Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Vluchtige zoogdieren

Bat - allene zoogdieren beheersende de kunst van actieve vlucht. Maar er is ook drietal niet houden in de vergelijkbaarheid van de groepering van zoogdieren in, bekwaam om in de lucht op beduidende afstanden te ontwerpen. Deze zijn proteines-letyagi vliegend possumy (falangery) en sherstokryly.

Tal van tlevende de vertakkingen van de bomen van zoogdieren, met de proteines en apen, likho pereprygivaiut van de boom op de boom, niet toewensen om pojidaiushchim op land door de gevaren door te maken. Zodanig strategie niet-failurely wetten in dik woud, maar die om in redkolese te maken? Met deze taak met goed gevolg vluchtige zoogdieren vroegen, op welk tussen voorste en opkweken leden bestaan kozhistye pereponki.


Proteines-letyagi

Naar de meeste gewetene vluchtige zoogdieren is proteine-letyaga. Natuurlijke groeiplaats obitaniya dit zverka Noord-Amerika omvat, Europa en Azie, en twee gezinnen bevolken en Afrika.

Meerderheid letyag zeer kleine, niet meer 135 mm in de lengte (plus, net als helemaal proteine, lange borstelig staart). Letyagi prefereren selitsya in de wouden ordenende behuizing in vydolblennykh dyatlami of natuurlijke wijze duplakh bomen. Belangrijkste hen ratsion bestaaatt uit dop, van de knoppen, van het loof en zaden, en op land zij met genoegen banket op gribami en bessen. Niet wezen bar vegetariantsami, enkel types letyag diversify de menu ptichimi door eieren, insecten en anderen ondiepte zhivnostiu. Anders dan gebruikelijke proteines, om letyagu in het woud tamelijk moeilijk aan te treffen, omdat op kormezhku ze komt slechts op de avonden uit. Voor de beginneling van het planning letyaga wordt op de top van de boom teruggenomen, accuraat springt en, raspraviv kozhistye pereponki tussen lapkami, vlot parit in lucht op. Door helm naar de om haar legt borstelig staart voor.

Voor de daling zverek accuraat gooit leden voorwaarts weg en ontvlamt op alle vier lapki. Omdat de plaats van de daling altijd onderaan de plaats van het begin, letyaga opnieuw wordt boven voor de tournee voortzetting teruggenomen. Afstand pereleta misschien verschillende, documentarily worden afstanden tot toe 100 m geadapteerd.

Evroaziatskaya proteine-letyaga, met betrekking tot wezenheid, is sibirskim type en vergadert niet zapadnee Letland en Finland. Dit zverek zeer mal, zato veel groter type enkel landstreken bevolkt van Azie, incluis in Indies.

De proteines van-letyagi Noord-Amerika verdelen op 2 gezinnen - zuiden en noord letyag onder. Door de verschijning en povadkami zij zeer lijkend op naar de om haar evroaziatskikh dependents, maar meerdere hen willigen met betrekking tot waarde in.

Twee gezinnen Afrikaans letyag worden door algemene titel - cheshuekhvostye proteines gepaard. Van obitatelei Noord-Amerika en Eurasia zij verschillen door de plaats van striemend pereponki naar de leden - niet op zapyastnogo, en op loktevogo sustava. Vorm meerdere types dit zverkov.


Vliegend lemury

Лetуhhe mлekoпhtaющheVliegend lemury (sherstokryly) onderscheiden van letyag en lemurov, en ernaar dikwijls gelden indigeen titels - kulugo of kobego. Dit zverki worden Filippijn, in De indonesie, Maleisie en op De China zuiden opgejaagd.

Parit in lucht sherstokrylu helpt erbuit elk meer perfect, dan op de proteines, pereponka koppelende nek, van konchiki vingers en staart, en, pereletaya van de boom op de boom, sherstokryl lijkend op naar klein karpet-vliegtuig. Wezen veel krupnee meerderheid letyag, dit zverek door de waarde nog niet meere katten. Op de vrouwtjes het bont van grijse kleur, en op manspersonen - shokoladnogo. Sherstokrylye vruchten biken, loof, zaden en nochkami. Worden zij, zoals het overblijfsel van de vluchtige zoogdieren, op de avonden, en door de dag otsypaiutsya, povisnuv ergens op vetke onder het hoofd, precies vleermuis gevoed. En als op netopyrei, vrouwelijk sherstokryla slechts een baby brengt. Tijdens de vlucht baby knoopt op mamashi op de boezem, nakrepko vtsepivshis in het bont op. Sherstokryly zijn in staat om in de afstand lucht tot toe 136 m te ondervangen.


Vliegend possumy

Лetуhhe mлekoпhtaющheVliegende possumy - sumchatye beest bevolkende Australie naar en Nieuw-guinea. Op de proteine-letyag zij zijn lijkend op niet enkel letatelnoi pereponkoi door maar ook lange borstelig staart, alsmede door zeer dik en prachtig bont.

Nuanceer drietal groeperingen vliegend possumov. In eerst komen de meeste ondiepte possumy-medoedy, of zoetsappig possumy termed zo voor hun liefde naar zoete binnen. Op deze baby's door het gewicht niet meer 130 g grijs spinki, en op de boezem - wit dickies.  IN De nieuw-guinea gedeeld podvid zal papuasskie medoedy formeren. Waarnemers niet hen vernamen op de zomer agily krab motylkov.

In dichte vergelijkbaarheid met medoedami houden groter vliegend possumy en zheltobriukhie letyagi in. Zij zijn in staat om de richting van de vlucht met behulp van staart om te gaan met.

Seconde groepering - dit sumchatye possumy-pigmei, of perekhvostye possumy termed zo voor gelijkaardig naar ptiche verene staart. Een type levens in Australie, ander - in De nieuw-guinea. Beide zij door de waarde met de muis en eten tsvetochnym nektarom en door de insecten.

In derde groepering loopt een type - ruim vliegend possum binnen, gewicht welk presteert 1,5 kg. Het wordt in het Oosten-Australie gedreven en is blij bloed relatie koaly. Ratsion deze zelve ruim van alle sumchatykh possumov componeren loof en knoppen evkaliptov.