Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Belkoobraznye knaagdiers

Vandaag promiscuous bedrijf proteine van rond blizhnei en verwijderd rodnei vormt alles behalve van 400 types. Uitstekend naar verschillende voorwaardes levens geadapteerd, dit zverki beheerste de bijna alle klimaticheskie de zone van Land.

Ostanki drevneishikh de versteningen van de knaagdiers brand omstreeks 60 mln. Jaren geleden, behoren primitieve lijkend op naar de proteine naar schepsels welk kregen wetenschappelijke naam raramyidae. Hun afmeting, net zo op moderne belkoobraznykh knaagdiers, teetered van de muis tot toe bever.

Dichtstbijzijnd nyne bestaan afstammeling van prehistorical knaagdiers is alpene bever, obitaiushchii op de benoorden de pacific kust van Noord-Amerika.

In podotryade belkoobraznykh knaagdiers wordt van zeven gezinnen gevormd: Proteines, bevers, alpene bevers, broekzak gofery, shipokhvosty, meshotchatye pryguny en kengurovye krysy, alsmede dolgonogi. Het is in de uitwerking, allene generaal voor alle deze dierlijke eigenschap is het primitieve apparaat van cheliustnykh spieren.


Proteines

Beлkoobрaзныe gрызуныVan alle belkoobraznykh de meest talrijk en verkwistend typt gezin belichikh welk, niet in het voorbeeld naar vele knaagdiers, gedrag dagelijkse manier van leven. Terzijde van zemlyanykh en arboraceous proteine en letyag, in dit gezin komen burunduki, lugovye doggies, gebruikelijk en lesnye surki binnen.

Alle deze beest bijster nou worden naar uitwendige voorwaardes ondergebracht. Hekje kogotki arboraceous proteine, voor welk, hoe expliciet van de titel, bomen zijn oorspronkelijk huis, gelaten door hem tsepko om drijvend voor de dop te gadeslaan en zonder afgesloofd geboren word met betrekking tot arboraceous stengels, en prachtige staart helpt erbuit om evenwicht tijdens capers met betrekking tot vertakkingen te conserveren en hartelijke deken voorlegt tijdens slapen. Arboraceous proteines worden in alle ugolkakh planeeten gedreven, maar door de bijzondere varieteit van de types kunnen van Midden-Amerika en Southeastern Asia pochen.

Op de proteine-letyag, bekwaam om van de boom op de boom op de afstanden tot toe 100 m te ontwerpen, met betrekking tot bokam lichaam er zijnen pokrytye door het bont kozhistye puckers welk raspravlyaiutsya in de vlucht, slovno valschermen. Bijna alle letyagi leven in de tropische wouden van Southeastern Asia.

Zemlyanye proteines lijkend op naar de arboraceous sorodichei onderscheidend van hen leix klein ushkami en niet door zo borstelig schaduuwt. Omdat vele zemlyanye proteines leven in ondergrondse konijnenholen, lapki erin kleiner en sterker, vooral voorste. Sterk opkweken lapy worden met lang kogtyami die suitably ryt land ondergebracht. Op de meerderheid woestijn zemlyanykh proteine podoshvy bedekt door het bont. Wegens deze zij zonder de moeilijkheid renen met betrekking tot raskalennomu zand, niet verschroeien lederen. Izliublennaya omstreken zemlyanykh proteine - steppes stelen van en polupustyni Noord-Amerika, van Europa, Azie en Afrika open.

Gebruikelijk surki, lugovye doggies en lesnye surki ook tleven land, of veeleer, ondergronds voor. Van de anderen gedeputeerdeen van belichego gezin dit nornye zverki verschillen door grotere afmeting en massief teloslozheniem. Natuur imparted hen kleine geducht lapami, noticeably rok - ongeveer tot toe eenderdeen van de lengte van het lichaam, - en zaodno poubavila hen pushistosti bekort. Lugovye doggies in vele lijkend op naar surkov, hoewel, op de heel, verschillen door elk meere slank cijfer, en klein khvostik met de duister of wit pyatnyshkom onophoudelijk ook veel skromnee belichego. Deze knaagdiers leven gedurende de schappelijke breedtes van De noord halfrond - voornamelijk in de bergen en op de ontluiken ravninakh, niettemin lesnoi surok prefereert dikke wouden, en lugovye doggies leven exclusief op Grote ravninakh USA.

Op de gering burunduchkov zeer ruime zashchechnye knapzakken, bij wie zij boeken zaden en oreshki over. Dit lesnoi narodets Azie bevolkt naar en Noord-Amerika.

Arboraceous proteines domicilies beslechten in de vertakkingen van de bomen, op de tijdperken consolideren tweetal vetochek verlieten ptiche nest en vystilaya het naar binnen mos en dor gras. Enkel zemlyanye proteines kiezen voor behuizing ukromnye ugolki in de menigtes van de stones of dik podleske. Burunduki selyatsya in rasshchelinakh afgronden of burelome, maar de meerderheid van zemlyanykh knaagdiers roet eigen, op de tijdperken zeer roomy nertsen. Bijvoorbeeld, surki leven door de nederzettingen tot toe polusotni osobei in grandioznykh de systemen van ondergrondse konijnenholen en moties.

Lugovye doggies selyatsya door de gemeenschappen tot toe meerdere 1000 osobei, waarin gezin groeperingen leven in aanwezige ondergrondse steden door het plein omstreeks 65 hectares. Toegangen en uitwegen zonder de moeilijkheid om met betrekking tot zemlyanym kholmikam reddende nertsen van zatopleniya waar te nemen.


Gastronomicheskie proeft

Beлkoobрaзныe gрызуныBasis belichego ratsiona componeren zaden en noten, maar hen totaliter rekent en andere groste etenswaar in de vorm van gribov en bessen, alsmede insecten af. Prettige varieteit in vegetarianskuiu dieet komen ptichi eieren, en op de tijdperken zelfs ptentsy en ondiepte reptils binnen.

Zemlyanye proteines worden in lage grassen en bantam bush gevoed, van en lugovye doggy podchistuiu sedaiut alles die verbouwt proximately van hun ondergrondse nederzettingen. In de eerst plaats worden hoge planten vernietigd, om te trekken recensie aan en om ukrytiya mogelijke vijanden te ontnemen.

Vele nornye knaagdiers dit podotryada, vooral inwoners van De noord halfrond, op winterachtig vpadaiut in spyachku. Enkel - bijvoorbeeld, gebruikelijk en lesnye surki - met de botte bijl worden in de herfst van, gevoed om perezhit winter ten koste van gewonnen vet. Zato burunduki en zemlyanye proteines zamelen in de nertsen reserves welk worden in, nu en opnieuw versterkt. Arboraceous proteines niet vpadaiut in spyachku, maar in sterk stuzhu podolgu verlaten zich niet van hartelijke nesten.

In schappelijke breedtes sparivanie verrijst na wakkere beest van spyachki, algemeen in de voorjaar van. De incubatie tijdvak voorgaanden van 21 tot toe 40 dagen, en baby's rozhdaiutsya blinde, naakt en helemaal hulpeloos. In ieder broeden misschien van de - twee tot toe negen baby's, poosje enkel types maken meerdere broedt voor jaar.

De baby's van de meest van de types snel verbouwen en ontwikkelen zich, hartelijk shubki otrastaiut erin als vroeg met betrekking tot het midden van de tweede week van het leven, en ogen prorezaiutsya ongeveer op derde-kwart week. Op de leeftijd van zes-zeven weken zij als vroeg als zijn gereed om nest te verlaten en eerlang onafhankelijk leven beginnen. Op baby's-letyag de meeste gecontinuerde kindertijd, en enkel types verlaten ouderlijk huis niet eerder 10-nedelnogo leeftijden. Rijpheid op vele types bewandelt op in yearling leeftijd, en in zijn totaliteit surkov meerdere belated.


Alpene bever

Dit kurguzogo door prizemistogo zverka wasdom 30-40 cm met kleine en monding schaduwen het gelijk onmogelijk zodat hebb om door te roepen noch bever, evenmin alpene inwoner. Wordt het slechts op de pacific kust van Noord-Amerika - van het zuiden deel van Brits-Columbia tot toe Central California, - kiezend voor plaats behuizing in dik podleske op de hoogtepunten van de zeespiegel tot toe de oppere landsgrens van proizrastaniya wouden gedreven.

Deze avond dierlijk roet konijnenhol in dorre voedingsbodem aankleding zijn meerdere toegangen welk gedrag in het heden labirint ondergrondse spalen, van kladovykh en quitte toiletten.

Neprityazatelnogo in ede alpene bever beslecht elk groste provender, onderdeel welk het poedaet op de plaats, en onderdeel utaskivaet in het nerts pro reserve. Niet kan wezen gewiekst verkholazom, het, toch, vskarabkatsya op 7-metrovuiu hoogtepunt, om dobratsya tot toe priglyanuvsheisya vetochki. Onderweg boven het het loof op de stengel ogryzki vetok welk dan houder legen voor lap in de afstamming onder door het hoofd voor. In de winter spyachku alpene bever niet vpadaet, hoewel zelfs zamelt vnushitelnye reserves op winterachtig in.

Rijpheid op de gedeputeerdeen van dit type bewandelt op in zes maandse leeftijd, en 6-nedelnyi tijdvak sparivaniya gaat naar het eind van de winter - de beginneling van de voorjaar. Jaarlijkse vrouwtje 2-5 baby's brengt. Helemaal hulpeloos in de geboorte baby's otluchaiutsya van de borst als vroeg als door twee maand, maar tot toe de herfst vooruitgang zijn niet proscribed van ouderlijke nest. Broekzak gofery - de aller tijdene magisters van de opgraving van de konijnenholen en alles behalve alle leven gedrag ondergrondse.

Dit zverki worden in De noord en Midden-Amerika - van West Canada tot toe Panama opgejaagd. Hierine deze natuurlijke groeiplaats zij treffen alles behalve overal, waarin voedingsbodem komt boven voor de opgraving van ondergrondse domicilies.

Bijstere inktkoker stelde voor ondergronds leven broekzak gofery - dit korenastye korotkolapye zverki met kutsym, alles behalve door bezvolosym staart, zeer gevoelig naar geringste aanslag bij. Hen voorste pyatipalye lapy worden machtig kogtyami-kirkami gewapend. Omdat lang gebekt reztsy gofera ook dienen voor de opgraving van land, het 1uby smykaiutsya achter het gebit, om vuiligheid niet mond klopte. Daarvandaan groeien gebit altijd krasuiutsya op het type en als kogti, onwaarschijnlijke snelheid - op een type tot toe 1 mm per etmaal mee.

Door de titel broekzak gofer worden naar obemistym zashchechnym knapzakken verplicht. Erin zverki overdracht provender, en voor de raffinage kan zelfs vyvernut hen verkeerd.

Intens ondergrondse gofer posturen mnogokomnatnoe domicilie met het volledige systeem van de moties, leidende gnezdovye camera's, opslagen pripasov en toilet. Een tunnel zverek door alle middelen posturen aanstaandere om te komen bovendrijven, waar kunnen worden smakelijk counterfoils en club gevonden. Dit overtuigde edinolichnik dikwijls agressie manifesteert, revnivo hoedende de domicilie en territorium. Zijn afmeting zijn niet altijd gelijk, maar manspersonen algemeen ruimer stadsdeel bezeten, nezheli vrouwtjes.

Dit zverki noticeably lagere activiteit in winterachtige tijdperk, hoewel zelfs niet vpadaiut in spyachku. Na niet continueerden vesennego seizoen sparivaniya manspersonen en vrouwtjes komen op voormalig eenzaam leven terug. Beremennost beklijft 17-20 dagen, en in broeden misschien van 2 tot toe 11 baby's. Tot toe otlucheniya van de borst de baby's van zes weken alsmaar zetelen in mamashe. Na twee-drie weken zij verlaten ouderlijk huis en beginnen ryt eigen domicilies. Rijpheid op manspersonen bewandelt op in yearling leeftijd, en vrouwtjes dikwijls beginnen om nageslacht uit te voeren als vroeg als in drie maand, prinosya meerdere broedt voor jaar.


Shipokhvosty

Geenszins proteines en niet die om met useyannym breeuwt door de staart, dit vliegend zverki worden in tropische en subtropicheskikh wouden van De west en Central Africa gedreven.

Shipokhvosty gedrag avond manier van leven, otsypayas door de dag in duplakh bomen op het hoogtepunt tot toe 35 versmaaten. Met betrekking tot typen zij lijkend op naar de proteine, maar niet zodanig borstelig schaduwen, hoe op arboraceous sorodichei, en op de staart stichting van lager kant bevinden zich onbuigzaam shipovatye cheshuiki, rastushchie door de weerhaken back. Met hun bijstand zverki worden op de verticaal arboraceous stengel achtergehouden. Van de boom op de boom zij pereletaiut, raspraviv kozhistye puckers welk, anders dan eigentijds letyag, krepyatsya niet naar zapyastiu, en naar loktevomu sustavu.

Omstreeks deze beest geweten veel kleiner, dan omstreeks andere belkoobraznykh knaagdiers. Het is schijnbare, zij leven solitarily door of dampen, en eten diversified groste provender - door de vruchten, loof, dop, zaden en noten, alsmede door de insecten. Iedere avond zij ondervangen tot toe 6,5 km op zoek naar sestnogo, maar "op dnevku" ine het algemeen terugkomst in de indiogeen nest.

Tweewaardige-jaarlijkse vrouwtjes brengen priplod van 1-3 baby's. Is blijje ruime en beweeglijke baby's schijnen op hel in mekhovoi shubke en met opene ogen.


Meshotchatye pryguny

In dit gezin komen kengurovye krysy en gering pryguny binnen, alsmede gestekeld pryguny welk, in de uitwerking, het is onmogelijk om door te roepen noch muizen, evenmin krysami. Deze beest leven in Noord-Amerika naar de west van rivier Mississippi, en hun algemene natuurlijke groeiplaats omvangen van Southwestern Canada door alle Midden-Amerika tot toe de noordwestene landstreken van Zuid Amerika. Meshotchatye pryguny, kengurovye krysy en gering pryguny wildernissen bevolken, en gestekeld pryguny gevoel ons uiutnee in tropische junglyakh en savannes.

Net als verplaatsen broekzak gofery, dit zverki gebruik ruime zashchechnye knapzakken voor de provender. Belangrijkste bliudom erin ratsione zijn zaden, vyshchipannye van planten onbeduidend voorste lapkami. Indien zij zullen niet jucy brink, insecten en andere bespozvonochnoi zhivnosti zich verlaten. Enkel types prygunov niet slempen wateren winnend met de etenswaar alle noodzakelijk vlagu. Allemaal deze beest worden proximately vanwaar de nertsen gevoed, het is mogelijk terstond worden verbergd indien gevaren.

Meshotchatye pryguny melche kengurovykh krys en gering prygunov, en met de lange khvostikom veel meer lijkend op naar de aanwezige muizen. Kengurovye krysy en muizen in vele gelijkaardige vriend op vriend - razve die krysy een gebeten krupnee. Op die en andere achterk leden noticeably lengtes en sterker voorste.

Deze avond beest leven in roomy konijnenholen met de camera's voor slapen, van de voerend van de nageslacht en de slaand van de reserves. Wezen bedded om te slapen, zij ine het algemeen zasypaiut toegang in het konijnenhol ab intra door tasen landen, om daarbinnen voet bij stuk hielden permanente temperatuur en vochtigheid.

Sparivanie erin, schijnbaar, verrijst op elk tijdperk, en vrouwtjes brengen priplod bijwijlen per annum. Baby's - van de tot toe acht - schijnen op hel in speciaal beslechte nest.


Dolgonog

Het allene partijlid van dit gezin - dolgonog - bevolkt arenaceous, porosshikh door ongewoon gras van polupustynyakh Naar het oosten en Zuid-Afrika. Deze eigenaar van lange achterk leden en borstelig staart meere lijkend op naar kleine kangoeroe eiland en wordt door zelfde lang capers - tot toe 3 m en meer verhaald.

Dolgonog levens in het konijnenhol, vyrytoi in zachte arenaceous voedingsbodem. Zijn diepte zelden overtreft 80 cm, zato de generaal lengte van ondergrondse moties dikwijls presteert 45 m. Anders dan andere nornykh knaagdiers dit podotryada, dolgonog vestigt in niet het konijnenhol van gnezdovoi camera, zato erin wordt meerdere uitwegen beschouwd en de wegen van de terugmars welk helpen erbuit spasatsya van slangen en mangustov.

Wezen avond beest, dolgonogi met de vooruitgang van candlelight uitgekomen van de konijnenholen popastis op jucy gras. Het is doorgaans, zij worden terzijde van de domicilie gevoed, vooral in de hel maanen van de avond, wanneer khishchniki hen treffen hoe op de palmen aan. Hoewel op ons in de konijnenholen zij leven, hoe op khutorakh verdelende hen slechts met de nageslacht, maar pasutsya dikwijls groeperingen, zoals, voor ruimere zekerheid.

Sparivanie op dolgonogov verrijst op elk tijdperk, en vrouwtjes kunnen tot toe driejaarlijks brengen met betrekking tot een baby na 11-nedelnogo incubatie. Pasgeboren helemaal wordt door de wol gedekt, weegt omstreeks 300 g (gewicht volwassene beest - 3-4 kg) af, bijster nou afgaat en alle ineens is in staat worden verhaald. Tot toe 6-7 weken het verblijf in het konijnenhol etende moederlijke melk, en dan komt op het vlak uit en begint worden buiten vleermuis gevoed.