, of pedipalpy. Zij geregeld bezoeken lijkend op naar klein nozhki, maar voor lopend zijn niet gebruikt. Met hun bijstand pauki sonde rijweg en podnosyat naar de mond etenswaar. In nogoshchupaltsakh manspersonen slaan spermu op en hen benutten in echtelijk ritualakh. In het algemeen op paukov 8 ogen, maar enkel types hebben niet geen.

Voor de mond op pauka bevindt zich van de wasem khelitser - van machtige opening. Deze holle tabakspijpen met de hekje kogotkami onophoudelijk. Door hen pauk prokalyvaet opoffering, verdedigen tegen de vijanden, en op de tijdperken roet nertsen in land.

Wezen khishchnikami (carnivorous), pauki biken insecten en anderen ondiepte zhivnostiu. Enkel quitte edyat kleine muizen en rybeshek, en ruime pauki - quitte vogelstand en lyagushek. Menseneter zamashkami, meerderheid paukov niet brezguiut en de sobratiami onderkennen.

Vele pauki opoffering doden, vprysnuv naar haar zwadder khelitserami, een andere zijn in staat razdavit opoffering nasmert. Opoffering gedood, pauk introduceert naar de om haar naar binnen druppel sliuny. Sliuna vormt bijzondere sappen pauchego kishechnika welk de doeken verdunnen van de insect, na wat pauk vysasyvaet lijkend op naar sup substantie. Hij heeft zelfs bestaan bijzondere orgel - sosatelnyi zheludok welk werken hoe oppompen en verhuurt letterlijk om opofferingen alle sappen af te haken.


Unresting pryadilshchiki

Alle pauki pryadut spinneweben gespeel zeer belangrijke rol in hun leven, en vernemen naar de om haar de meeste verschillende toepassingen. Deze en spinnewebt geval-wurmen, waarbinnen de warmte en zekerheid van eieren ontwikkelen zich krokhotnye baby's; En spasatelnye koorden vrode alpinistskikh welk krepyatsya om aan te plant en schenken niet pauku om op land te laten achterwege. Af spinnewebben pauki svivaiut nesten op de winter en, tenslotte, vlecht lovchie netten.

Voor verschillende doelen pauki zijn in staat pryast verschillende draden. Als noodzakelijke draad voor lovchei net, dan bijzonder zhelezy situeerde terzijde respectievelijk spinnewebt, dek zijn door stratum van het plakmiddel substantie. Om perebratsya van de plaats op de plaats of om lovchuiu net aan te brengen, wordt dorre draad geproduceerd. Ander zhelezy substanties onderkennen, van welk pryadetsya draad voor het geval-wurm bekabelend. De draad respectievelijk de spinneweben van prochnee de stalene bedrading van gelijke diameter en kan, niet razorvavshis, worden anders op tret de lengte bespannen.

Als niet te om eigen lovchuiu net te kloppen, pauk alsmaar een gebetene dorre draad produceert. Het bijster nou weet, waar verantwoorde stadsdelen verblijven, en, pritaivshis op een daarvan, geduldig wacht, poosje opoffering zal niet teneta slaan. Het is hereto, lapki pauka onderkennen maslyanistoe substantie, zijndee verschuldigd waartegen zij worden niet geplakt om te spinnewebben.


De types van spinneweben

Verschillende types paukov vlecht verschillend spinneweben. De meest gebruikelijk - en, pozhalui, de meest prachtig - ongeveer spinnewebben dikwijls wordt op de ogen ergens in het park of op de achterk yard geslagen. Bijzondere knapheid naar de om haar impart de druppels van de dauw, osevshie op doordringende draden door winderige morgen. Met betrekking tot vormen ze is dichtbegroeid om te cirkelen, bij wie van het centrum in alle kanten ontbinden van spitsy radialnykh draden, amalgameren tonchaishimi door kleverige spiraalen. In het dit silki en slaan zazevavshiesya insecten. Lovchie netten alles behalve alle paukov-kruglopryadov algemeen zijn gering, maar in de keerkring zij gigantische afmeting bereiken. Het is zo, groot arboraceous pauki tijdsbestek tussen bomen ontzagwekkend teneta door de diameter tot toe 2 versmaaten, bekwame om zelfs ondiepte ptichku te verzwijgen. Op de meerderheid pletushchikh spinneweben paukov slechte zicht, en te verstrekken alimentatie zij kunnen slechts met behulp van lovchikh netten. Pauki-kruglopryady rekenen ambuscade in het centrum van het net af, andere worden ergens in ugolke holding lapku op signalnoi garens verbergd, gehecht naar een van "spuug" spinneweben. Kleverige teneta geslagen, insect uitprobeert van hen moeten fort breken. Ervan moties alle net begint om te vibreren, en pauk wint signaal "bestaan ulov". Het totchas vybegaet van ambuscade, oorzaken om dodelijke leuter op te offeren en enmeshes zijn door spinneweben.

Voronkovye pauki impart de lovchei de vorm netwerkt van de kegel. Spletya ruimer voronku in steblyakh hoog gras, tussen Stones of breven, pauk wordt op zijn dag verbergd. Kosten om ook dichtbij op te offeren, op welke wijze het vybegaet van de toevlucht, krab zijn en zataskivaet naar binnen zich te ontpoppen.


Voor wat anders van node spinneweben

Andere pauki spletaiut groot shapeless polotnishcha. Draden-lipuchek erin niet, maar bestaan threads"-'podnozhki' uitdaging insect om evenwicht te verliezen. Nauwelijks onbezorgd bukashka zal strompelen en is verwikkelde in spinneweben, zijn logementhouder hier hoe hier met de basilisk leuter. Namelijk zodanig net vlecht brownies pauki.

Kan zijn gebruikt spinneweben en als naar-andere. Bijvoorbeeld, severoamerikanskii pauk-bola vrijlatingen nitochku door de lengte omstreeks 5 cm. Naar zijn konchiku wordt aangebracht businka van de kleefstof welk pauk oorzaken om khlestkii staking op te offeren. Deze kleefstof vormt bijzondere chemicalien bekorende manspersonen motylkov. Pauk schermt lovchei draad bekorende mijnbouw door de lucht. Nauwelijks offeren priblizitsya, het oorzaken naar haar staking dit specifiek kistenem, namertvo plakkend naar blob, en podtyagivaet naar zichzelf, slovno rybeshku op udochke op.


Pauki-bryzguny

Europese en Amerikaan pauki-bryzguny mijnbouw vangen, vyplevyvaya van khelitser twee slank struiki plakmiddel substantie, na wat enmesh zijn door dicht geval-wurm van kleverige draden op.

Australische liudoedopodobnyi pauk spletaet gering lovchuiu net welk houdt soboi vier voorste leden voor. Wanneer beneden paukom propolzaet wat-nibud insect, het accuraat verkwist in de kanten van de voet proberend raskinut net op welke wijze het is mogelijke shire, drop op opgevangene opoffering en zataskivaet naar zichzelf in de nest. Op deze paukov royementen zicht. Zij okhotyatsya op de avonden en elk meer gevoelig werken hel terug, dan meeste is andere beest.

Okhotyashchiesya door de dag pauki-skakuny, op zijn gemak podkravshis naar de mijnbouw, aandachtsstreepje erop in molnienosnom sprong. Ine het algemeen sprong zij niet ook vandaan buiten, maar op lengte timt van de sprong in 20 tijdperken overtreft de lengte van het lichaam zelve pauka.


Basilisk zwadder

Alles behalve helemaal paukov er zijnen vergiftig zhelezy, maar van alle bevolkende wereld als om gevaarlijk voor persoon enkel - niet meer 3% van algemeen nummer te -presenteren. Lijkend op naar twee meshochka vergiftig zhelezy bevinden zich op de stichting khelitser. Tamelijk ruim zhelezy kan en het deel van hoofd bevangen. Met kogotkom khelitsery zij worden bijzonder protokom geopend op de zelve weerhaak gekoppeld.

Zwadder pauka anders bedrijven op verschillend dierlijk. Knauw, nefast voor de , praktisch in geen geval fungeert niet op andere, poosje dit altijd is niet aangewezen op de opoffering grootte. Wij willen zeggen, pauku "duister vdove" wordt in 160 tijdperken meer van de zwadder genodigd hebben, om te doden lyagushku, dan waar groter laf. Besta van twee type van pauchego zwadder - neirotoxicheskii en gemoliticheskii. Neirotoxiny zijn eigentijds in de meerderheid van pauchikh zwadders en wet op de zenuwgestel van de opoffering.


Gevaarlijke knauwen

PaуkhPauki "duister vdovy" makelij neirotoxin uitdaging op persoon sterke pijn, myshechnye sudorogi en zelfs apoplexy. Hun knauwen zijn zeer gevaarlijk, maar hoewel mensen, geschiedt, verongeluken van hen tot toe nu, als vroeg als langgeleden worden tegengif staand voor meerdere dagen opravitsya van de zwadder gemaakt. Zato insecten neirotoxiny zullen zo gezwind verlammen die dikwijls pauk schepen gaat op trapeze, wanneer opoffering hoewel zelfs gaat niet weg, maar anders levend.

De meest van de types "duister vdovy" gedragen blijje verlegene prefererende ontsnapping om aan te vallen. Potrevozhennyi pauk dikwijls maakt duidelijk geloven dood, pojav lapki, en puskaetsya in gerend, slechts als sochtet dat toevalligheid minovala. Op persoon "duister vdovy" aanslag op, als hen razdraznit of napugat.

Gemoliticheskii zwadder iuzhnoamerikanskogo pauka-skripacha wetten op het bloed en de leder van persoon, en op de herstel kunnen worden meerdere maanden genodigd hebben. Het is begeleidende, gemoliticheskie zwadders brengen en enkel nut. Hen gelden in het medicijn voor de vernietiging sosudistykh trombov, bekwaam om infarktu te leiden tot. Zijn niet minder nuttige en andere types zwadders. Enkel pauki, vooral vrouwtjes, zwadder benutten voor de aanslag op sorodichei. Pauki-manspersonen, wezen, veel kleinere vrouwtjes, benadering er mee opaskoi - ook is ruime gewaagdheid wat hen zullen voor het ontbijt roeien met de riemen.


Echtelijke wedstrijden

De manspersonen van enkel types offreren vrouwtje als bridal schenking enmeshed in het geval-wurm insect, om te roepen zijn voor keer sparivaniya. Bijna alle pauki makelij feromony - bijzondere chemicalie signalen, naar de begrijpelijke gedeputeerdeen van gelijk type. Met hun bijstand zij toestand omstreeks zichzelf en de doelen. Enkel manspersonen bouwen met betrekking tot aarden de doordringende draad aan respectievelijk spinneweben welk dient voor de vrouwtje provodnikom.

Pauki erop houdende goede zicht, bijvoorbeeld, pauk-skakun, benutten hen en in sparivanii. Mannelijk puskaetsya voor de vrouwtje in echtelijke dans schermende helder schilderde lapkami, om die opoznala het hoe mogelijke bruidegom. Dit ukhazhivanie kan vervlogen door de klok, totdat vrouwtje zal toestemming op huwelijkse staat geven. Volgende manspersoon adapteert nogoshchupaltsami de spermu in genitalnoe opening van de vrouwtje.


Sexuele signalen

Enkel pryadushchie spinneweben pauki determineren zouden leden met betrekking tot trilling de lovchei net-zijnen.

Vrouwtjes paukov afhankelijk van type verschuiven van de tot toe de meerdere 1000 van eieren. Vrouwtje eieren aanhoudt in de zelve-maakte kovshik, een gebetene lijkend op naar razlivnuiu lepel, na wat enmeshes hun door het geval-wurm af spinneweben. Naar binnen ei overblijfsel in zacht veren bed, en ab door taaiere buitenzijde stratum welk oberegaet hen van khishchnikov verdedigd. Het is tenslotte, mamasha baal brengt met eieren naar het lichaam of dierevelen in ukromnom stad aan.

Pasgeboren pauchata helemaal hulpeloos. Niet in niet staat evenmin worden verdedigd, evenmin te weven eigen spinneweben, zij moeten op eerst porien behouden drijvend aanstaander naar mamashe. Zijnend verschuldigd naar de chemicalie signalen welk zij whereat worden, moeder niet poedaet eigen nageslacht verruild. Wanneer komt porie om roditelnitsu zich te verlaten, iedere baby wordt pautinkoi naar aangebracht wat-nibud plant en met eerst voorbode vetra puskaetsya in de vlucht, slovno aerostat, uletaya door de porie op vele kilometers. Ontvlammen, zij handige plaats vinden voor het eigen lovchei net, en levenscyclus begint in het eerst geval.