Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Ruimere katten

Deze gezwind en woeste killers, uitstekend in staat zijndee vyslezhivat en om opoffering te passeren, kan door de meeste udachlivymi jagers beest tsarstva heten.

Alle in de natuur wordt van zes types ruimere katten gevormd. Dit behorend bij een klassikaal (pantery) lev, yaguar, tijger, panter en snezhnyi doellatten, alsmede los type - gepard.

Katten tleven Land als vroeg als meer 25 mln voor. Jaren oud. Een van de meeste vroege en de meeste gewetene gedeputeerdeen van het gezin koshachikh was sablezubyi tijger canines lengte overheen 20 cm. Deze grote beesten bejaagden ruime travoyadnykh beest, terstond dodende hun stakingen van machtig canines.

Tussen de ruimere katten tal van verschillen. Bijvoorbeeld, lvy, tijgers en leopardy rychat, en yaguary, snezhnye barsy en gepardy - niet. De meest van ruimere katten est liggend; Snezhnye barsy worden sidya gevoed. Helemaal ruimere katten, behalve geparda, vtyagivaiushchiesya kogti.

Nog grotere katten - carnivorous khishchniki. Meerderheid van hen okhotyatsya in odinochku, maar lvy uitgekomen op lov groeperingen. Een of twee lvitsy vspugivaiut prismotrennuiu offeren en zagonyaiut zijn recht daarbinnen lapy pritaivshimsya in ambuscade sorodicham op.

Boльшhe koшkhLev - de allene gedeputeerde van het gezin, leidinggevend als om verenigingsleven in de compositie van de groeperingen, of praidov te -presenteren. In praid komt tot toe 12 vrouwtjes gekoppeld door tussen elkaar vergelijkbaarheid, en tot toe 5-zes manspersonen binnen. Vozhakom en de vader van de meest van baby's is de meeste ruime en geducht manspersoon. Manspersonen veel krupnee vrouwtjes, en hun hoofd en schouders worden dikke mokhnatoi grivoi imparting hen zelfs meer vnushitelnyi type gedekt. Griva ook verdedigt gorlo, wanneer naar mannelijk het is noodzakelijk om in draku verdedigende territorium praida binnen te komen. Okhotyatsya maar vrouwtjes verstrekkende alimentatie voor alle gezin. Voed lvov diversifiedly - van de zebra's en buivolov tot toe muizen en slang.

Alle vrouwtjes praida kunnen in eenmalig vervulen op hel 3-4 baby's welk vykarmlivaiut en rastyat alle aaneen. Ongeveer van drie maanden lvyata beginnen, vlees bestaan, van maar anderse drie maand eten en moederlijke melk.


De meeste ruime kat

De meeste ruime kat is een tijger. Bestaat meerdere podvidov deze beest, poosje alle zij zetelen beneden het gevaar. Een daarvan, ussuriiskii tijger, is de meeste ruime gedeputeerde koshachikh op land, en het gewicht kan 300 kg presteren. Het de koude landstreken bevolkt van Rusland, en van ernstige vrieskouen het bergt het vet stratum van podkozhnogo vet. In dat stroomt over om alimentatie hard te verstrekken, en op zoek naar mijnbouw dit khishchnik-odinochka is in staat om ruimere afstanden te ondervangen. Vet shuba ussuriiskogo kamp-koorts heeft roodachtig-geel schilderstuk en dikwijls svetlee, dan op ander het sorodichei. Witte kleur erin shkure helpt tijger om onmerkbaar in sibirskikh sneeuwen te blijven.

De meeste verbreid en geweten type is indiaas (Bengali) tijger. Tijgers-manspersonen revnivo lijfwacht de territorium en in het algemeen gedrag eenzame manier van leven, en vrouwtjes vredig uzhivaiutsya met manspersonen en andere vrouwtjes. Zoals de meest van andere ruimere katten, tijger de landsgrenzen bestempelt van de territorium mochoi en andere tijgers waarschuuwt omstreeks de tegenwoordigheid gladschurende dop van arboraceous stengels.

Erop houdende grote macht, tijger is in staat om beest, veel groter, te doden dan het zelve - bijvoorbeeld, Aziaat buivola. Opgevangen en opoffering gedood, tijger zataskivaet zijn in wat-nibud ukromnoe plaats, waar en wordt voor trapezu geaccepteerd. Als mijnbouw is tamelijk grote, tijger zal op kormezhku meerdere avonden in de opeenvolging komen. Nedoedennoe tijger zaryvaet in dor loof en lijfwachten mijnbouw, poosje opnieuw niet progolodaetsya. Bejaag melige een verloving overeendoen, daarvandaan 80% dagblad timen tijgers gedrag in passieve recreatie, om te houden de arbeidsvermogen bespreken. Op de avonden zij uitgekomen op jacht maken op in hoog gras verbergd en onmerkbaar podkradyvayas om beneden de zwartheid deken op te offeren. Met betrekking tot utram en avonden tijgers zorgvuldig leiden ons om, vylizyvaya wol, hoe dit maken thuis katten. Anders dan liefhebben hen, tijgers water en dikwijls niet vandaan poplavat.


Gebesprokene jagers

Leopardy zijn de zelve verbreid type ruimere katten, en deze zij moeten deskundigheid worden naar de omstreken en provender geadapteerd. Soepel, zwichtend lichaam van deze elegante beest wordt door briljant en zacht maculose bont gedekt. De schilderstuk van de plekken op ieder leoparda willen niet voortzeggen, en met betrekking tot hem kan onmiskenbaar verteld ieder osob zijn. Tref leopardy met helemaal zwart bont welk ine het algemeen naam duister panterami. Shkura erin ook maculose, is eenvoudige plekken zijn niet zo merkwaardig. Meestal zwart pantery treffen in Southeastern Asia, waar donker bont uitstekend hen camoufleert in dikke bosschage. Zij zijn elk meer agressief, dan het overblijfsel van de leopardy.

Boльшhe koшkhLeopardy - de meest gebesproken van alle ruimere katten, en vysledit hen bijzonder moeilijk. En manspersonen, en vrouwtjes leopardov - deze basilisk machines-killer, veel minder pereborchivye in ede, dan elk andere koshachi. Hun mijnbouw kan gazeli, shakaly, strausy, borodavochniki en zelfs cherepakhi zijn. Panter podolgu houdt rust, razvalivshis op briukhe ergens in ukromnom ugolke.

Snezhnyi doellatten levens in de koude klimaticheskikh zones op het hoogtepunt van 3000 tot toe 4000 m. In de winter ervan stamt van de bergen in de vallei af. Okhotitsya het op de avonden op de meeste verschillende zoogdieren - van gazelei tot toe konijnen. Op snezhnogo barsa ruimere voorste lapy, kleine voorste avonden en machtige grudnaya kooi welk verhuurt naar hem zonder de moeilijkheid om met betrekking tot afgronden te springen. Lange staart helpt bruut om evenwicht te conserveren.

Dymchatyi panter vneshne zeer lijkend op naar groot pusses, maar helemaal niet in staat rychat. Het is van niet bloed relatie leoparda, maar wetenschappers beschouwen het svyazuiushchim door sluiten tussen ruimere en kleine katten aan.

Yaguar - zeer ongewoone en besprak beest bevolkend van junglyakh Centrale en Zuid Amerika. Atletisch en sterk sbityi, met prachtig, hoe op leoparda, door maculose bont, het is ongedeeld wordt gemaakt want bejagen. Niettemin voor lange jacht hij heeft derft duurzaamheid, daarvandaan het mijnbouw neemt door het geduld en macht. Door provender naar hem dienen andere obitateli junglei, bijvoorbeeld, lenivtsy en vodosvinki. Yaguara de bijzondere macht onderkent van de griep. Vergelijkenderwijs kleine opening smykaiutsya door machtige spieren welk verhuurt naar hem prokusyvat, razgryzat, om en razzhevyvat gebeente en levende doeken te rijten. Zoals andere ruimere katten, yaguar okhotitsya in candlelight. Op zoek naar ondermijnend het is in staat om meerdere kilometers slechts voor waterige barricades te ondervangen, en niet brezguet zelfs door de vis en cherepakhami gestopt.

Gepard - van de meeste gezwind sukhoputnoe dierlijke onze planeet. De mijnbouw van-bystronogikh gazelei en antilopes - het jaagt op een snelheid 80 kmph na, en in de noodzakelijkheid vergroot zijn tot toe 112 kmph. Het is begeleidend, lang achter te houden zodanig snelheid gepard kun niet. Als naar de opoffering regelt om het kogtei tenminste van de secondes 20 te ontwijken, het zal en gooien jacht capituleren. Dognav opoffering, gepard schiet omhoog in de sprong en valit zijn van de voeten. Om povalit ruime beest, wordt sterk aandachtsstreepje kogtyami voor krestets of bok genodigd hebben. Verslapping opoffering gepard prizhimaet lapami om en peregryzaet naar de om haar gorlo aan te aarden. Volgend het vyryvaet vlees homp achter de homp en poedaet mijnbouw voor de prisest. Gepardy eten leix dat mijnbouw welk zelve opving en doodde. Zij verzaking dood, gelaten zelfs maar juist ubitymi beest. Totaliter deze zij is blijje verlegene en komen ubituiu mijnbouw naar zodanig grotere katten, hoe lvy en leopardy overeen.

Baby's geparda helemaal bezzashchitny en veel voorkomend worden door de opofferingen lvov, leopardov en andere khishchnikov. Toevalligheid kan en van hen eigen sorodichei uitwasemen. Als gereed naar sparivaniiu manspersoon geparda povstrechaetsya vrouwtje, het kan letterlijk nemen zijn in zalozhnitsy. In de gevangenschap van manspersoon gevonden, ze kun niet baby's, en voeden die grozit hongerige dood. Op de tijdperken outcries van hongerige baby's bekoren andere khishchnikov die prespokoino hen pozhiraiut.