Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Ushastye tiuleni

Op eerst uitzicht alles tiuleni aanblik, chut hetzij is niet gelijk, maar, prismotrevshis, aantreffen die zij verdelen op twee diverse groeperingen en onder die slechts op de gedeputeerdeen een daarvan werd voorteken lenende deze dierlijke hun titel weerhouden. De vraag is die ruimere, bijstere goede merkwaardige oren.

Over het algemeen die bestaan oren helemaal tiulenei, maar slechts op marinier lvov en kotikov oren lang en visyachie. Op het overblijfsel van de, zogenaamd aanwezig tiulenei - en ernaar zoologen bijvoeglijke bepaling alle polaire tiulenei, gorbonosykh tevyakov en tiulenei gebruikelijke - oren eigentijds niet boven dan kleine openingen met betrekking tot bokam hoofden; Dit imparts naar het lichaam beest ruimer obtekaemost.

Uшactыe tюлeнhZo vormde gering onderscheidend door verschijning daardoor losse evolutionaire werkwijzen. Wetenschappers veronderstelen die gebruikelijk tiuleni kwamen omstreeks 15 mln voor. Jaren oud geleden van gelijkaardig naar vydr schepsels bevolkende North Atlantike, en primogenitors ushastykh tiulenei waren sobakopodobnye zoogdieren brandend 25 mln. Jaren geleden in de noorderbreedtes van Stille zuidzee. Genetische verbinding met het gezin sobachikh bracht niet zonder de voetspoor door: Ushastye tiuleni ergens toe smakhivaiut op honden en zeer beweeglijk op sushe, anders dan meerderheid tiulenei gebruikelijk, alles behalve hulpeloos buiten waterige omgeving.

Aanleiding is eenvoudig. Okazavshis op sushe, gebruikelijke tiulen onwaarheden op de buik, zoals vybroshennoi op de kustlijn om te vissen, het voorste lasty uitsteken boven met betrekking tot bokam, en achterk worden met betrekking tot zand, hoe rybii staart gesleept; Om worden voorwaarts verhaald, beest moet bouncing, overboeken alle het karkas.


Khozhdenie en zeil

Ushastyi tiulen, anders dan de earless sobratev, strak cost op alle vier; Er voorste lasty worden ondergebracht mee machtige spieren staand te weerstaan lichaam gewicht, en opkweken zal achter niet gesleept worden, en wikkelde voorwaarts af en zetelen beneden briukhom. Ine het algemeen ushastyi tiulen gaat vrazvalku, slovno een-tiptoe terugkaatsing van land door de boorden van de leden, en angered of napugannyi ushan is ongedeeld-taki strepen voorwaarts, vandaan buiten vykidyvaya voorste lasty en kovylyaya vosled, hoe kaleka op kostylyakh. Zodanig galop nekazist, maar efficient: Snelheid kotika, begushchego met betrekking tot kamenistomu kustlijn, hoger boven de snelheden van begushchego persoon.

Shustrost ushastogo tiulenya op sushe verwante ernaar manier om te dobberen. Anders dan gebruikelijk tiulenya, plyvushchego voor de rekening grebkov machtige achterk lastami, het ushastyi rodstvennik wordt in het water, hoe pingvin, razmashisto aan het werk voorste lastami verhaald. Opkweek lasty praktisch worden niet aangebonden en dienen leix helm. Zodoende, alle myshechnaya macht ushastogo tiulenya sosredotochena in het voorste deel van het lichaam, buiten plech en nek, daarvandaan en op sushe het verhuizingen rezvo.

Verkies alles het overblijfsel van de tiulenyam, ushastyi gedraagt zich de better half van het leven in waterhoudend, vanwege wat het lichaam van obrelo vorm dragend zeil. Van het gezichtspunt obtekaemosti lichaam tiulenya helemaal, en vooruitgangen in waterhoudend het ongehinderd en strijken. Het gebeente van oppere leden niet vypiraiut, en lager eind molteken krylovidnymi lastami staand te opspringen van waterige tolshchi, niet uitdaging noch tegenstand.

Uitstrijk lichaam tiulenya de kleine plein heeft van het vlak welk verhuurt naar hem bijstere inktkoker om warmte in koud water achter te houden. Tvloeit niet om voor, van zich te vergeten die zelfs nabij de evennachtslijn, waar obitaiut galapagosskie marinier kotiki, de temperatuur van het water op de tijdperken verreweg beneden het lichaam temperatuur.

Aanvullende isolatie en obtekaemost ushastym tiulenyam verschaffenen vet stratum podkozhnogo van het vet, en kotiki hereto kunnen uitstekend shuboi van zacht bont verdedigd door van boven de onbuigzaam volosyanym deken pochen. Zonder het bont ushastomu tiuleniu in geen geval zullen niet op sushe, ontberen wanneer op polaire vetru temperatuur drop tot toe-100 °C; Prigoditsya naar hem shuba en in het water, t. Naar. Slimheid sherstinok in de combinatie ermee vodoottalkivaiushchim door strijkend nooit zal naar het koude water van de toegang naar lederene beest uitlenen. Het bont waarde hoe van isolerende materiele verminderings in het diep duikend, wanneer strata weerhield door het bont van hartelijke lucht krimpt beneden de aandrang van waterige menigtes ineen; Het is toch, van obitatel Zuid-Afrika kapskii kotik zaprosto jaagt mijnbouw op de diepte van de honderd en elk meere versmaaten na. Kaliforniiskikh marinier lvov getreind om anders dieper, te duiken hoewel met betrekking tot ruime rekening ushastye tiuleni duik pokhuzhe heden. Waarom? Allereerst daarvandaan die vragen voor niet een lange tijdperk om adem uit te stellen. Gebruikelijk tiulen proderzhitsya beneden het water van de minuten twintig, en die en dolshe; Het zal de gemakkelijke bevrijden en wil poten aanzienlijk van de zuurstof in het bloed, in zijn rood teltsakh op. Onderzeeboot dykhatelnaya technologie ushastykh tiulenei niet zo perfect, en weinig naar welk van hen regelt voor keren probyt beneden het water van meer 5 minuten.


Mijnbouw en etenswaar

Op sushe tiulen ongehaaglijk en neukliuzh, maar in waterhoudende - gezwind en behendige jager, met smetlivostiu en de griep van wolf en van gewiekste snorovistostiu khishchnykh vissen.

Allemaal tiuleni - beest khishchnye, maar enkel podvidy verschillen door bijzondere gastronomicheskimi vooringenomenheden. Tussen ushastykh tiulenei de meest fastidious is grenlandskii groot-eyed: Het niet est niets, behalve krilya, - onbeduidend krevetok, miriadami kishashchikh in Noordzeeen. Kril ook is dezhurnym bliudom blauwe walvissen; Is mogelijk die passe hen ukhod van het zuiden wateren dienden een van de aanleidingen van het snelle wasdom van het nummer kotikov. Het is overigens, kotiki en marinier lvy niet pijnlijk leesbaar in ede - dat wil vangst die en sedyat. De meest van de types tiulenei landstreken bevolken, waar kuste onderzeeboot lopen opbrengen boven waterige menigtes doen, overvloedig mikroskopicheskimi door schepsels - neissyakaemym door de bron van de etenswaar voor ondiepe waterige fauna welk poedaiut vissen, zo lakomye, in zijn zwenk, voor tiulenei aan.


Hoe okhotyatsya tiuleni

Ushastye tiuleni okhotyatsya in de dieptes van de wateren en op de zeebodem. Hun gebruikelijke mijnbouw bestaaatt uit svobodnoplavaiushchei vis, kalmarov en zelfs pingvinov, en door de porie sluit krabov, kankeren en andere don obitatelei in. Om te vangen mijnbouw op, tiulen Vsen alle de gevoelen, bijstere inktkoker adapteerde voor orientirovki beneden het water. Op sushe tiulen tamelijk nou gaat op lichtende zon, maar in candlelight, wanneer appel van de ogen ontluiken, alle om de samenvoegingen in de plekken, en beest raspoznaet leix ruime en snel rennende thema's af. In het water alle anders zo: De constructie van tiulenego oog helemaal de optische eigenschappen beantwoordt van het water, en beest argus-eyedly gaat alle om zelfs in de complete afwezigheid van het daglicht af.

Enkel ushastye tiuleni naproch blind, maar hen otkormlennyi type schoort die andere gevoelen (tussen andere dingen, befaamdheid) totaliter bevoorraden door hem alimentatie.


Op welke wijze vernemen zij beneden waterhoudend

Beneden het water ushastyi tiulen niet enkel better afgaat maar ook better gehoren geeft. Het oren worden beslecht zodat door hem geen wasdom stremt van de macht van akoestische golven in waterige omgeving, en bijzondere samenstel van bewegende delen verhuurt om oor op het werk in de diepte, beneden ruimere aandrang in een stemming te brengen. Befaamdheid tiulenya zelfs in het donker en mutnoi water verhuurt onderscheiden om vast te stellen, vanwaar rijdt klank en waar bewoont het bron.

Ushastyi tiulen zelfs in complete tme en de rust van marine dieptes kan mijnbouw op oshchup vinden. Het lang, hoe op kotah, usy vernemen beweging, proizvodimye door proplyvaiushchimi hierine roep vissen of andere objecten, en met betrekking tot ingewikkeld net zenuwachtige volokon overdracht in de hersenen exact signaal omstreeks mogelijk ulove.


Duplication

Uшactыe tюлeнhVoor de voortzetting van kin alles kotiki en marinier lvy zamelen in talrijke kuddes - nederzettingen in; Hier zij van rozhdaiut baby's, rastyat hen, en dan, van op de beeindiging echtelijk seizoen, opnieuw verhuizing vandaan in de zee.

Een van aanleidingen, met betrekking tot welk tiuleni sbivaiutsya in de kuddes, - de afwezigheid van voldoende boel lezhbishch, toepasbaar voor de incubatie en de aanmaken van baby's. Ushastye tiuleni tamelijk beweeglijk op sushe, maar whereat zijn gemakkelijke mijnbouw voor ruim khishchnikov; Daarvandaan vrouwtjes verlatende waterige uitgebreidheden want werken de hel van de nageslacht door, zamelen aaneen in ukromnykh plaatsen in, waar voelen ons in ruimere zekerheid. Omdat vrouwtje is gereed om manspersoon eerstdaags na accouchement te accepteren, iedere manspersoon kan van dienen maar meteen meerdere en de kans mist niet: Manspersoon arriveert op lezhbishche tot toe de verschijning van de vrouwtje en de rechten eist voor het deel van territorium - en alle "neerge'stejk'en" er tiulenikh.

Onderrichting garemov inevitably aandraagt wat vele manspersonen blijven buiten de wedstrijd, op de koude en vetru, zodat slag voor de plaats op het strand, beneden de zon, razgoraetsya niet op de scherts. Tussen verrijzen manspersonen heden batalii. Zodoende, in de werkwijze van nezyblemogo natuurlijke selectie manspersonen tiulenei worden steeds meer en meer.


De verschijning van de vrouwtjes

Vrouwtjes beginnen om op lezhbishche door twee-drie weken na manspersonen te arriveren. Eerst novopribyvshie alle op welke wijze ene zwanger - organizm tiulenei wordt beslecht zodat baby's rozhdaiutsya gelijkmatig door jaar na sluchki. Voor de dag of twee tiulenikhi teweegbrengen, dan van de dagen zes wonen naar baby bij, en dan, met de vooruitgang techki, beginnen snovat vzad-voorwaarts met betrekking tot lezhbishchu, natselivayas uiteraard terzijde de zeeen. Gefolterd om zijn "in zeven" te vergelden, manspersoon begrijpt dat vrouwtje opnieuw is gereed voor sovokupleniiu, en niet verliezen tijdperk dekken zijn, na wat vrouwelijk uplyvaet in de zee voor ulovom, periodiek pokormit baby door de melk teruggegeven; Zo continueert van alles behalve drieenhalf maand.


Istreblenie tiulenei

Ukromnye lezhbishcha verdedigen tiulenei van de meerderheid khishchnykh beest, maar niet van persoon. Bijvoorbeeld, eerst opene nederzettingen kotikov (in 1786 jaar, op de eilanden van bliz Alaska) werden helemaal promyslovikami ontvolkt. Gelijke voorland besefte polair tiulenei, obitavshikh op andere Amerikaan poberezhiakh. Dobytchikov in de eerst plaats geinteresseerd kotikovye shkurki, tsenivshiesya voor briljante borstelig bont, en zij niet zeer-die verzwaarden ons vybrakovkoi: Kotikov doodde in de opeenvolging, zonder de analyse, alle, die ontpopte zich beneden de hand, incluis zwangere vrouwtjes. Het niet verbaast zich die naar 1910 jaar borstelig noord kotiki praktisch ischezli, naar en vele andere types in ernstige grozilo complete verdwijning.

De inleiding van de beperkingen op otlov en otstrel verhoedde van onbeheerste istreblenie vele tiulenikh types, en-consumerend werk timen met betrekking tot de lijfwacht van de kuddeen toegestaan te vergroten hen pogolove, poosje in losse gevallen, hoe, bijvoorbeeld, met grenlandskim tiulenem, tot toe rekordnykh indicatoren. Momenteel bevolkingen allerlei van ushastykh tiulenei neuklonno verbouwen - anders dan wat verrijst met de meest van andere ruime zoogdieren.