Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Golosemennye

220 van toegeefl zijnen voor miljoenen jaren geleden deze primitieve planten regeerden in de plantaardige wereld van onze planeet. Naar hun nummer houden bijster nou vertrouwd naar ons el, izyskannyi ginkgo en gigantisch sekvoii stand.

Golosemennye - de oeroud klassikaal van poot. Zij vladychestvovali op de planeet niet minder 120 mln. Jaren oud (220-100 mln. Jaren geleden) - er toe verschijning van de bloeiend poot. De porie van hun bloem langgeleden minovala, maar tot toe onze dagen werden de gedeputeerdeen van 5 groeperingen, tussen welk - de meeste hoge en exotische bomen op Land weerhouden.

Meerderheid golosemyannykh - deze vechnozelenye bomen of bosje, op welk semyazachatki, of semyapochki, zetelen in direct contact met lucht, waarbij wekt hen direct opylenie. De wetenschappelijke naam van deze planten wordt van twee Griek woorden gevormd: "Gymnos" die "naakt" beduidt, en "spermas" - "aad'en.

Manspersoon en vrouwelijke planten meestal verbouwen in tweeen, en hen reproduktivnye orgelen zetelen in shishkakh. Mannelijk shishki enorme hoeveelheid produceren van krokhotnykh zernyshek stuifmeel, inclusief manspersoon reproduktivnye kooien (gamety). Stuifmeel wordt vetrom op shishki vrouwtje planten en oplodotvoryaet hen semyapochki overgeboekt.


Naaldendragend velikany

goлocemянныeNaaldendragende rassen zonder de moeilijkheid om met betrekking tot shishkovidnym bloemen voor te schrijven en plodovym telam (menig weten, hoe schouwt elovaya shishka), alsmede naar igolchatym loof. Ine het algemeen naaldendragende bomen zijn zeer hoog, en een van de aanleidingen van hun succesrijke ontwikkeling was ableness om buren in de rivaliteit voor de zonnelicht te vergeten.

Te nummeren naaldendragende houden de de enkele de ruimste en oudste planten van de planeet stand. De meeste hoge bomen in de wereld - kaliforniiskie sekvoii (Sequoia sempervirens). Hoogtepunt ene zodanig velikana in de vallei Redvudkrik die in de toestand Californie, overtreft 112m. Gigantisch vellingtoniya (Sequoiadendron giganteum) een gebeten komt door het wasdom sekvoie overeen, zato verschilt neimovernoi door de lijvigheid van de stengel. Ostistaya pijnboom (Pinus aristata) die verbouwt in Skalistykh bergen, leeft meerdere millenniumen; Leeftijd enkel ostistykh sosen Arizonskoi wildernissen componeert aard 4000 jaren oud. Maar de meeste oeroude dolgozhitel planeet - deze pijnboom Pinus longaeva: Ene representatief van dit type vormt als vroeg als 4900 jaren oud!


Listopadnye naaldendragende rassen

Bijna alle naaldendragend zijn vechnozelenymi planten, maar meerdere gewetene types sbrasyvaiut khvoiu op winterachtig. Naar hun nummer houden listvennitsa (Larix decidua) stand en bolotnyi kiparis (Taxodium distichum) welk verbouwt in zabolochennykh plaatsen (bijvoorbeeld, gebied van het landschap belang Everglades nationaal park in Florida toestand) en vrijlatingen gelijkaardig naar puilend van land kolyshki luchtwortelen gevoed door atmosferische zuurstof.

Zuiden halfrond nebogato door naaldendragende rassen, en uitzondering, pozhalui, stileert slechts chileen aap-onthutsen boom (Apestaartboom araucana). Deze prachtige naaldendragende boom met barok gebekte vertakkingen gewillig verbouwen in de tuinen en parken. Tisy (Taxus) en hen verwijderd Aziaat rodstvennitsy, van de pijnboom, prozvannye "korovimi door de rok" (Cephalotaxus), enkel eenzame groepering lopen van planten met beefy "bes'sen voor shishek binnen.

Op verschillende planten tisza schijnen manspersoon en stamperbloemen, en razvivsheesya zaad obrastaet beefy prisemyannikom (arillusom). Alle plant vergiftig, maar vogelstand zonder de afbreuk voor ons poedaiut het lichtende-oode "bes'sen en dragen de verbreid van de zaden bij.


Sagovniki of tsikadovye

Sagovniki - dit oeroude en eenvoudigste groepering van golosemyannykh poot. Met betrekking tot verschijning zij meere lijkend op naar de palmen, en hen op naam timt door arboraceous varens. Is blijje geregeld bezoeken zij verbouwen tot toe de grootte van kleine boom (zelden hoger boven 10 m), en door directe stebel uvenchan tros groot peristykh, van dikwijls gestekeld loof. Shishki worden gevormd in de plant centreren in specifieke nest van palmovidnykh loof en op de tijdperken verbouwen in de lengte tot toe 60 cm. Meerderheid sagovnikov verbouwt in de keerkring, maar in Groot-Brittannie type Cycas revoluta op de tijdperken wordt in hothouses verbouwd.


Ginkgo

goлocemянныeBeforetime beschouwde uitgestorven in wilde natuur ginkgo (Ginkgo biloba) prozvan door "venerinym haren" voor de gelijkenis ervan gebladerte met de varen van gelijke titel en vandaag meer dikwijls treft hoe de waarde decoratie is van plantkundig gardenses. Waarheid, worden slechts mannelijke bomen verbouwd, voor plaatst vrouwtje osobei verkondigen gruwelijke lucht. Deze boom kan worden op de straten van de velen de ruimste steden van de wereld gezien. In klassikaal gnetovykh loopt volledige collectie unikumov, niet lijkend op evenmin op ieder geweete te gedeputeerde golosemyannykh binnen. De meest fantastisch van hen - velvichiya, arboraceous plant stelde levenslang in de wildernis bij. De better half ervan kleine stengel bedekt-boven in land, waar draait zich in machtige en lange wortel gelijkaardig naar lykovatyi wortel pasternaka. Van de stengel verbouwen als klein als twee listka liggend plashmya op raskalennom het zand van de wildernis. Zo hier is, deze dikovinnye planten leven tot toe 2000 jaren oud!

Niet minder specifiek efedry, op welk werkwijze fotosinteza verrijst in gelijkaardig om steblyakh af te ranselen, en daarvandaan loof zijn zeer kleine en lijkend op naar cheshuiki. Enkel types efedry kunnen worden in de tuinen van Groot-Brittannie, naar maar meerderheid noodzakelijk elk meere hartelijk klimaat verbouwd. Van beplanten Ephedra vulgaris winnen belangrijke medische medicatie - efedrin.