Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Orangutany

De geleidelijke verdwijning van de tropische wouden van Azie de aanzijn dreigt van twee gedeputeerdeen van het gezin van anthropoid - puglivogo, solitarily bestaan orangugana en amadelphous gibbona.

Orangutan en gibbon schrijven aan het gezin van apen toe. Alle zij zijn gekante op welke wijze Aziatische apen, omdat bevolken continent en de eilanden van Southeastern Asia. Elegante gibbony eigentijds gering manlike apen, en voornaam orangutan - ruim.


Orangutan

Hoewel bestaat om een type orangutanov te gieten, twee hun bevolking - op Borneo naar en Sumatra - onderscheiden van elkaar. Sumatranskii orangutan heeft minder massieve teloslozhenie, elk meere kleur schilderstuk, lange wol en persoon bespannen.

Orangutan verreweg overtreft met betrekking tot afmeting gibbonov. Lichaam het wordt lang, rood, kosmatymi door de kuifen, persoon nezarosshee gedekt; Leix volwassene manspersonen op De sumatra "dracht" lange baarden. De volwassene manspersonen alles behalve van vdvoe krupnee vrouwtjes, en ruimer caruncle met betrekking tot bokam personen in de vorm "bakenbardov", hoge vetzucht kam op makushke hoofden en ruime gorlovoi tas versterkend en zonder die luid outcry van manspersonen, maken hun verschijning zelfs meer ontstellend.

Met behulp van het lange hands en voeten orangutan wordt in kronakh bomen verhaald. Niettemin beduidend verlaagt gewicht het woeligheid stellende de beweging methode. Trekkende hand, het wordt voor naburige vetku afgepakken en begint angrily gryasti zijn slingerende alle boom, poosje is niet vangst op vetku, tamelijk sterk, om te verzetten het gewicht. Zijnend verschuldigd naar de kriuchkovatym vingers stupni orangutana meer hands manen. Met betrekking tot boom het wordt op chetverenkakh enclasping vetku voeten en hands verhaald.

Eigenaardigheid orangutana hoe primata houdt in wat het levens alles behalve eenzaam in; Lange genegenheid voet bij stuk houdt slechts tussen vrouwelijke en zijn allene baby. Volwassene manspersoon stelt de territorium vast. Orangutany dikwijls vallen buiten de beperkingen de stadsdelen. Vstretivshis per de avontuur, volwassene bijzonder proberen om elkaar te verzaken, hoewel op de tijdperken tussen hen gloren cased vereelten en uiterst luidruchtig stychki.


Nest Constructie

OрaнgуtaныOrangutan gedragingen dagelijkse manier van leven. Niettegenstaande het gewicht, de better half van timen het gedragingen op de bomen, zelfs wanneer zichzelf bouwt op de nest avond van het loof en staven. Met het dit draaien op uitzicht het in het eerst geval plooien en spletaet meerdere fors vertakkingen uit. Op de tijdperken voor slapen orangutan dekken door de staven hoofd. Met de leeftijd manspersonen gedragen zich steeds meer keer op land, is mogelijk, wegens het gewicht welk maakt duidelijk hen onhandige verstoppende beweging in kronakh bomen.

Alles behalve alle de dag orangutan is bezet door het verbruik van de etenswaar. Massieve opening gelaten naar hem razgryzat van skorlupu vruchten welk het zal bijzondere voorkeur geven. Bikt orangutan ook laat, noten, pobegami, door arboraceous dop, insecten, maar ook, ptichimi door eieren en ondiepe zoogdieren.

Ruimere verstandelijke geschiktheden helpen erbuit orangutanam om plaatsen, waarbinnen de verschillende tijdperk van jaar plodonosyat bomen zich te herinneren. Orangutany meere tijdperk doorbrengen op voeden, dan gibbony, maar dek whereat voor de dag veel minder afstanden.

Op de territoria van volwassene manspersoon obitaiut ook meerdere vrouwtjes. Wanneer een daarvan manifest sexuele perceptability, beide compagnon overheen op omstreeks van meerdere weken behouden drijvend aaneen, periodiek sparivayas. Zodra vrouwelijke zaberemeneet, leden rasstaiutsya en niet langer hebben tussen elkander niets generaal. Zodoende, manspersonen sparivaiutsya met meerdere vrouwtjes.


Nakomeling orangutan

Tenslotte maar devyatimesyachnoi beremennosti de vrouwtje van rozhdaet een baby. In het eerst geval het alle langs tseplyaetsya voor zijn wol, dan wordt door de toerbeurt, poosje na de beeindiging drie jaren oud moeder niet otnimet het van de borst verhaald. Niettemin er niet rasstaetsya mee moeder, poosje in de om haar zal niet andere baby schijnen. In het algemeen tijdvak tussen detorozhdeniyami beklijft 5 jaren oud. Vrouwtjes verrichten nageslacht alles behalve tot toe 30-zomer leeftijd.

Youngsters worden geschift, om te de landsgrenzen vestigen van het eigen territorium. Maar omdat zij anders slechts uitgekomen van jeugdige leeftijd die dikwijls stuk onzekere groeperingen gevormd, poosje niet complete rijpheid bereiken in 10-15 jaren oud.

Het bijzondere verschil van mondig mannelijk - vpechatlyaiushche luid gecontinuerd outcry, voor welk orangutan in het algemeen oblamyvaet van de bomen van de aftakking en hen gooit op land. Zelve outcry begint door de reeks laagte klanken, luidheid welk, beet door beet groeiend, bereikt maximum en draait zich in intermitterende bulderstem voor opnieuw om tot toe laagte tonalnosti te laten achterwege. Door het dit outcry beklijfde van de tot toe drietal minuten, orangutan voorstad kondigt omstreeks de landsgrenzen van de eigenaarschap aan en, is mogelijke, roepen op de vrouwtjes.


Gibbony

Uiteraard waarneembaare types gibbonov evoliutsionirovali van algemene voorganger bestaand buiten het miljoen jaren oud geleden. Van negen types gibbonov, van of gering anthropoid, van acht ongeveer gelijkaardige grootte, hoewel zij verreweg verschillen met betrekking tot kleur. Hun stadsdelen obitaniya vallen niet. Negende type, siamang, krupnee en treft in gelijk geografisch gebied, van als twee ander type - gibbon lar en snelle gibbon.


De macht van het hands

OрaнgуtaныGibbony eigenschappen hebben, algemeen voor alle anthropoid: Lang hands, vergelijkenderwijs lange doordringende voeten, de afwezigheid van de staart, dikke en lange wol, persoon temnokozhee en bezvolosoe, - hoewel lichaam rijtuig verticaal, en morda minder bespannen. Met behulp van de lange geducht hands gibbony worden met betrekking tot de vertakkingen van de bomen met potryasaiushchei snelheid verhaald. Deze methode van de beweging beheerst "brakhiotornyi". Gibbony "vliegen" tussen staken, van op de tijdperken verafgelegen van elkaar versmaaten op 15, alsof nauwelijks eerbiedigende hen. De lange vingers van apen, slovno kriuchkami enclasp ieder vetku. Behendig gibbony rennen met betrekking tot tonchaishim vetkam balancerend slechts op de achterk voeten. Maar de meeste karkateristieke eigenaardigheid gibbonov is hun fantastische "gezang" welk zij, in het algemeen op de dageraad, kaarten wouden aan.


Het gezin leven

Alle gibbony van de morgen tot toe avond gedrag actieve manier van leven houdend rust in de meeste verhite poludennye klok, en op de avond de vertakkingen beslapen van de bomen, algemeen zichzelf gezellige nest van het loof en staven gebouwd.

De meest van de types gibbonov leven door het gezin groeperingen samengestelde uit manspersoon, vrouwtjes en tot toe vier baby's. Het blijkt, meestal gibbony paruiutsya op alle leven. Manspersonen gibbonov Klossa praktisch vertogen niet van dichtbij contacten met klassikaal: Slaap in tweeen, en tijdens de beweging behouden drijvend achter of op het kant van de vrouwtje en baby's.

Iedere groepering de territorium heeft, hierin welk ze slaapt en wordt gevoed en welk verdedigt tegen de inroads van andere groeperingen. Ligt vast die op 1 km2 woud in het algemeen het is van node van twee tot toe vier gezin groeperingen. In deze beperkingen gering gibbony verstrijken voor de dag 1-1, 5 km, en ruime siamang dekken leix de half van deze afstand.

Best deel van de actiefs tijdperk van vierentwintig uren gibbony gedrag gevoed of tussen bomen op zoek naar etenswaar verhaald. Zoals orangutanam, zij prefereren mondige vruchten en hen lezen op de rijpheid, op welke wijze mensen, - oshchupyvaya door ruimere en designative vingers af.

Behalve de vruchten, gibbony edyat loof en in de kleine boelen van de insecten en paukov die meubileren hun door enkel dierlijke proteines. Etenswaar, gibbony zamelen door de hand overhangend op andere hand met vetki in. Diverse types gibbonov verschillende territoria bevolken, omdat als deze territoria samenvielen, te dan typt wil het was noodzakelijk om tussen elkaar voor de etenswaar te vechten. Siamang, niettemin, sosushchestvuet op de territoria met klein gibbonami, omdat voor de dag het van poedaet verreweg meer loof. Deze wil uitlenen naar hem mogelijkheid om te blijven en worden op elk meere gelimiteerd stadsdeel gevoed, poosje gering gibbony dobegaiut tot toe de meest er zamelende vruchten boordt mee de meest doordringend en soepel vetok welk in geen geval zou gewichten elk meer zwaar siamanga niet weerstaan.


Bemoedeer en ditya

Gibbony sparivaiutsya ieder twee-drie jaar en na zeven - vosmimesyachnoi beremennosti de vrouwtje van rozhdaet een baby. Enige tijd baby alsmaar behoudt drijvend voor de borst van die bemoederen, toch, geboren word tussen bomen op zoek naar etenswaar. Eerst jaar de moeder zorgvuldig van oberegaet kind en alsmaar voedt door de borst. Op het zeer beginnend tweede jaar ze otluchaet het. In drie-jaar leeftijd nakomeling gibbony als vroeg als worden buiten vleermuis, verhaald hoewel vooralsnog in de compositie van het gezin groepering. Op omstreeks in zes jaren oud zij als vroeg als helemaal volwassene, maar ine het algemeen verloven naar anderse wasem jaren oud, totdat zij worden van de groepering geschift en beginnen op zoek zelf compagnon.


Zingende hoe de communicatie faciliteit

"Zingende" is een vitaale basis van maatschappelijk gedrag gibbonov. Gezangen worden alle dag ook niet met verschillende intervallen tot toe 5 dagen geexecuteerd en klinken in het algemeen op de dageraad van tien minut tot toe twee uur. Hoogstens van de types van gibbonov deze duo manspersoon en de vrouwtjes van dit gezin groepering. Met de leeftijd jongeling ook op de tijdperken assisteert in het gezin zingend. Op enkel types, vooral op siamangov, er zijnen ruimere gorlovye knapzakken welk tijdens zingen razduvaiutsya en wet hoe rezonatory.


Solnoe zingend

Klanken verkondigden gibbonami, zeer diversified zodat verdrinken naar en beschikking: Hier en yelp, en geblaf, en treli, en fluiten, en bulkane, en shchebetanie. Ieder type verschilt door specifiek outcries. Ine het algemeen vrouwtje en manspersoon, usevshis op vetke, beginnen, hoe alle grote zangers, met "raspevki". Toen zij afwisselend zingen harmonisch duetom.

Op enkel types, vooral op gibbonov Klossa, wordt solnoe zingend geoefend; Wat "grote gezang" beheerste, executeert vrouwelijk. Het is algemeen, vzobravshis op de top van de boom, ze begint om voor de meeste pauze van de dag te zingen. Wanneer zingende presteert kulminatsii, ze mchitsya tussen bomen, op de motie doorkruising loof en staven. Het overblijfsel van de leden van groepering ook beginnen geboren word met betrekking tot vetkam, obryvaya loof. Zingende zwenken in aanwezig gezin shou. De outcries van deze apen, duidelijk, diversified met betrekking tot de benaming. Het is zeker die, enerzijds, van deze opoveshchenie naburige groeperingen omstreeks het eigendom op de territorium en zijn landsgrenzen, en met ander - omstreeks de verbinding tussen manspersoon en vrouwtje. Het is tevens, de gezang van de vrouwtje, duidelijk, andere vrouwtjes waarschuuwt, is mogelijke ishchushchikh compagnon welk deze manspersoon als vroeg als is bezet.


Lijfwacht

De aanzijn allerlei van Aziatische apen resideert beneden het gevaar. In voorbije hen otlavlivali in ruimere boelen om te temmen of om museum toe te geven. Whereat volwassene dikwijls doodde, door om zavladet baby's, en die dikwijls verongelukten mee de straat tot toe de plaats van hun inhoud.

Niettemin vandaag belangrijkste tkomt uit gevaar de permanente vernietiging van hen indiogeen junglei en tropische wouden voor. Helaas, naar grotste gewaagdheid, duidelijk, wordt ruim anthropoid - orangutan onderworpen. Hoe waarnemingen beleven, okazavshis ponevole op elk meere gelimiteerde territorium, volwassen bijzonder geworden elk meer agressief met betrekking tot houding bij elkaar, en hoogte ukhazhivaniya en vosproizvodstva drop.