Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Dolfijnen en marine zwijnen

Hoewel de primogenitors van de dolfijnen en marine zwijnen obitali op sushe, zij evoliutsionirovali in bevallige en geducht in het water levend beest, priobretshikh van je welste aantal van unieke geschiktheden.

Deльфhны h moрckhe cchньhDolfijnen en marine zwijnen zijn de ontwikkeling mirakel. De constructie van hen tel zelfde, net zo op andere zoogdieren, met persoon, maar voor 50 miljoen de jaren oud van de aanpassing de zij van de staal alles behalve neotlichimymi van de object respectievelijk de jacht maken op - van de vissen. Hun lichaam accepteerde obtekaemuiu vorm, en zij beheersten gezwind om met behulp van manende plavnik staart te dobberen. Met betrekking tot snelheid en briskness in het water zij komen niet naar de haaien - naar de meeste afschuwelijke de vijanden - overeen en zelfs excelleren hen erin. Het is toch, zij weerhielden alle het meeste karakter van de sukhoputnykh primogenitors: Teplokrovnost, gemakkelijk, om te ademen door de lucht, en de ableness van vykarmlivat baby's door de melk. Dolfijnen en marine zwijnen - dit niet die andere, hoe kleine zubatye walvissen, het algemeen door de vis en kalmarami, gevoed hoewel grootst van hen - dolfijnen-kasatki - okhotyatsya ook op tiulenei en andere dolfijnen.

Verschil tussen dolfijn en marinier varken onbeduidend: Op marinier varken molteken, lopatochnye gebit (veeleer dan kegelvormig, hoe op de dolfijn), en in de om haar niet beefy "ryltsa", karkateristiek voor de vele types van dolfijnen. In het overblijfsel van de zij zijn zeer gelijkaardig met betrekking tot anatomie, met betrekking tot verschijning en povadkam.


Leven in waterhoudend

Dolfijnen en marine zwijnen zo veel adapteerden naar het leven in het water welk nu alles behalve hulpeloos buiten de indiogeen stikhii.

Het meeste duidelijke resultaat van de aanpassing - de vorm van het lichaam. Omdat het water verreweg van plotnee lucht, van obtekaemost lichaam zeer belangrijk voor de ruimere snelheid van de motie. Daarvandaan op de dolfijnen en de marine zwijnen van sigaroobraznye lichaam met de minimale boel van protrusive scheidt. Erin meere geen kweken oorschelp, geslachtsorgaan (op manspersonen en op de vrouwtjes) in het algemeen spryatany naar binnen lichaam, leden helemaal ischezli, en voorste prevratilis in gidrokrylia bevoorradende stabiliteit en controle op. Rok werden getrokken en waren werden in de monding gereformeerd, onbuigzaam khvostovye plavniki welk, zijnde verschuldigd naar machtige spieren gedoornd, gelaten door hem zo verrassend in staat verhuizen in waterhoudend.

Erin shelkovistaya leder, van helemaal ledige volosyanogo deken welk verhuurt door hem zonder de moeilijkheid om in het water te glijden, en alle asperities van het lichaam worden uitgestreken door het vet stratum van het vet welk ook verhuurt om de aderlatingen van de warmte - te verminderen en beduidt, en arbeidsvermogens - in waterhoudend (de temperatuur van zout water alles behalve altijd beneden het lichaam temperatuur teplokrovnykh beest zelfs op de evennachtslijn.)

Deльфhны h moрckhe cchньhObtekaemost de vormen van het lichaam van de dolfijn duidelijk, maar bestaan slimheden welk niet zo merkwaardig. Ongedeeld obtekaemost nooit brengt tijdperk absoluut door, omdat water alle gelijke ontwikkelt turbulentsiiu en, vandaar, tegenstand wegens de wijzigingen van de aandrang. De leder van de dolfijn automatisch geluidsschermen dit zijnde verschuldigd naar de gering transversal puckers welk blussen turbuletnost in zijn verschijning. Het is tevens, leder neobychaino intensief sbrasyvaet de opper stratum van de kooien (tot toe 12 tijdperken per etmaal) en de druppels onderkent van vet. Alle die bevoorraadt de spreekvaardigheid respectievelijk beest schuiven in waterhoudend. Het is daardoor, marinier varken Dallya, een van de meeste gezwind tussen de sorodichei, kan proplyvat ruimere afstanden op een snelheid tot toe 50 km/uur.

Effektnaya de hebbelijkheid van de dolfijnen vyprygivat van het water misschien verbond zich aan begeerte om tegenstand naar de motie te verminderen, omdat in lucht om gemakkelijker, zich te verroeren dan in waterhoudend. Capers ook verhuren door hem podyshat. Whereat zij vydykhaiut lucht door dykhalo in het hoofd van het hoofd en snel ademen in voormalig, dan opnieuw om waterhoudend te bezinken. Dolfijnen zelden intens duiken, daarvandaan algemeen door hem wordt de ruim reserv van de zuurstof niet genodigd hebben: Polsekundy boven het water krab daarvoor aanvulling. Als dolfijn duiken, het wijzerplaten in gemakkelijke verreweg meere zuurstof, dan wij, en slaat het in rood krovyanykh teltsakh op. Hoogstens van de dolfijnen en de marine zwijnen van het bloed meer, dan op de boven-geknarste zoogdieren van vergelijkbare waarde welk verhuurt door hem maximaal om de zuurstof reserve te vergroten.

Dolfijnen en marine zwijnen in het algemeen okhotyatsya in pripoverkhnostnykh, ontvlammen door de zon de strata van de wereldzee, dikwijls in zuiver water, daarvandaan voor hen belangrijk zicht. Zeer gevoelig khrustalik oog verhuurt om zicht in de lucht en beneden het water te focussen. Dlinnorylye types (bijvoorbeeld, afalina) eigen goede verrekijker zicht, noodzakelijk voor de correcte vasstelling van de afstand. Echter zicht is niet vitaal: Alle, die schieuw hebbelijkheden verrichte geoefende dolfijnen met verbondene ogen, weten die erin andere bestaan, niet minder efficiente methodes orientirovaniya.


De wereld van klept

De belangrijkste orgelen van de gevoelen van de dolfijn zijn oren. Hen alles behalve niet uitstekend ab extra - leix kleine openingen achter de ogen, maar zij zijn zeer efficiente en bijstere inktkoker bracht voor het waarnemingsvermogen verbreid beneden het water van de klanken onder. De eigenaardigheid van het oor van de dolfijn is ableness om stereosignaly te roeien met de riemen, waarbij zij de doortimmerde richting vaststelen.

Persoon is niet bekwaam van het dit, omdat beneden het water akoestische golven verstrijken dwars door hoofd en op gelijke tijdperk wet op van beide oor. En op de dolfijnen en marine zwijnen iedere afdeling van het binnenoor wordt gesoppen in de schuim welk zal het van de schedel isoleren. Dit laat dierlijk om de tijdperk interval tussen het moment van de verrichting door de klank van een kant van het hoofd te verhelpen, en dan andere - en zodoende exact de zetel vast te stellen van de bron van klinken.

Het is zeer belangrijk, omdat dolfijnen leven in de wereld van de klanken verkondigd door andere schepsels alsmede door hen zelve. Dolfijnen werken in het water met behulp van ekholokatora in. Zoals vluchtige muizen, zij toe de toeloop zenden van kleine akoestische impulsen welk spiegelen zich van de firma objecten en terugkomst in de vorm ekhosignalov af. Tijdperk tussen posylom en kwam van Het signaal indiceert afstand tot toe object, en de doordringende binaural befaamdheid van de dolfijn helpt erbuit om het zetel vast te stellen.

Met betrekking tot wezenheid, deze signalen niet die andere, hoe de reeks klikken, maar zodanig kleine en gezwind die zij eerder manen klank geopend skripuchei deur. Pokhozhe die klikt schijnen in dykhale beest, spiegelen zich van vognutoi het voorste vlak van de schedel af en worden door akoestische "len", onderlegd vetzucht doek overheen rylom - door zogenaamde "meloen", wegens welk op vele types bossed voorhoofd gefocust. Analyserende weerkaatste nagalm-signalen, dolfijn of marinier varken de complete akoestische schilderstuk winnen van de instelling, ontduiken sta-in-de-weg en precies vaststelen, waar potentiele mijnbouw bewoont.

Verwerkend van alle deze informatie verbinding vergt van het grote aantal van de kooien van de hersenen welk, zoals, is hoofd veroorzaken die, waarom de hersenen van de dolfijn zo is ruim (hersenen volwassene afaliny afweegt omstreeks 2 kg vergeleek met 1,5 kg op volwassene persoon). Niet evenmin twijfel in wat zij zijn redelijk en eigen bijstere inktkoker capaciteit ontwikkelde voor cognition.


Voed en communicatie

De meest van de dolfijnen en marine zwijnen biken vissen en kalmarami. Korotkorylye types met de minder boel van het gebit prefereren kalmarov, poosje dlinnorylye talrijk ondiep gebit, in het algemeen ryboyadny. Uitzondering naar de regel is kasatka - zeer ruime dolfijn vallende teplokrovnykh marinier beest, zo als tiuleni, pingviny en andere types kitoobraznykh. Schenen te zijn gevallen, wanneer groepering kasatok viel azury walvis aan. Ryboyadnye bejagen allemaal die kunnen, maar enkel types (bijvoorbeeld, dlinnorylye dolfijnen) liefde okhotitsya in kuste wateren, poosje stenelly en andere dolfijnen tyagoteiut naar de wereldzee uitgebreidheden opvangen. Marine zwijnen door ine het algemeen okhotyatsya gering kuddeen (met betrekking tot 2-4 bijzonder), maar wereldzee types dikwijls vormen kuddes tot toe 1000 en elk meere beest en prochesyvaiut zeeen door de monding ketting, iedere koppeling welk bestaaatt uit meerdere kleine groeperingen. Deze groeperingen dikwijls verblijf ongewijzigd wekenlang en quitte maanden, echter compositie van de kudde op de heel alsmaar wijzigingen, omdat ongedeeld groeperingen en losse beest die verenigen kudde die het verlaten.

De grotste agglomeraten van de dolfijnen worden in de belangrijkste plaatsen van alimentation gezien, vooral waarvandaan oceaan vlieet brengen zeebodem koude op, rijke door de etenswaar de stratum van het water en verwarren er mee hartelijke deken makend ideaal voorwaarde voor duplication planktona. Dit bekoort de ruimer kantelt van de vissen (van moivy en ansjovis), en die, in zijn zwenk, dolfijnen bekoren. Ontdekken met behulp van ekholokatsii de kantelen van de vis, dolfijnen beginnen om het het cirkels te beschrijven, steeds meer gespende beugel, van sbivaya vissen in de opper en uitdaging hen moeten opstijgen om te komen bovendrijven. Dan meere dolfijnen maakt deel uit van dit, alle de meer doeltreffend zij fungeren, en, als alles gaat normaal, alle kantelen zal losgeraakt worden om te komen bovendrijven, te waar vist als vroeg als devatsya nekuda. Dolfijnen aandrang op kantelen, krab van de vissen en zaglatyvaiut hen whol. IN Stille zuidzee stenelly en bolshelobye prodelfiny okhotyatsya aaneen, poosje poosje een type bikt, ander storozhit, om bijtijds om omstreeks de verschijning khishchnikov - van kasatok of ruimere witte haaien te vermanen.

Zodanig verscheidene kuddes dikwijls zijn vergezeld van kantelt zheltoperykh tuntsov - van ruimere en gezwind khishchnykh vissen voedden ook, net als dolfijnen. Tuntsy tvloeien achter de dolfijnen voor, om te voordeel nemen van hun capaciteit voor ekholokatsii, en dan nemen de gedeelte van de mijnbouw welk, doorgaans, krab op alle een of anders terug. Tuntsy kan dolfijnen waarschuwing hen vooraf omstreeks de aanslag van de haaien danken. Helaas, haaien niet de meest gevaarlijk khishchniki in de zee. Tuntsy zetelen beneden permanent gevaar op het deel van rybolovetskikh rechtbanken tlevend op alle kamer van Stille zuidzee. Daarvandaan overheen de dolfijnen, leidinggevend voor soboi kantelt tuntsov, dikwijls navisaet dodelijke toevalligheid. Vissers vysmatrivaiut in de zee van de dolfijnen, en dan zabrasyvaiut koshelkovyi nevod voor lovli plyvushchikh onderaan tuntsov. Lager onderdeel nevoda is protracted en zal formeren grote cancellated tas welk beet door beet smykaetsya ongeveer de kantelen van de vis veroverende whereat en dolfijnen. Wanneer vis samen met dolfijnen brengen op de plank van de boot op, dolfijnen verongeluken of van lebedok, of beneden het gewicht van de zelve net. Het wordt verondersteld die in 1986 g. Zodoende, verongelukten omstreeks 130 ge. Dolfijnen.

Voor recente jaren zijnde verschuldigd naar machtig campania in behalf van de dolfijnen geregeld om enkel voortgang in rybolovstve te verkrijgen. In 1998 g. 12 landen pionierend in de industrie tuntsa, Wet accepteerden omstreeks de lijfwacht van de dolfijnen. Net zo helemaal ademend door de lucht van zoogdieren, op de dolfijnen zeer kleine tijdperk daarover, om worden van het net ontknoopt en zal niet verdrinken.


Duplication

De meest van de dolfijnen en marine zwijnen - wanordelijke makers. Allene baby moeder voedt door de melk tot toe twee jaren oud, hoewel het begint, bestaan firma etenswaar maanden voor compleet otlucheniya van moeder. Alle dat tijdperk het resideert beneden zijn opekoi.

Organiserend van de gemeenschap kasatok elk meer strak. Udachlivyi manspersoon heeft garem samengesteld uit drietal-vier behaard vrouwtjes, en verblijf ermee voor alle het leven groeiend hierine dat tijdperk meerdere de broedt van baby's. Zodoende, ieder gezin groepering (kudde) sluit meerdere anderse puerile in en helemaal jonge manspersonen en vrouwtjes die maken deel uit van jacht maken op, whereat wedervoer dolfijnen treinen ander die hen noodzakelijk om te maken.