Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Gieny

Gieny leven met betrekking tot alle Afrika, op Het midden-oosten en in Indies. Hoewel gieny beheerst padalshchiki, naar hun type behoort een van de meest tierig en perfect khishchnikov.

Gieny evoliutsionirovali tot toe modern type tegen het eind miotsena (9±3 mln. Jaren oud zijn geleden). Hun primogenitors schreven aan gezin viverrovykh toe, en de eerst gedeputeerdeen van het type gien vneshne waren gelijkaardig naar viverr, of tsivett. Uzhena dat etappe van de ontwikkeling erin waren sterk gebit, bekwaam razgryzt been. En vandaag zodanig gebit zijn bijvoeglijke bepaling een van nyne aanwezige types. In pleistotsene die begon omstreeks 2 mln. Jaren geleden, bestonden dierlijk, geweten beneden de titel peshchernoi gieny. Het was zover opnieuw zelve ruim van nyne bestaan gien.


Types

gheныMaculose giena - de meeste ruime en de meeste verbreid in Afrika. Omstreken is in de om haar zeer diversified - wildernissen, bosje, wouden op de territoria van alle Afrika naar het zuiden van De sahara, met uitzondering uiterst zuiden en het zwembad van rivier Congo. Op deze territorium leven van en twee ander type gien. Bont op maculose gieny lange en onbuigzaam, kleuren khaki of hazelaar met de donkere plekken van verkeerde vorm. Konchiki lap en staart en morda - donker-bruine of zelfs duister, en op de nek en schouders - kleine onbuigzaam griva.

Buraya giena de meeste kleine territorium bezet, maar, pokhozhe, is in staat om alles behalve in elk natuurlijke groeiplaats obitaniya door te maken. Ze treft in de wildernis, op de stadsdelen, porosshikh door het gras en bush, in het woud en op de kust van Zuid-Afrika. Zijn donkere-bruin bont verreweg van de lengtes het en elk meer lokhmatyi, dan op maculose gieny. Vooral dik het op de schouders en op de ruggegraat. Daarvandaan giena aanblik krupnee, dan ze actuele cijfer bestaan.

Brindled giena - de meeste gering van drie types - bestaanen noordwaarts de sorodichei. Ze prefereert opene ligging in de naar het oosten en de benoorden Afrika, op Het midden-oosten, in Arabie, Indies en op iugo de-west van voormalige Sovjet-unie. Ze zelden poselyaetsya nader, dan voor k) km van het water. In haar grijse of hazelaar bont, utinyi en lokhmatyi, met transversal donkere-bruine schrappen, en op de ruggegraat - onbuigzaam griva door de lengte tot toe 20 cm.

Helemaal gien de schouders van de hoger boven het achterdeel van het lichaam, en pozvonochnik bevindt zich niet te parallel aarden aan, en beneden beduidende hoek. Erin bouncing gebeierd pokhodka, omdat zij zijn amblers. Op maculose gien oren zakruglennye, en op burykh en brindled - acuate.


Manier van leven gieny

Hoewel gien dikwijls kunnen worden door de dag getroffen, zij zijn elk actiever in candlelight en in het donker tijdperk van vierentwintig uren, en door de dag prefereren om in logove of nabij het het te houden rust. Huis gieny ordenen of verruimende konijnenholen andere beest, of ukromnoe plaats tussen de afgronden of in het woud vernomen. Gieny zeer worden naar de territorium gegrendeld, argus-eyedly lijfwacht kamer om logova, alsmede beschouwen de grotere okhotnichii stadsdeel. De afmeting van dit stadsdeel kunnen verreweg varirovatsya, zij zijn aangewezen op de boel en de bereikbaarheid van de etenswaar. Gieny bestempelen landsgrenzen snosi territorium door de aanzettingen van analnykh zhelez en aromatisch zhelez tussen lap betast, alsmede mochoi en fekaliyami. De meest ontwikkeld analnye aromatisch zhelezy - op buroi gieny. Ze onderkent van twee type van geheime - witte en duister mengsel welk hoofdzakelijk gras bestempelt.

Maculose gieny, pozhalui, de meest maatschappelijk van alle gien. Zij leven door ruimere groeperingen, of klanami, bij wie kunnen worden tot toe 80 osobei gevormd. Meestal klan bestaaatt uit 15 beest. De vrouwtje van gieny meer manspersoon en leent glavenstvuiushchee positie welk zeldzaam treft tussen khishchnikov.

De groetende plechtigheid op zowel polov als alle leeftijden is blij ingewikkeld - ieder dierlijk podymaet kweken lapu op, om andere kon het genitalii beruiken. Zij ook contact handhaven door outcries en andere klanken, van welk leix enkel vangt menselijk oor op. Op gien luide onderscheidene stem, hen kunnen worden voor meerdere kilometers vernomen. Op de tijdperken maculose gienu naam lachte wegens zijn outcry lijkend op naar khokhot. Burye gieny gedragen zich elk meere eenzame manier van leven. Zij leven door de gezinnen van 4-6 osobei, en okhotyatsya in odinochku. In het symbool van de groet burye gieny ook obniukhivaiut elkander, hoofd en lichaam, oshchetinivaya whereat grivu, maar zij vervulen van verreweg kleinere verschillende klanken.


Voed

gheныTot toe recente biken tijdperk werd beschouwd die allemaal gieny - padalshchiki en de residuen van de kadavers beest, ubitykh andere khishchnikami. Wil het bleek, niettemin die maculose giena, zijnde verschuldigd naar de accuraate zicht, te prima rieken, alsmede naar maatschappelijke manier van leven - een van de meest tierig en gevaarlijk khishchnikov.

Maculose giena kan okhotitsya alle louter, maar dikwijls najaagt mijnbouw door de kudde. Gieny ontwikkelen snelheid tot toe 65 km/uur daarvandaan kan zodanig beest passeren, op welke wijze zebra en antilope willen bande. Zij krab opoffering voor de voeten of voor boka en ruim zijn door dode griep, poosje ze zal niet verschieten. Dan alle spoedt zich kudde pa het en in het letterlijke besef van het woord traanen op de doellatten. Giena kan 15 kg vlees voor de prisest eten. Meestal zij jagen antilopes eerstdaags waarna na, hoe op die schenen op hel baby's, omdat baby's eigentijds gemakkelijke mijnbouw.

Smoest maculose gieny - een van de meest machtig tussen alle khishchnikov. Door hen ze kan zelfs lva en tijger en met gemak razgryzt het meeste ruime gebeente buivola schrikken. Alimentair systeem gien wordt beslecht zodat is in staat perevarivat gebeente. Hen van isprazhneniya witte kleur wegens de hoge inhoud van het calcium van gebikt gebeente.

Voed maculose gieny is aangewezen op de plaats zijn obitaniya en de tijdperk van jaar. In de menu gieny komen nosorog binnen, lvy, leopardy, olifanten, buivoly en alle aard van antilopes die leven in de natuurlijke groeiplaats van hen obitaniya, alsmede insecten, reptils en een gebetene grassen. Zij poedaiut elk padal die treft erin op de wegen, en op de tijdperken scharrelen in otbrosakh nabij menselijke domicilie. Op ubituiu de opoffering altijd van vele aanvragers, daarvandaan dierlijke echtscheiding van het kadaver op welke wijze het is mogelijke ruimere homp en otbegaiut met hem terzijde, om een of ander niet vyrval vlees erin van het gebit.

Burye en brindled gieny - minder agressieve jagers. Meer geregeld bezoeken zij eten padaliu, otyskivaya zijn met behulp van accuraate reuk. Okhotyatsya zij in odinochku en dampen. Door meestal hun mijnbouw gewordene ondiepte backboned, alsmede thuis yagnyata en kozlyata. Erin ratsion komen ook insecten, eieren, vruchten en grostes binnen. Als giena verneemt ruimere tungu, ze kan otgryzt homp pobolshe en verbergen het in ukromnom plaats, om te dineren hen volgende tijdperk. Burye gieny eten ook vybroshennoi op de kustlijn door dode vis en kadavers marinier beest.

Tijdperk welk gieny besteden aan jacht maken op en de zoeken van de alimentatie, is aangewezen op de etenswaar bereikbaarheid. Burye gieny besteden aan zoeken edy met betrekking tot 10 en elk meere uur in vierentwintig uren.

Proliferate van gieny op elk tijdperk jaar, de echter grotste boel van baby's schijnt op hel in het tijdvak van De augustus met betrekking tot Januari. Maculose gieny sparivaiutsya met leden de klana, op burykh - mannelijke-traveler sparivaetsya met de vrouwtje, bestaan in de groepering welk trof naar hem op fairways. Beremennost voorgaanden op buroi gieny 110 dagen. Pomet meestal bestaaatt uit twee shchenkov. Wet van de levering verrijzen in het konijnenhol - naar ruime gracht op opene ligging, porosshei door het gras (het deel van zodanig landschap uitstekend op de fotografieen). Meerdere vrouwtjes zamelen in een konijnenhol in en aaneen vervulen op hel nageslacht. Anders dan praktisch alle khishchnikov, donker-bruin shchenyata rozhdaiutsya met opene ogen. Het is tevens, erin als vroeg als bestaan zubki. Als noodzakelijk shchenyata kan rechter na de verschijning op hel rennen.

Allemaal shchenyata verblijf in het konijnenhol beneden prismotrom een of twee vrouwtjes. Zij benadering begane grond, om moeder kon pokormit hun door de melk, maar in de doelen van de zekerheid uitgekomen van het konijnenhol, poosje door hem zal niet gaan niet executeerde over 8 maanden. In deze leeftijd zij worden doorgestuurd met de mummie op jacht maken op of op de zoeken van de etenswaar. Gieny nooit mijnbouw brengen in het konijnenhol, om khishchniki kan niet vast te stellen de toevlucht zetel met betrekking tot sterke lucht achterwege liet. Plekken schijnen in 4 maand. In jaar en een half shchenyat "otluchaiut van de borst".

Op burykh en brindled gien tijdvak beremennosti kleinere - 90 dagen. Pomet buroi gieny bestaaatt uit twee shchenyat, brindled - van 5 een of anders. Op zowel types shchenyata rozhdaiutsya blinde als bezzashchitnymi, ogen ontluiken erin door twee weken. In het gezin groeperingen burykh gien baby te voeden door de melk kunnen niet enkel moeder, maar ook niet van de vrouwtjes. Waarna hoe shchenkam wordt van drie maand geexecuteerd, alle leden van gezin zullen hen etenswaar in het konijnenhol voeren.

Door het eind van eerst jaar moeder stopt om shchenkov door de melk, maar anderse meerdere maanden zij verblijf in het gezin te voeden.


Het type instandhouding

In eerst half XX in. Gien beschouwden door schadelijke dieren, gevaarlijk voor obitatelei gebied van het landschap belangen, en vernietigden. Dit type werd praktisch op het zuiden IUAR ontvolkt. Zijnend verschuldigd naar collectieve jacht maken op en de maatschappelijke uitreiking van de etenswaar, maculose gieny elk meer met goed gevolg verzete de agressie van persoon, dan van twee ander type, en werden in ruimere boel weerhouden.

Burye en brindled gieny in vele landstreken zetelen op de boord van de verdwijning. Persoon praktisch hen ontvolkte, omdat zij veroorzaken beschadiging van het houskeeping. De andere aanleiding van de vermindering van het aantal van type is actiefs beheersende de persoon van nieuw landen en competitie met elk meere aangepast type - maculose gienami.