Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Sovy

De vogel van deze afdeling, en presenteerde het alles behalve door 150 types, leven nauwelijks niet totaliter natuurlijke zones. Om sovu zonder de moeilijkheid met betrekking tot enkel generaal voortekenen, naar innerlijke meerderheid van hen aan te leren.

Wordt beschouwd die eerst gelijkaardig naar sovu vogel leefde als vroeg als in belated mezozoe (248-65 mln. Jaren oud zijn geleden). In de tijdperken van de komst daarvoor eotsena, en het werd 40 mln beeindigd. Jaren oud geleden, in Europa, hoe veronderstelen, leefden meerdere types sov. Maar vogelstand met vertrouwd naar ons door de eigenschappen scheen in het tijdvak van 10 tot toe 25 mln. Jaren oud zijn geleden.


Voortekenen sov

Perveishimi van de voortekenen welk maar meteen opmerking in sove, zijn zijn ruime hoofd en morda met ruimer om ziende voorspeler ogen welk omcirkelt gezicht plaat. Op sipukh confronteren plaat de vorm heeft van het hart, maar op gebruikelijk sov het in het algemeen ongeveer. Snater klein, gebekt, met gesitueerd op de stichting nozdryami.

Operenie op deze vogelstand, doorgaans, dikke en zachte, staart rechthoek, en vleugels betreffende ruim, okruglye, poosje at dat typt welk okhotyatsya beneden acclivous woud, zij klein, en op gevende de voorkeur van stelen ligging of dikwijls plegen perelety - lang open. Versus het lichaam gewicht vleugels op sovy ruimer, zodat ze vliegt en plannen, niet annexeren van bijzondere streven en helemaal geruisloos.


Operenie

Schilderstuk opereniya op sov, doorgaans, "Defensie", namelijk er samenvoegingen mee de omgeving portie vogel moet blijven niet vernomen tijdens dagelijkse recreatie. Veders lesnykh sov in het algemeen brownish, whereat op bevolkende naaldendragende wouden typt, wordt serovatyi lommer aangetekend. Sovy - de inwoners van de wildernissen en hun dependents, vodyashchiesya op ravninnoi liggingen, verschillen door elk meere hel schilderstuk: Sovy in de wildernis reeds precies rood. Met uitzondering rybnykh sov, veders leggen en lapy af. Zijnend verschuldigd naar wat buitenste vingers in haar oborotnye, sova is gelijk strak veroveringen en roost, en de opoffering, en kogti-die erin helemaal lange en hekje.

CocыVrouwtjes, doorgaans, chut krupnee manspersonen, maar schilderstuk van de veders erin praktisch gelijkaardig. Waarheid, op polaire sovy manspersonen verschillen snezhno-wit opereniem, en op hun girlfriends het heeft merkwaardig brownish pestriny.

Sovy eigen accuraate zicht en befaamdheid. Hun ruimere ogen worden ondergebracht want bejagen in de omstandigheden van de zwakke opheldering. Dikwijls spreken, budto sovy bijster nou treffen in de zwartheid, zato in de hel van de dag - zwak, maar evenmin die, evenmin andere mening niet correct aan. Sove, omdat ogen in de om haar treffen voorwaarts aan, net zo naar persoon, prisushche verrekijker zicht, maar elk meere breed het veld wordt bereikt zijnend verschuldigd naar de vogel ableness om hoofd alles behalve op 180 graden af te wijken. Oren in de om haar bevinden zich met betrekking tot beide leden van plaat confronteren, poosje op enkel types uitwendige oren zijn niet-symmetrische, namelijk misschien op 50% meer andere, hereto en hoger boven bevindt zich. Vooral is ruim helemaal sov binnenoor. Ja van en zenuwcellen in dat deel van hersenen welk is verantwoordelijk voor de befaamdheid, erin veel meer, dan hoogstens van andere vogelstand. Als wezen wegens - zodanig doordringende befaamdheid welk enkel sovy de plaats van de zoek van de mijnbouw zijn in staat om in kromeshnoi tme, en vast te stellen die en beneden de sneeuw stratum. Tussen haakjes, kistochki op de oren op enkel types niets generaal met de befaamdheid sov hebben niet, maar, zoals, helpen erbuit opoznavat de gedeputeerdeen van het type.


Hebbelijkheden sov

Bijna alle deelde types sov gedrag avond manier van leven, met uitzondering brownie sycha, wijd op de bezuiden Groot-Brittannie en in Europa, en bolotnoi sovy getroffen met betrekking tot alle Groot-Brittannie en Eurasia rond. Twee type sov - yastrebinaya sova en polair - Noordpoolgebied bevolken. In de zomer van de zij door ine het algemeen okhotyatsya expliciete avonden, en in de winter van zullen voorkeur naar de meerdere klok van het dagblad tijdperk van vierentwintig uren geven.

Door de dag meerderheid sov houden rust in obliubovannom plaats - op vetke, in rasshcheline, op de afgrond van de afgrond, en die en beneden awning van het dak van huis verliet. Besta types welk nesten beslechten in uglubleniyakh voedingsbodem, en bestaan en zodanig die leven in de konijnenholen.

Bijna alle sovy - vogelstand osedlye, namelijk alle leven leven in een plaats, niettemin tijdperk brengen tussen hen en pereletnye types door. Enkel sipukhi trof in Centrale en South Europe in de zomer van, op winterachtig otletaiut op de benoorden tropische Afrika of in andere gebieden Sredizemnomoria. Bolotnaya sova ook naar de winter reist op zuid rond. Kochevat van nazhitogo plaats vele sov - bijvoorbeeld, yastrebinuiu en ruimer grijs - kan de etenswaar afwezigheid veroorzaken.

Osedlykh sov onderkent karkateristiek gedrag verbond zich aan de bescherming van het eigen territorium: Zij agressief schrijven aan pogingen zijn naar infringe kem-of, en door vooral andere vogel ofs vangst toe.


Klanken

Sovy - vogelstand zeer rechistye. Repertuar hun outcries sluit veel van meer klanken, dan vertrouwd alles ukhane in. Mannelijk neyasyti door gebruikelijk outcry de overtreders waarschuuwt van de territorium, begeleidt ukhazhivanie achter de vrouwtje en bodes de gevend in de nest met edoi voor izbrannitsy en ptentsov. Het is tevens, hij heeft tamelijk breed repertuar. Bijzonder govorlivost prisushcha sovam in de duplication tijdvak. Geweten die yastrebinaya sova in zodanig tijdperk voor een avond kunnen stem 600 tijdperken verhuizen. Outcries in de om haar de meest diversified:, met betrekking tot beschrijving, lijkend op naar de blubber van kind, andere memoreren khokhot - hekje en honend. Van Europese sov vorobinyi sych, pozhalui, de meeste gering, niettemin niet de meest stil: Hij heeft indruk maken op pakket van territoriaale signalen en diverse verkwikkend posvistov. Ptentsy hoogstens van de types, wanneer hongerige, melding erover de gezwind chirikaniem, shchelkanem en shchebetaniem.


Ratsion sov

Sovy eten, achter kleine uitzondering, levende mijnbouw. Op de tijdperken aantroffen die zij gebruik en padal, maar nog te bevredigen de hongerigheid sovy de voorkeur geven aan dichtbij jacht maken op. Hen ratsion, kleine verschillen bij wie zijn aangewezen op de omstreken, sluit en kleine zoogdieren - muizen, van het veld-woelmuizen, zemleroek, krys, lemmingov, konijnen, alpene konijnen, en dozhdevykh wurmen, sundry insecten, bantam slangen en verschillende reptielen, en vis, en crustacea in. Brengt tijdperk door die sova op jacht maken op kan nakomeling olenenka doden, tal van hen vallen andere vogelstand en zelfs op de ondiepte sov aan. Filiny, als is gekant, kan egel beheersend bikken, totdat bratsya voor het vlees, om erbij shkuru en igolki los te branden.


Bejaag

CocыZijn methodes zijn aangewezen op de zelve mijnbouw. Insecten sova vangsten op de zomer, en hier is als in ratsione bestaan rybnoe - hoe op iuzhnoafrikanskoi rybnoi sovy, - toen ze, usevshis op vet vetke nabij het water, wil pristalno opleten, zal ryab verblijvend in de diepte vis niet verwerkelijken, om dan geruisloos spikirovat en om ulov kogtyami vast te grijpen. Kan ze bejagen krabov en op anderen ondiepte cancroid, vodyashchikhsya op de kust lijn.

Verpletterende meerderheid avond okhotnits vysmatrivaet de mijnbouw, inaudibly kruzha overheen bepaalde sector, waarover de zij zullen de ugodia onderverdelen, waar systematische vangst begaan. Of, nedvizhno sidya in handige plaats - op vetke of colonne, - vysmatrivaiut opoffering op land: Evenmin geringste motie zemleroiki of veld-woelmuizen niet uskolznet van hun accuraate zicht en tonchaishego befaamdheid. Naar europese types wordt per etmaal edy 16-48% van het gewicht van het eigen lichaam genodigd hebben.

Uitzondering, schijnbaar, zijn sipukhi, op welk behoefte voor de etenswaar hoger bovenstaand. Tussen haakjes, als om boel sedaemogo met de grootte van vogel te confronteren, is aanzienlijk ondiep sov zullen naar fory grotere types schenken.


Duplication sov

Het is opvallend, de meeste merkwaardige invloed daarover, wanneer sovy begeven zich op duplication, akkoord tegenwoordigheid edy en overheersende weersomstandigheden: Als van de etenswaar behoorlijk wat, naar proliferate vogelstand beginnen eerder en verschuiven meer van eieren, als afwezigheid, dan in leggend zal hoogstens een-tweetje eieren.

Enkel types sov zullen tweetal eenmalig vormen en op alle leven, manspersonen een andere jaarlijks vinden zichzelf nieuwe vrouwtje. Weinig sov viut zichzelf nest zelve, veel meer geregeld bezoeken zij lenen pustuiushchie de domicilies van andere vogelstand, gebruik dupla in de bomen van of andere natuurlijke wijze verdieping. Enkel types nesten beslechten van puchkov gras en stro. Afrikaans bolotnaya sova gnezditsya op land, in de moties, verricht in de begroeiing. Verlaat types houden eieren algemeen in de konijnenholen, gekeild door de knaagdiers aan.


De verdaging van eieren

Plaats voor de nest gekozen, sova kunnen erin met de interval in meerdere dagen van de tot toe 14 eieren verschuiven. Vergeleken met kurinymi ovale eieren, op sov zij hebben elk meer om de vorm. Anders dan vele andere vogelstand, vrouwtje begint vysizhivanie, zodra zal eerst ei aanhouden, daarvandaan ptentsy proklevyvaiutsya met de hiaat in meerdere vierentwintig uren en, als komt zware porie, vylupivshiesya belated ptentsy verhongeren op het moment, op welke wijze ouderling wordt alle etenswaar gekregen. Tijdsduur vysizhivaniya op verschillende types stileert van 24 tot toe 36 vierentwintig uren. Op eieren zitplaatsen slechts vrouwtje, en karen naar haar op dit tijdvak brengt mannelijk.

Baby's rozhdaiutsya hulpeloos, met geslotene zachte pushkom ogen en oren. Het, totdat erin zal om aanwezige veders beginnen, smenit secundaire pukhovyi deken - mezoptil te schijnen. Ogen, doorgaans, ontluiken op tweede week. Ik ga om - muizen te nestelen en veld-woelmuizen - at voorop brengt slechts manspersoon, en vrouwtje niet baby's verlaat, oberegaya hen van pereokhlazhdeniya. Maar in de werkwijze van hun wasdom vergroot en hun hongerigheid - en dan vrouwtje ook begint uletat okhotitsya.

Ptentsy worden vybratsya van de nest afhankelijk van type op 3-iu de week van het leven beslist. Op het moment tal van hen zeer zijn in staat niet of zin om te vliegen, daarvandaan kan anderse meerdere weken verblijf nevdaleke van de nest. Naar duplication zij zijn gereed ongeveer in yearling leeftijd.


Sipukhi

Sipukhi worden gedreven alles behalve in alle ugolkakh planeeten onderkennen de meeste monding tussen boven-geknarste vogelstand door de natuurlijke groeiplaats van verbreiden. Pozhalui, hoe evenmin ene andere sova, sipukha selitsya nabij persoon, zeer dikwijls het kiezen als dagblad roost of de nesten van het dak van de barakken, van de barakken, van opustevshikh huizen of tserkovnye torens.

Op Europese - belogrudoi - sipukhi krasiveishee borstelig operenie op de ruggegraat heeft schilderstuk gelig-bruin, met goudene eb en sero-witte plekken. Het lagere deel van vogel - wit, op de tijdperken met gelige lommer op de borsten, ispeshchrennaya duister krapinkami, en serdtsevidnyi gezicht ovaal en de inner deel van vleugels worden in zuivere witte kleur geschilderd.

Ratsion voeden sipukhi bestaaatt uit ondiepe knaagdiers, maar ze kan rechtstreeks van de nest en kleine vogelstand afpakken, zo als vorobi, van of vleermuis - als huishoudt hen moeten opvangen. Deze avond okhotnitsa kan, wanneer komt winter of noodzakelijk om ptentsov te voeden, worden doorgestuurd op jacht maken op en door de dag. Mijnbouw ze bijvoeglijke bepalingen om en er sedaet te nestelen.

De duplication seizoen in Europa algemeen begint in De februari-lentemaand, poosje van niet zeldzaamheid van en twee broeden. Prodolgovatye met betrekking tot eieren vormen, en in leggend van hen misschien 4-7, bevinden zich in handige plaats ergens op het dak of in duplistom boom. Nest sipukha zelve van niet dierenarts, maar zato vystilaet obliubovannoe plaats alimentair katyshkami of leent svitoe door andere vogelstand nest. Vysizhivanie beklijft meerdere dagen en op het moment omstreeks de vrouwtje voeden zorgen manspersoon. Wanneer ptentsy beginnen proklevyvatsya, het verdubbelend de pryt, bedden op de boord van de nest maar meteen meerdere tushek knaagdiers. Waarna, hoe ptentsy werden, vrouwtje drobit skorlupu en dikwijls zijn poedaet uitgevoerd. Poosje naar baby's werd niet geexecuteerd 7-8 weken de zij van de nest verlaten zich niet.