Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Olifanten, trubkozuby en damany

In de wereld werd van leix twee type van olifanten - Afrikaan en het een gebetene minder indiaan sobrat weerhouden. Maar op het dit moguchego beest bestaan dvoe anders dan het verwijderd rodichei. Deze Afrikaan aard-vark (trubkozub) en lijkend op naar de konijn daman.

Olifanten - van de meeste ruime en zware obitateli onze planeet. Zij zijn de eigenaren van het meeste lange gebit, van de meeste lange neuzen en, pozhalui, zelve sterk geheugen tussen alle dierlijke Olifanten welk dikwijls naam "goedgemutst velikanami", zeer ranimy en emotioneel. De leden van een gezin altijd zeer worden bij elkaar gegrendeld. Helaas, wegens bivnei, onderkenden ivory, olifanten werden de object van besposhchadnoi bejagen instelling hen op gran vymiraniya.


Rekordsmeny gewichten

CлoныAlles behalve kwartaal van het algemene gewicht van olifants - en de manspersoon van Afrikaan olifants kan afwegen elk meer 6000 kg - gaat om rond te leiden. Deze massieve constructie belast door anders en bijzonder apparaat voor de toelating van de etenswaar - door machtige zhevatelnymi spieren, back gebit, slurf en bivnyami.

Bivni - dit bespannen bovenste reztsy. Met hun bijstand olifants sappen wortels en gladschuurt van de bomen dop. In echtelijk tijdvak zij manspersonen legen door de wapen in de strijd voor. Anders dan gebruikelijk verbouwen gebit, bivni op olifants alle leven. Op ene vooruitgegaan in jaren Afrikaan olifants gebekt in arc bivni verbouwde tot toe 3 van toegeefl zijnen voor versmaaten.

De olifants hoofd behoudt drijvend op klein, sterk, naar maar malopodvizhnoi nek. Wegens dit het kun niet dotyanutsya door de mond tot toe land. In de werkwijze ontwikkeling dit tekort was vospolnen lange atletische otrostkom - srossheisya bovenlip en neus, t. Door hem. Door interlokaal. Deze fantastische orgel wordt met de 1000 van de spieren ondergebracht en in staat te volbrengen de meeste verschillende functies - om vruchten te bemoeilijken, vtyagivat water van het waterbekken, obryvat vetki en om bomen te ontwortelen. Slurf gevoelig vangt luchten op en aanslagen, en erbij helpen olifanten onbekende thema's studeren, groeten sorodichei en zelfs poglazhivaiut zou sexuele leden-zijnen.

Het enorme gewicht olifants draagt met neobychainoi sierlijkheid, eenvormig delend gewicht op sterke voeten. Olifants, net als paard, stupaet op de vingers. Zij wijd rasstavleny en worden door verend poreus doek om podoshvy gehandhaafd. Zelve podoshva wordt gedekt door het vet stratum van de leder welk alsmaar wordt in de werkwijze van iznosa vernieuwd. Niettegenstaande onhandig type, olifants in zeer beweeglijk en staat worden alles behalve met betrekking tot elk ligging - van drassige topei tot toe steile heuvelhelling, alles behalve niet vertrekkende voetspooren op kamenistoi voedingsbodem verhaald. Deze reus bijster nou dobbert en wordt door rivieren en plassen benuttende slurf hoe dykhatelnoi door de tabakspijp doorgeseind.


Afrikaan en indiase olifanten

Besta van alle twee type van olifanten - Afrikaan en indiaan (Aziatisch). Gemakkelijkere alle hen moeten met betrekking tot afmeting (Afrikaan olifanten verreweg krupnee en tyazhelee) en met betrekking tot de waarde van de oren en bivnei voorschrijven. Op indiaan olifants elk meere bossed schedel.

Voor de millenniumen naar alle olifanten, vooral Afrikaans, was komen worden naar verschillende voorwaardes levens geadapteerd. Wanneer alles behalve alle droogmakende werd wouden gedekt, alle zij waren lesnymi obitatelyami. Met de zwenken van het klimaat de vooruitzicht veranderden van land, en in onze dagen olifanten leven in de wouden en savannes. Steppe olifants kan worden zelfs in sakhele - de landstreek van Afrika naar het zuiden van De sahara getroffen. Lesnye olifanten bevolken uitgebreide landstreken - van West Africa tot toe vloeien Congo samen. De meest van indiase olifanten leeft in de wouden, maar de enkele tegemoe treden op ravninakh en in de moerassen.


Vegetariantsy

Wezen travoyadnymi, olifanten gewillig poedaiut elk groste provender - gras, loof, stebli, vruchten, bloemen, vetki, stengels en zelfs wortels van de bomen. Naar per etmaal olifants wordt tot toe 225 kg provenders welk het sedaet ongeveer voor 16 uur genodigd hebben.

Water - en zijn van node behoorlijk wat - olifants drankjes met behulp van interlokaal. Afrikaan olifants kan voor de prisest ruk in de slurf tot toe 5 l wateren. In het eerst geval het vtyagivaet water in de slurf en het sluit, dan van podnosit konchik slurf naar de mond en vyduvaet er soderzhimoe. Klein slonyata drinken water door de mond wezen bied eerst tijdperk verstrijken zonder interlokaal.


Traveler

Op zoek naar water en nishchi olifants iedere dag verstrijkt tal van kilometers. IN Afrika tijdens dor seizoen moeilijk otyskat water, en olifanten plegen dolgie transities, om dobratsya tot toe vodopoya. Jaarlijkse zij gekomen in een en gelijke plaats en nooit vergeten zich, waar bestaan waterhoudend. Indiase olifanten leven in 1ustykh wouden, waarin klimaat myagche, en daarvandaan hen niet roepen puskatsya in de verwijderd stranstviya.

Volwassene manspersonen leven osobnyakom of door de groeperingen van meerdere osobei, en vrouwtjes met baby's - in talrijke gezinnen. Door iedere groepering predvoditelstvuet oud door de stropdas van de vergelijkbaarheid van rond volwassen onmiddellijk gezin gekoppeld, en als vroeg als ook oud, om te de nageslacht hebben. Erop houdende ruimere ervaring, ze beslist, te waar samendrommen om te gaan, dan worden gevoed, waar toe drinken water en waar toe houden rust. Volwassene manspersonen nenadolgo kudde bezoeken, om sparitsya met de vrouwtjes, maar maken deel uit van niet opvoeding van baby's. Op timt zij vinden met de elkander in dodelijke strijd voor juist sparitsya met vrouwelijk goed.


Beremennost

Beremennost de vrouwtje van Afrikaan olifants beklijft 22 maand (indiaas -21). Algemeen op hel een baby schijnt. Gewicht pasgeboren omstreeks 100 kg, wasdom niet meer 1 m. Eerst twee jaren levens slonenok bikt moederlijke melk getreind intussen om slurf te benutten, poosje zal niet shchipat gras en bush beheersen. Troffen rijpheid (op de leeftijd van omstreeks 14 jaren oud) jonge manspersonen proscribe van de kudde, als niet te om hen sparivaniya met de huisgenoten te veronderstellen. Vrouwtjes verblijf in de kudde op alle leven en prismatrivaiut achter baby's, poosje hen niet pridet porie zavodit de nageslacht.


Gezin stropdas

CлoныAffinal stropdassen daarbinnen groepering zeer sterk, en alles helpen erbuit rastit en om slonyat te verdedigen. Op de tijdperken in de borrel olifanten renen bij elkaar, gromko trubya in het groetende symbool. Als alle bijstere inktkoker, olifanten embolden elkander raskatistym basovitym urchaniem. Maar in geringst gevaar zij zamolkaiut, en volwassene baby's omcirkelen door dichte beugel, uberegaya hen van de toevalligheid.

Zeer appealingly reageren olifanten op de dood de sorodicha. Geregeld bezoeken zij podolgu kosten op dood lichaam, trogaya en door poglazhivaya het slurf, en op de tijdperken zelfs proberen zaryt het in land. Het is uitstekende dat moeder verongelukkende slonenka zorgen mistroostigheid presenteren. Geregeld bezoeken ze de lichaam kiest van dode baby, beren langs het het in ukromnoe plaats en niet meerdere dagen verlaat.


Bivni olifanten

Bivni - de louter bron van ivory, van het materieel welk altijd hoog werd door persoon getaxeerd. Oeroud, tot toe de verschijning van de automobielen en geweeren, olifants was bijzonder ingewikkeld niet die die om, maar zelfs vysledit te doden. Niettemin met de verschijning van het automobiel mensen met gemak de staal van zagonyat olifanten en rasstrelivat hen van verantwoorde afstand. De enorme hoeveelheid van olifanten werd in behalf van ivory gedood, en eerlang deze fantastische beest ontpopte zich op de boord van complete verdwijning. In 1979 g. In Afrika ging vormde over 1,3 mln. Olifanten. Naar 1989 g. Brakonery bekortten dit cijfer ongeveer tot toe 600 ge. Rastushchaya alle overheen de wereld zorg voor de toekomst deze beest leidde tot inleiding naar 1989 g. Internationaal verbod op de handel door ivory welk leende merkbare resultaten uit. Vereiste voor ivory accuraat verschiat, prijzen terugtroken, handel accuraat werd ingekrimpt. In 1995 g. In Afrika als daarvoor ging vormde over 600 1000 van olifanten. De voorland van indiaan olifants gevormd minder auspicious. Momenteel in wilde natuur (allereerst, in India) werd niet boven 35-54 1000 van olifanten - belangrijkste, wegens de annihilation van de omgeving van hen natuurlijke wijze obitaniya weerhouden. Anders 16 1000 getemd en gebruik op verschillende werken met betrekking tot alle Azie.


Onverwacht dependents

Vandaag olifants - louter op land travoyadnoe beest met interlokaal. Miljoenen jaren geleden bevolkte planeet omstreeks 350 types proboscidae (t. Door hem. Beest slurf). Hun zaaden van en verwijderd rodichami olifanten zijn heden lamantiny en marine koeienen.

Niettemin op het dit velikana bestaan twee veel elk meere bloed relatie. Deze Afrikaan aard-vark (trubkozub) en daman. En olifanten, en trubkozuby, en damany schrijven aan "primitief kopytnym" toe. Hen kogti met de tijdperk raspliushchilis en prevratilis in nogti, maar niet stalen kopytami. Vandaar hun is titel "primitief".


Damany en trubkozuby

Damany - deze lijkend op naar de konijnen zverki met kleine ushkami en staart. Zij leven in Afrika en op Het midden-oosten. Meerderheid van hen door de grootte van de konijn, en enkel - met kleine hond.

Op arboraceous damana, tlevende bomen in Afrikaan wouden, lapy uitstekend worden voor lazaniya ondergebracht. Het gedraagt zich eenzame avond manier van leven.

Kustarnikovye en alpene damany tleven skalistykh heuvels vostochnoafrikanskikh ravnin voor. Op timt zij leven door verscheidene groeperingen van meerdere sot osobei gekoppen door ruime manspersonen. Damany communiceren door met de elkander outcries en fluiten. Tijdens kormezhki stareishina zitplaatsen ergens op stenige schouwende voorstad. In de verschijning van de toevalligheid strazh de overblijfsel waarschuuwt van de, en alle staika totchas strepen nautek.

Gelijkaardig naar porosenka trubkozub gedraagt zich eenzame manier van leven in de savannes van Centrale en Zuid-Afrika. Manspersoon behoudt drijvend osobnyakom en confronteert vrouwtje slechts voor sparivaniya. Vrouwtje algemeen woont met de allene zaad samen. Trubkozub bikt miers en witte miers, vykapyvaya mijnbouw bespannen smal ryltsem. Dit puglivoe beest kan meer 10 km op zoek naar muravinykh van de nesten verstrijken of termitnikov door accuraate befaamdheid en uiterst gevoelige reuk geleid.

Lange en hekje kogti dienen naar hem uitstekend shantsevym instrument. Vykopav in termitnike yamku machtige stakingen lap, trubkozub zasovyvaet er beweeglijke ryltse en slizyvaet insecten lang, door smalle en kleverige taal. Trubkozuby - fantastische gravers. Deze beest is in staat vyryt metrovyi tunnel veel sneller, dan de groepering van bewapende zich lopatami gravers. In het type gieny, leoparda of lva het terstond vykapyvaet in land gracht en zaryvaetsya erin met het hoofd. Het is begeleidend, op de tijdperken trubkozub vijand valt, nanosya stakingen door machtige staart en voorste lapami aan.