Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Skorpiony

Skorpiony izdavna plaagde mensen de vergiftig zhalom. Zij schrijven aan stand paukoobraznykh toe en houden in de vergelijkbaarheid met paukami en diverse tangstelling in.

Alle geweten over 1200 types skorpionov. Tussen hen en grootst paukoobraznye, zo als gvineiskii imperatorskii skorpion bereikend in de lengte 180 mm, en de meeste gering - door de lengte alles 13 mm.

Skorpiony, pauki en hen sorodichi schrijven aan stand naukoobraznykh, de afdeling van arthropoda toe. In het algemeen lichaam paukoobraznykh bestaanan uit twee onderdelen: Voorste onderdeel (golovogrudi) presenteren srosshiesya aaneen borst en hoofd, en briushka. Op skorpionov golovogrud is het belangrijkste deel van lichaam, maar hen onderkent van andere paukoobraznykh lang briushko bestaand uitend het een aantal van de segmenten (chlenikov), poosje kontsevye segmenten zullen vormen staart welk kunnen overheen voorwaarts door alle lichaam zich buigen. Staart uvenchan zhalom, wegens welk skorpion wordt de meest afschuwelijk van alle paukoobraznykh beschouwd.


Voeten en kleshni

Op skorpionov vier dampen van de voeten en een wasem kleshnevidnykh van de leden in het voorste deel van lichaam. Zij krepyatsya op zogenaamd pedipalpakh beschikbaar en op andere paukoobraznykh. Skorpion gebruiken kleshni voor lovli mijnbouw. Andere hun karkateristieke eigenaardigheid - van de wasem minuut khelitser om de mond. Het is tevens, in het lagere deel van lichaam skorpionov er zijnen specifieke kammen. Kleurig schilderstuk skorpionov variruetsya van de hazelaar tot toe zwarte.


Beneden de zwartheid deken

Niettegenstaande kleine afmeting, tegenwoordigheid van ekzoskeleta en de menigte van de voeten, paukoobraznykh tvloeit niet putat met de insecten voor. Op de insecten van zes voeten, en op skorpiona en pauka hen met betrekking tot acht een of anders. Anders dan insecten, op skorpiona niet usikov.

Skorpiony okhotyatsya op de avond, en door de dag worden in de openingen, beneden de stones of opavshimi loof, verbergd alsmede in lege huizen. Zodanig levenscyclus wordt naar toegeschreven aan wat hun belangrijkste mijnbouw (enkel types van kakkerlakken en sverchkov) ook gedrag avond manier van leven. Hebbelijkheid skorpionov worden in rasshchelinakh verbergd of beneden de stones probleem maakt voor mensen, omdat zabravshiisya in obuv, kleren of spalnyi tas skorpion kan zeer pijnlijk uzhalit.Zwadder skorpionov

Besta van twee principieel item van hun zwadder. Voorop kan doden of om bespozvonochnoe, maar voor persoon het niet boven gevaarlijk, te verlammen dan knauw osy. Seconde misschien dodelijk - het zal de zenuwen van het hart en grudnye spieren verlammen. Zodanig zwadder treft op meerdere types skorpionov. Hond verongelukt van hem voor zeven minuten, en persoon - voor meerdere uur. Echter tegengif verreweg de waarschijnlijkheid vermindert van letalnogo resultaat.

Hoewel skorpiony voornamelijk leven in de plaatsen met verhit klimaat, hen vernamen praktisch op alle stadsdelen dor, met uitzondering Groenland en Antarctis continent, Nieuw-zeeland en het een aantal van kleine eilanden. IN Europa zij getroffen in De duitsland, en zodanig type, hoe Euscorpius flavicuadis, was worden zelfs op Britse eilanden gevonden. Niettemin dit skorpion niet gevaarlijk voor persoon.


Bejaag en voed

Staande bejagen skorpion mijnbouw vindt met betrekking tot de motie van de antenne toeloopen of, is mogelijk, met betrekking tot de beweging van de voedingsbodem. Toen het de opoffering benadert, maakt duidelijk hekje brosok en sterk pakt mijnbouw kleshnyami af. In dit moment slag alles behalve wordt beeindigd, omdat skorpion, als ponadobitsya, kan pustit in de motie de knutovidnyi staart en vprysnut zwadder in de opoffering lichaam.

Op skorpionov gering rotovoe opening, daarvandaan op sedenie mijnbouwen erin verhuist vandaan veel keer. Aanvankelijk zij rijten zijn op de doellatten door de rotovymi onderdelen, en dan absorberen zachte doeken en de sappen van de opoffering in zheludok. Zijnend verschuldigd naar het efficiente systeem van de vertering skorpionam geen noodzakelijkheid om iedere dag te bikken. Behoefte van niet zij en in overvloedig pite, omdat de samenstel van bewegende delen van hun lichaam zeer goed water tasten, afleidbaar van de sappen van de opofferingen.


Levenscyclus

Enkel types skorpionov executeren zateilivyi "bridal dans" welk kan vervlogen door de klok. Mannelijke ruimen vrouwelijk voor pedipalpy en aandrijvingen zijn vzad-voorwaarts met betrekking tot land. Het vrijlatingen spermu op land, beten door beten podvodit vrouwtje hieraan adapteren en stellen zijn zo, om ze kon vobrat door spermu de genitalnym opening. Sparivanie wekt tijdperk en opnieuw, en sperma wat dat tijdperk verblijf actief. Een gedeelte spermy krab voor oplodotvoreniya meerdere broedt.

Het tijdvak van de incubatie door de vrouwtje van eieren kan vervlogen tot toe jaar. Afhankelijk van de boel typen van baby's kolebletsya van 1 tot toe100. Indien verschijningen van talrijke nageslacht wet van de levering moivt worden meerdere dagen voortgeduurd, echter meerderheid skorpionov brengen in twee toelating met de interval tussen hen omstreeks 24 uur teweeg. Het is doorgaans, wet van de levering verrijzen in het donker tijdperk van vierentwintig uren. Baby's gedragen zich de eerst dagen van het leven op de ruggegraat moeders, prizhavshis, bij elkaar. Toen zij linyaiut en onbuigzaam uitwendig skelet kopen. Nu zijn gereed zij voor onafhankelijk leven.


Primogenitors skorpionov

Wetenschappers beschouwen die primogenitors skorpionov waren, zoals, eerst paukoobraznye, vyshedshie van het water en adapteerden zich naar het leven op sushe. De meeste oude versteningen ostanki paukoobraznykh behoren skorpionu, hun leeftijd omstreeks 400 miljoen jaren oud. Constructie organizma skorpionov wil het bleek zo veel succesrijk die zij leix onbeduidend hierine dat tijdperk veranderden, om te adapteren te vers conditioneert levens.

Psevdoskorpiony - deze lijkend op naar skorpionov minuut paukoobraznye. Hen wordt omstreeks 2000 types, erin niet khvostovogo zhala, en zij niet gevaarlijk voor mensen gevormd. Zij doden mijnbouw vergiftig pedipaliami en zelden bereiken lengte elk meere 8 mm. Deze verlegene creaties, bestaan inzonderheid in land of beneden het loof. Zoals paukam, zij weefsel zijde en maken ervan geval-wurmen, bij wie vrouwtjes houden eieren aan. Nakomeling bijzonder nesten maken van zijden, bij wie zij linyaiut en winter.

Knutovidnye skorpiony vormen omstreeks 150 types. Op 85 types briushko beeindigt door lange knutovidnym staart, en het overblijfsel van de - beskhvostye. Dit skorpiony doden mijnbouw struei vocht, in het algemeen samengesteld uit azijnzuur. Geloofwaardig door hem en de gedeputeerdeen van ander type paukoobraznykh - mikrokputovidpye skorpiony, omstreeks welk weinig die wist.


Senokostsy

Dlinnonogie paukoobraznye geweten als senokostsy (in DE USA van hen noemen dolgonozhkami - in Groot-Brittannie door deze naam bestempelen als dlinnonogoe dvukryloe insect), houden in de vergelijkbaarheid met skorpionami in en vneshne memoreren paukov. In de wereld hen wordt 3200 types door de waarde van 1 mm tot toe tropische reuzen met de lengte tulovishcha 20 mm in de lengte van de voeten 1b0 mm gevormd. Briushko en borst erin worden niet onderverdeeld.

Senokostsy - bezobidnye creaties. Van alle paukoobraznykh zij zijn kleinst fastidious in ede en insecten biken, vruchten en ondiepte bespozvonochnymi. Zij in het algemeen okhotyatsya op de avond, niet vergiftig en weven niet zijden. Vrouwtjes eieren houden in land of gniiushchuiu spant met behulp van prodolgovatoi tabakspijp - yaitseklada aan.


Parazitoformnye tangstelling

De meeste talrijke gedeputeerdeen paukoobraznykh - akariformnye en ixodovye (parazitoformnye) tangstelling. Geweten over 25 000 types, maar hen kunnen in 5 tijdperken meer zich ontpoppen. Zij zijn verbreiden alles behalve alle ten de wereld - van de keerkring tot toe polaire gebieden. Een tangstelling land bevolken, andere tleven planten, en vele types parazitiruiut op de beest een of anders voor. Ixodovye tangstelling afmeting meer, dan akariformnye, maar alle zij krovososushchie en zijn perenoschikami vele ziektes, gevaarlijk voor persoon en thuis beest. Tangstelling kan ruime economische beschadiging van farmers oplopen.