Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Baardige walvissen

Baardige walvissen zijn een van grotste dierlijke onze planeet. In hun nummer komt van de ruimste obitatel Land voor alle zijn geschiedenis - blauwe walvis binnen.

Ucatыe khtыWalvissen - teplokrovnye marine zoogdieren, wiens primogenitors tleefden sushe voor. Zij duidelijk verdelen op twee groeperingen onder: Zubatye (waartegen houden en dolfijnen) en baardige walvissen stand. Zoals sukhoputnym zoogdieren, walvissen ademen door lucht van en vskarmlivaiut baby's door de melk.

Baardige walvissen eigen buitengewoone capaciteit voor de aanpassing. Middelmaat lengte grootst van hen - blauwe walvis - 26 m in het gewicht 150 Tonnen. Bestaat zwaarwegende aanleiding voor zodanig afmeting: De waterhoudende temperatuur in de wereldzee algemeen verreweg onderaan de temperatuur van hun bloed, en daarvandaan, net zo andere bestaan in waterhoudende zoogdieren, walvissen gewaagdheid om van pereokhlazhdeniya te verongelukken.

Niettemin ruimer lichaam hebben de minder vierkant van het vlak betreffende de menigte, en ruime beest zal van kleinere warmte om schenken, te sprenkelen dan klein. Isolerende stratum vorvani verhuurt om inner temperatuur 36-37°C te konfijten. Op polaire walvis de lijvigheid van de stratum van dit vet dokhodit tot toe 50 cm. Vorvan niet krepitsya immovably naar nizheraspolozhennym spieren - ze zwicht hoe podushka. Dit grote walvis laat zonder de moeilijkheid worden in het water verhaald, niet makend whereat buitensporig turbulentnost, en complementarily om arbeidsvermogen te besparen. Vet ook resideert in gebakken en binnen groot vele - in het gebeente.


Voed

Baardige walvissen edyat kleiner, dan het is mogelijk zou zijnen om van zodanig reuzen op te wachten. Zijnend verschuldigd naar de "energosberegaiushchemu" teloslozheniiu, naar de walvissen voor de instandhouding van de warmte noodzakelijk betreffende de weinig van de etenswaar, namelijk planktona. Deze zwevende planten en beest zijn bogateishim de bron respectievelijk voeden voor marine zoogdieren. Het is niettemin, in het licht van mikroskopicheskoi waarde planktona, het moeilijk om in voldoende voor de alimentatie boel te verschaffen.


Baleen

Als gevolg ontwikkeling op baardige walvissen scheen bijzondere onderrichting is een baleen, - staand door hem moet exclusief planktonom eten. Dit vorsinchatye rogovye plastiny lijkend op om te borstelen, maar wet hoe bolter, otfiltrovyvaya plankton van de Tonnen van het water welk vytalkivaetsya in de werkwijze respectievelijk de voeden van izo de mond van de walvis. Baleen formeerde niet van het gebit, en van nebnykh ramingen.

Op de diverse types van baardige walvissen de constructie van de mond werd verschillend, afhankelijk van type planktona komende hen ratsion gevormd. Zo ruimere walvissen gedeeld de hulpbronnen van de wereldzee tussen elkaar. Blauwe walvissen en hen lijkend op lang en doordringend plastiny baleen, kan elk meere ondiepte cancroid in de compositie planktona, zo eten als kril.

Grootst plastiny worden naar grenlandskim en polaire walvissen 'doende de deken van het water op zoek naar etenswaar genodigd hebben. Blauwe walvissen, finvaly en seivaly gelden methode "ruime glotka", zaglatyvaya de myriades van het water met planktonom en vallende agglomeraten mikroorganizmov sboku of onder. Enkel types van walvissen gebruik van beide toelating. Plastiny baleen zware, daarvandaan beeldenaar van de walvis moet van overeenkomstige afmeting zijn, om te dit gewicht dragen. Op grenlandskikh walvissen hoofd leent 40% de lengtes van het lichaam, en sheinye pozvonki sroslis, om te zodanig rekening verzetten.

Alle baardige walvissen reizen. Maar dit niet pointless skitanie, en ongehaaste, bijstere inktkoker plande bijtijds tour tussen overvloedige etenswaar door de koude wateren van Het noordpoolgebied en landstreek in het Antarctis en door de plaatsen van de voerend van de nageslacht in tropische zone. Baardige walvissen proliferate leix tijdperk in twee-drie jaar. Tijdens de wet van de levering naar vrouwelijk helpen erbuit meerdere "povitukh" - de walvissen van zijn kudde welk baby handhaven, wanneer het schijnt op hel, en het dragen op bovenaards, om het kon van de eerst glotok lucht maken. Op pasgeboren kitenka anders geen vet stratum vorvani, en het poosje niet in staat correct om te ademen en om te dobberen. Kitovyi molodnyak bikt moederlijke melk en snel verbouwt. Niettemin volwassen osobyam in de tropische wateren van de etenswaar weinig, en zij moeten postitsya tot toe prikhoda zomer. Door ditmaal op jonge walvissen als vroeg als schijnt deken vorvani, voldoende voor vyzhivaniya in de koude wateren van planktonnykh weien.


Gorbach

Musicus en acrobaat is een eigenaardig karkateristiek voor de walvis door de lengte 14-17 versmaaten en door het gewicht 65 Tonnen. Echter wetenschappers van grote fonoteku zodanig gezangen inzamelden: De lange reeks kermt, van de balg, skrezheta, khriukania en shchebetaniya welk kan voor 10-15 minuten klinken, en dan worden behoorlijk wat uur in de opeenvolging herhaald.

Op iedere bevolking gorbachei de bijzondere gezang welk ontwikkelt en wijzigingen year after year. Ze peredaetsya met betrekking tot water op de afstand tot toe 185 km. Latend gorbacham om verbinding te handhaven.


Zuiden walvis

Zuiden walvissen hebben niet spinnogo plavnika en gorlovykh borozd, maar bestaan zatverdelosti op het hoofd en nabij dykhala. In de wereld hen verbleven niet bovenstaand2000. Zij tleven kleine dieptes voor en reizen in de winter rond respectievelijk om equatorial wateren voor de nageslacht voerend te verwarmen.

Vrouwtjes baby's voeden door de melk in de koers van het jaar van en anders 2-3 jaar prismatrivaiut voor hen tijdens ongehaaste tournees met betrekking tot wereldzeeen.


Grijse walvis

Grijse walvis kan frequent verricht nabij de kustlijnen zijn. In de zomer ervan reist naar de plaatsen van alimentation in Het noordpoolgebied rond, waar zijnde verschuldigd naar dolgim zonne dagen verbouwt groot "urozhai* mikroorganizmov. Grijse walvissen eten op melkokolepnuiu obtekaemuiu vorm. Beneden podborodkom bewoont toerbeurt borozd, van of gorlovykh puckers welk worden tot toe briukha gehoosd. Wanneer walvis de complete mond draait van het water, puckers raspryamlyaiutsya, om vmestit ulov. Op blauwe walvis is blijje de bar overeind gaan staan van baleen, en bikt het alles behalve exclusief krilem - krevetkopodobnymi rachkami, eigentijds in de wateren van landstreek in het Antarctis in het tijdvak van het zuiden zomer. Zij zo veel naedaiutsya krilem die hen niet roepen om in het water door wurmen, gering crustacea en weekdieren, obitaiushchimi op de wereldzee dag te eten. Perepakhivaya door lateraale moties don otlozheniya, de zij van zasasyvaiut een grote velen bespozvonochnykh samen met dichtslibben, zand en rotsblok.


Blauwe walvis

Ucatыe khtыNet zo alle polosatikovye. Blauwe walvis, niettegenstaande de afmeting, heeft de tijdperk van de migratie of de bezoeken van de plaatsen van de voerend van de nageslacht gedraagd zich.

Blauwe walvissen leven tot toe 80 jaren oud. Pitiless istreblenie in het verleden geleid tot wat nu zij type verdwijnen. Rijpheid erin bewandelt op, wanneer van doina hun lichaam presteert 23 m. Vrouwtjes brengen nageslacht tijdperken in drie jaren. Als zal de belangrijkste etenswaar product van blauwe walvissen - kril - van de vervuiling niet verdedigen, niet waarschijnlijk misschien hun voormalige nummer herlaadde.