Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Ruimer panda

Ruimer panda - een van de meest geweten, maar ook de meeste ongewoone beest op de planeet.

Boльшaя пaнdaGeneraal notoriety en liefde sniskala pande zijn betoverend en zonder de moeilijkheid gekomene te weten verschijning. Dit korenastyi door uvalen teloslozheniem en verschijning lijkend op om door te staan. Belangrijkste kleur het mokhnatoi shuby wit, maar lapy, borst, schouders en oren - zwart. Zelfde zwarte plekken gering verhullen, alles behalve koshachi glazki van de rechtopstaand prorezyami appel van de ogen.

Zeer nuttige bijvoeglijke bepaling pandy is de vergelijkbaarheid van ruime vinger op voorste lapakh. Het is actuele cijfer, van deze obrosshie beefy podushechkami otrostki zapyastnykh gebeente welk panda kundig pakt provender af.

In staat zijnde te staan op prizemistykh kweken lapakh op, ruimer pandy, toch, altijd worden op alle vier razvalistoi, kosolapoi pokhodkoi verhaald. Indien jachten zij berekenen op onhandig rys door, maar snel ustaiut en weerstaan niet van genomen tempo. Uitstekende verkholazy, zij dikwijls worden op de lagere vertakkingen van de bomen op zoek naar provender teruggenomen, alsmede om eenvoudig om of ukrytsya van de toevalligheid te houden rust.


Waar leven pandy

Op bullock ruimer panda treft leix binnen weinig porosshikh koude vochtige wouden alpene gebieden van Centrale en South China, op de hoogtepunten van 1200 tot toe 4000 m. Namelijk er verbouwt hen izliublennoe lakomstvo - bamboo. Het schromelijke gebied van de natuurlijke groeiplaats van hen obitaniya stileert omstreeks 30 000 km, maar wordt beschouwd die pandy tleven stadsdeel niet boven 6000 km voor 2. In oorspronkelijke wouden ieder panda door obzavoditsya eigen territorium welk kentekenen op de landsgrens-lijn bomen door de aanzettingen pakhuchikh zhelez. Op timt deze territoria kan gedeeltelijk samenvallen, maar ine het algemeen beest elkaar leidinggevende eenzame manier van leven ontduiken.

Ruimere pandy - avond beest ontwakend van candlelight tot toe pauze van de dag. Door de dag zij slapen en houden rust, maar niet in permanent logove, en in ukromnom stad ergens tussen de afgronden of zelfs in duple boom.


Wat edyat pandy

Hoewel ruimere pandu bijvoeglijke bepaling naar vleeseter, basis zijn ratsiona componeert groste etenswaar, vooral loof, van pobegi en stebli bamboo. Usevshis ergens in bamboo bosschage, beest knapt voorkant lapami nakomeling planten en metodichno poedaet alle lakomstvo - loof, pobegi en stebli af. In de klok van de dodenwake, t. Door hem. Omstreeks 16 uur per etmaal, panda bijna alle tijdperk is bezet edoi. Om te de menigte houden van het lichaam, naar de om haar wordt de enorme hoeveelheid van bamboo - deels daarvandaan genodigd hebben die vegetarianskaya etenswaar niet ook voeden, en deels daarvandaan dat alimentaire systeem pandy niet zo efficient, hoe op andere travoyadnykh beest. Als meerderheid travoyadnykh internalizes buiten 80% etenswaar, dan panda - alle 17%.

Terzijde van bamboo, ruimere panda gewillig poedaet en andere groste provender - gras, bloemen, griby, club, counterfoils en dop, alsmede ondiepe zoogdieren en vis welk regelt om op te vangen. Niet pobrezguet ze en padaliu. Op medvezhii manieren pandy rekenen nabegi en op bee nesten af.


Duplication

Seizoen sparivaniya ruimere pand voorgaanden van de Lentemaand middellang met betrekking tot Mei, en op het moment dier fouilleren zelf tweetal. Op een vrouwtje kan 4-5 manspersonen eisen, maar zodra luidruchtige sparivanie werd ingehouden, beest komen op voormalige eenzame manier van leven terug. Na 3-5 maanden vrouwelijk otyskivaet in de grot of duple hartelijke verantwoorde Den. Vysteliv door logovo loof en vetkami, ze brengt krokhotnogo en hulpeloze baby teweeg. Dikwijls op hel schijnen dvoe en zelfs troe medvezhat, maar zij vergen zodanig zorg en aandacht welk vrouwtje ine het algemeen vykarmlivaet, obrekaya het overblijfsel van de op de dood.


Baby's pandy

Boльшaя пaнdaPandy schijnen op hel blind, alles behalve naakt en wegen niet meer 150 g af. Eerst drie weken vrouwtje bijna alle tijdperk zitplaatsen, niet verlossende baby van voorste lap en prizhimaya chado naar soskam. Baby snel verbouwt. Door het eind van eerst maand hij heeft otrastaet bont met de duister otmetinami, en na anderse twee weken stelen ogen open. Te rijden het begint slechts van drie maanden, en tot toe die mamasha alsmaar staat het op zelf door.

Van 5 maanden baby berekent op bamboo provender, en anders in de maand het otluchaiut van de borst door. Op de leeftijd van 1-1, 5 jaren oud baby verlaat moeder en onafhankelijk leven begint. Ruimer pandy rijpheid bereiken naar zes jaren, en vrouwtje van rozhdaet de baby van ieder 2-3 jaar. Wegens de langzaam tempoes van duplication zeer moeilijk om toenemend van het nummer ruimer pand in natuurlijke voorwaardes te verkrijgen.


Lijfwacht

Voor vergelijkenderwijs kleine term na de opening van dit type nummer ruimer pand zo veel werd ingekrimpt die beest ambtshalve kende naar het aantal van types verblijvend op de boord van de verdwijning toe. Zelve soboi, panda werd door waarde okhotnichim trofee beschouwd, maar hoofd veroorzaken zijn vymiraniya werd blanking van de wouden - van zijn natuurlijke omstreken. Daardoor op kleine territoria werden ondiepte razroznennye groeperingen pand weerhouden die inevitably gedragingen naar inbridingu en de verzwakking van aspectual genetisch fonds.

Hereto geweten die bamboo planten, afhankelijk van type, verongeluken iedere 40-120 jaren oud. In voormalige tijdperken, kochuya met betrekking tot grote territoria, pandy is ongedeeld perebiralis er, waar was meer van bamboo. Nu routeert van hun migratie dikwijls zijn superceded door menselijke volksplantingen of landbouwkundig ugodiami.

Toevalligheid, navisshaya overheen ruimer pandami, door dit symbool van Het wereldwijde fonds van de natuur bescherming, blies belangstelling alle overheen de wereld aan, en van het eind 1950 jaren Chinees regering tracht afmetingen met betrekking tot hun bescherming. In de alpene gebieden wordt 32 gebied van het landschap belang voor pand met de meeste gunstige voorwaardes voor hen obitaniya gemaakt. Wetten ook betuigen wetenschappelijk centrum ontwikkelende en implementerende programma's met betrekking tot toenemend van het nummer naar en bestuderingen pand in natuurlijke voorwaardes.

Zodat maakte eens prognose, naar 2000 jaar in de natuur moet niet was om evenmin ene ruim pandy te verblijven. Niettemin bestaan verwachting welk zijnen verschuldigd naar internationale streven deze wonderbare beest wordt in oorspronkelijke alpene wouden weerhouden.