Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Het leven oorsprong

Ongeveer 3 800 vormden miljoen jaren geleden daardoor chemische reacties eerst ingewikkelde verbinding, bekwaam samovosproizvoditsya. Zo was put levens begon op Land.

Pрohcхofdeнhe fhзнhZarozhdenie leven op Land, op de heel, als voor de verblijf door de puzzel. Maar sedert Charlz Darwin voor het eerst de werkwijze beschreef van de ontwikkeling groste en fauna, wetenschappers staafje naar de mening welk alle levensvormen zetelen in de werkwijze van permanente en ononderbroken ontwikkeling.

Met iedere nieuwe generatie sterke kanten ottachivaiutsya, en zwak otseivaiutsya. Een type van primogenitors kon meerdere de levensvormen, na genereren wat of vymiral, of gevonden eigen nishu in het ecosysteem.

Beoordelend door gevonden okamenelostyam, expliciet: Het systeem van affinal lijnen tussen aanwezig en ischeznuvshimi organizmami boom maant, waarover met de tijdperk loop alle nieuwe vertakkingen schijnen. Tal van hen zasykhaiut en sterven buiten (bijvoorbeeld, dinozavry), maar andere vertakkingen verbouwen en bloesem. Als om ook niet van hen naar bedrock, dan, aan een evenwicht, wij pridem naar gemeenschappelijke stengel - naar progenitor alle wel eens brandend organizmov, t te traceren. Door hem. Naar de bron van de oorsprong van het leven.


Voetspooren in alpen ras

Helaas, dit om hard te maken. Met betrekking tot moderne inschattingen, de leeftijd van Land stileert ongeveer 4 500 mln. Jaren oud, en drevneishim okamenelostyam, hoe beschouwen, niet boven 590 mln. Jaren oud welk correspondeert beginneling t. N. Cambrian geologisch tijdvak.

Okamenelosti gevonden in de rassen cambria, sluiten van ostanki de diverse levensvormen in, zo als wurmen en weekdieren, kwamen voor, duidelijk, van de primitief primogenitors. Hun oorsprong in het tijdvak geweten als dokembrii, verblijf unobvious in de verbinding met het feit die in de rassen van dit tijdvak werd evenmin organisch ostankov niet weerhouden.

Aanleiding het is zonder de moeilijkheid om toe te lichten. Myagkotelye organizmy laten niet okamenelostei toe, omdat sterven, algemeen hebben tijd helemaal razlozhitsya voormalig, dan omringende hen otlozheniya draaien zich in ferm ras. Het is zoals, meerderheid organizmov brand in dokembriiskii tijdvak (samenstellende 80% alle geschiedenis van Land), waren ook breekbare, om te laten afzonderlijk otlozheniya toe.

Maar dit is niet te zeggen welk zij helemaal lieten niet van de voetspooren toe. Op het begin 1950 jaren van dvoe explorers scheep ging aan dicht examen op de kustlijnen oz. Bovenste (DE USA) van de stratum van kweken leeftijd 2000 mln. Jaren oud en wisten als kremnistyi slanets. In het ras nieuwsgierige witte beugels verbleef, alle door de diameter buiten de versmaat. Op eerst uitzicht, erin was niet niets organisch, maar, niettegenstaande het dit, wetenschappers beslisten om de kleine stalen van de beugels met behulp van sterke microscoop onder te zoeken.


Fantastische ontdekking

Pрohcхofdeнhe fhзнhZij de zekere voortekenen ontdekten van oeroud leven: Ostanki minuut organizmov manende mikroskopicheskie odnokletochnye alg en verwekker die zonder het ongeval leven en ponyne. Door wat dat fantastische afbeelding dit breekbaar organizmy werden steklovidnym kremnezemom verdichtend en prevrativshimsya in kremnistyi slanets geweekt, waarin zij en werden weerhouden, zoals vliegt barnstenen aan. Witte beugels in het ras ontpopte razmytymi ostankami hun nederzettingen (kamenistykh cirkelvormig obrazovanii genaamd stromatolitami en manend koraal rify in de wateren van tropische breedtes).

Bevinding van inclusief organische ostanki stalen vertoonde zich door de ontdekking. De wetenschappers van alle wereld vernieuwde de bestuderingen van de rassen welk zij in het verleden beschouwden leegte okamenelostei. Hun strev werden beloond verschrikkend resultaten: Drevneishim af worden gevonden op de dag vandaag te vormt levens (in de west deel van Australie) omstreeks 3 500 mln. Jaren oud. Het is tussentijd, dicht examen de meest oeroud van geweete te ons van de rassen - gneisov Amitsoka op iugo de-west van Groenland, leeftijd welk 3 800 mln. Jaren oud, niet verwachte resultaten geven.


Noch mirakels

Biologen vernemen niet niets fantastisch in wat gevonden barbaars ostanki manen moderne algen en verwekker. Zodanig odnokletochnye organizmy altijd werden eenvoudigste vormen levens beschouwd, en totaliter natuurlijk die zij zijn en de meeste primitieve zijn vormen. Zijnend verschuldigd naar de eenvoud odnokletochnykh organizmov betreffende zonder de moeilijkheid om boven de methode van hun aanzijn te verduidelijken. Voor de bestuderingen van de samenstel van bewegende delen van de operatie van de orgelen en spieren, biologen vorsen, in wat weg aanvankelijke chemicalien draaien zich in "kirpichiki" levens zijn proteines, vetten en suiker.


Eenvoudige kooi

Deze onderzoeken vooral belangrijk voor de onthulling van de geheime verschijning van het leven, omdat moeten zijn om voor te komen, volgende wisseling puttend begon naar alle werkwijze - van niet organische chemicalien in levende materie.

Bacterie - zelve ons voedende eenvoudigste kooi - studenistaya invulde vloeiende capsule welk verwerkt eenvoudige chemicalien samengesteld uit vodoroda, van de zuurstof, van het koolstof en stikstof, in ingewikkelde organische verbindingen: Noodzakelijk voor zijn wasdom proteines en lenend naar de om haar arbeidsvermogen carbo-hydrates (suiker).


Constructie DNK

Door het dit verwerkt, aan een evenwicht, controleert organische substantie - dezoxiribonukleinovaya zuur (DNK). Het is tevens, DNK erop houdt ander belangrijk eigendom na: Ze kan de meeste ons weergeven.

Iedere molekula DNK memoreert caracole, waar kettingen van de atomen zullen vormen doos/vye partij kiest voor peremychkami ("stupenkami") gesitueerd door gelijkmatige hiaaten. Alle molekula, in de noodzakelijkheid, kan razdvaivatsya, whereat "stupenki" onderdeel te midden van. Na de bifurcation van de spiraal inkrimpte "stupenki" bekoren andere substanties welk zoeke adjected, wil vorm zijnen helften van "de ladder" - zodoende mis, van een spiraal worden twee gewonnen.

Deze eenvoudige toelating is wezenheid levens. Zijnend verschuldigd naar hem odnokletochnyi organizm verbouwt en reproduceert ons te midden van en kopiruya whereat de inner chemicalie werkwijze gesplinterd.

In de elk meere ingewikkelde levensvormen proliferated kooien gewoonlijk formeren mnogokletochnye structuuren, whereat iedere structuur maakt leix deel bijzonder ingewikkeld organizma. Door alle werkwijze controleert genetische code stak molekule DNK in en onderkende niet enkel op verschillende types maar ook helemaal osobei.


Werkt DNK

Alle leven werkwijzen (eda, pite, voerend van organizma producten zhiznedeyatelnosti en t. P.) Zijn samenstel van bewegende delen portie voor de wisselborgtocht van de activiteit DNK.

DNK - zeer ingewikkeld molekula, en dan meere moeilijke levensvorm die meer moeilijk zijn DNK. Maar quitte structuur zelve ongedeeld DNK (in de kooi van bacterie) bestaaatt uit de 1000 van de atomen ingedeeld in nukleotidy - verbindingen Sakharov, van fosfatov en azotistykh terrein.

Iedere nukleotid zelve met betrekking tot zichzelf ook is tamelijk ingewikkelde structuur, dit betr en naar ander organisch molekulam, zo als proteines en carbo-hydrates. Het is zo, proteines bestaanan uit kettingen aminokislot (alle hen 20 diverse types) situeerden in bepaalde opeenvolging. Eenvoudige ketting kan 100 koppelingen, en complex - van meerdere 1000 bestaanan uit. Alle structuur wordt door genetische code DNK dit organizma vastgesteld.

De meeste eenvoudige kooi van bacterie proteines vormt, carbo-hydrates en DNK (en andere lijkend op nukleinovye zuren), zonder welk ze niet kan werken. Omdat deze kooien - de meest primitief van gewetene vandaag levensvormen, naprashivaetsya conclusie welk zij schenen van hun van niet levende structuuren voegend deze hoofd eerste beginselen van het leven anders tot toe die, hoe kon om hen organische toepassing te vinden.


"Voornaamste bouillon"

Niemand weet niet, wat was onze wereld 3 800 mln. Jaren geleden, maar in 20 gg. Wetenschappers Oparin en Khaldein verkondigde theorie, is akkoord gaan welk dampkring van Land in die verre tijdperken was alles behalve helemaal verstoken van de zuurstof, en bestaane uiten ammoniak, wateren, koolzuurhoudende oxides, van methane, van vodoroda en het een aantal van andere substanties. Zij veronderstelden die de better half van begane grond werd de stratum van verhit waterhoudend gedekt, koken welk werd magma, rasplavlennoi ras verblijvend beneden doordringende oceanische aardse dop gehandhaafd.

Met betrekking tot hun veronderstelling, zodanig mengeling van de gassen en verhit water kon de onderrichting van zogenaamde "voornaamste bouillon", rijke door namelijk die chemicalie eerste beginselen welk noodzakelijk voor het leven synthese leiden tot. Reactie kon worden vulkanicheskoi activiteit gestart, intensieve ultrafioletovym straling doorkruisend de doordringend stratum van de dampkring, of de elektrische rang van vliegensvlug. Deze theorie werd empirisch in 1953 g afgelezen. Naar Amerikaanse wetenschappers Stenli Millerom.

Molenaar de model maakte van pervozdannogo wereld samengestelde uit twee kolb en glazene tabakspijpen. In een van kolb verdunning verbleef, compositie welk theoretisch correspondeerde zout water. Kamer overheen vloeiend het de mengeling vulde van de gassen welk in, opnieuw theoretische, correspondeerde bedoelde dampkring. Dit kolba united door de tabakspijp met andere kolboi van twee electrode voor de receptie van de vonk - het doddige model van vliegensvlug. Hieruit iskrovoi camera andere tabakspijp verhuisde, leidend tot eerst kolbe door kondensator en P-schilderachtige verzamelaar afleiding.

Wanneer Molenaar stookte draaide zich mengeling in lagere kolbe, ze zakipela, in het gas, gedragen in iskrovuiu camera, en dan van skondensirovalas en glas back in lager kolbu. Werkwijze toe werd voor week gehandhaafd, na wat vocht was otkachana voor de analyse.

Resultaten ontpopten zich positieve een of anders: Kreeg mengeling vormde drie aminokisloty - verbindingen, van welk zal proteines vormen. Vele explorers podkhvatili deze voorstelling, uitgevoerde lijkend op proefnemingen en kregen evermore aminokislot en zelfs ongedeeld nukleotidy - constructie bloc DNK.


Aanneembare resultaten

De resultaten van deze proefnemingen worden beschouwd overtuigend en zullen uitlenen terrein om te vermoeden die alle proteine (en niet alleen het) konden worden overheen meerdere miljarden jaren oud samengevoegd. Het is tentatief, kon worden gemaakt zelfs DNK met zijn 1000 strikt van atomen situeerde. Eens verschenen, ze kon reprodutsirovat ons, maken de eigene proteines en andere ingewikkelde organische substanties en razvitsya in werkende samovosproizvodyashchuiusya de levensvorm, zo als de kooi van bacterie.

Zoiets kon, maar de wiskundige waarschijnlijkheid van de creatie van zodanig ingewikkelde substantie, op welke wijze proteine of DNK, daardoor de ongedwongene verbinding van de chemicalie eerste beginselen in "voornaamste bouillon" tot in het oneindige klein voorkomen.

Deze theorie vandaag wordt erkennen door vele wetenschappers continuerend de terugkrijgen van de samenstel van bewegende delen welk zou dragen verbinding aminokislot (gelijkaardig kreeg in universitair huishield laboratoria Millera) in de proteines zonder de controle op het deel van DNK.

Als zodanig samenstel van bewegende delen zal gevonden worden, wij willen maken belangrijk de paadje verplaatsen ons naar begrijpend de hersengymnastiek van de onderrichting DNK en, vandaar, de herkomsten van het leven.