Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Reeen, zhirafy en antilopes

Reeen, antilopes en dolgovyazye, een gebeten onhandig zhirafy schrijven aan afdeling parnokopytnykh zhvachnykh beest toe. Naspekh proglochennaya etenswaar wordt in een daarvan vier zheludkov, en belated otrygivaetsya voor elk meer voorzichtig perezhevyvaniya opgeslagen.

Alle in Europa, naar Noord-Afrika, Azie en beide Amerika's wordt 36 types van reeen gevormd. Vergelijkenderwijs van niet langgeleden zij waren zavezeny in Australie en Nieuw-zeeland.

Reeen - allene beest, op welk op vyrostakh lobnykh gebeente bevinden zich van vetvistye benige onderrichting, of toeteren. Met uitzondering - twee types, toeteren versieren maar manspersonen. Jaarlijkse oude toeteren spadaiut, en op hun plaats verbouwen nieuw. In het tijdvak gona, t. Door hem. Seizoen sparivaniya, toeteren manspersonen legen door de wapen voor de strijd voor vrouwelijk voor. Reeen algemeen leven door ruime kuddes, kochuya van de plaats op de plaats op zoek naar provender. bik Dop, knoppen, pobegami en de gebladerte van de bomen en bosje.


De reeen van Eurasia

De meeste verbreid Europese types - dit stuk lan door het hoogtepunt in kholke omstreeks 1 m en voorname edele ree, wiens wasdom presteert 1,2 m.

In wilde natuur lani treffen op de bezuiden Europa, in De turkije en koe-waar op de noord-west van Afrika. IN Noord Europa en Groot-Brittannie lani leven in de parken hoe decoratieve beest. Edele reeen wijd worden verbreid alles behalve totaliter Europa, naar North-western Africa, waarin hen noemen berberskimi door reeen, en in Iran. In dichte vergelijkbaarheid ermee houdt vapiti, of Amerikaanse edele ree in.

IN De lapland en op De duchtig tekeer Benoorden Rusland obitaet noord ree. Hartelijk mokhnatyi bont en het vet stratum van podkozhnogo vet gelaten naar hem maken in de ernstige voorwaardes van arctisch winterachtig door.

De ruimste gedeputeerde alle olenego stam is alles behalve dvukhmetrovyi Europese eland. Dit bloed relatie van Amerikaanse eland wijd wordt in Skandinavii verbreid, naar East Europe en Siberie, waar kiest voor obitaniya listvennye woud, moerassen en torfyaniki.

Van Aziatische types gewetene indiaan bolotnyi ree, of barasingu. IN Indies, Shri-lanke, in Southeastern Asia, China en op De filippijn obitaet groter zambar door het gewicht tot toe 320 kg. Maar, pozhalui, alle Excel door de knapheid ree as erbij pokrytoi wit pyatnyshkami auburn-bruin shubkoi. Het wordt in Indies en Shri-lanke, kochuya door de kuddes tot toe 100 en meer osobei gedreven.

Kleine indiaan muntzhak door het wasdom overtreft niet polumetra. Het dikwijls naam door het geblaf ree wegens de lijkend op naar de canine geblaf van stem. Rozhki hij heeft klein, maar het niet zonder het succes wordt door het tweetal van de hekje canines verdedigd. Ook is gering en Chinees aquatische ree.

Door presenteren zeldzaamheid werd ree Davida. Naar 1900 g. Het werd helemaal in oorspronkelijke China ontvolkt, maar, gelukkige, staraniyami gertsoga Bedfordskogo in Engelse pomeste Uobern werd gering kudde weerhouden, nageslacht welk was met de tijdperk razoslano in de velen zoological tuinen, incluis Pekinskii.

OлeнhDoor de diverse types van reeen verkwistend en west halfrond. Amerikaanse eland het is noodzakelijk om rodichem Amerikaanse edele ree en in de velen erop pokhozh te sluiten. Ander geweten amerikanets - cariboo, of noord ree. Nuanceer van twee type deze beest - lesnoi en tundrovyi. Lesnye cariboo leven in de dikke wouden van Canada en noord USA betuigt. Tundrovye door cariboo kleiner wasdom en svetlee schilderstuk, nezheli hen lesnye sobratia. Winter zij in de wouden, en op de zomer perekochevyvaiut in arctisch tundru.

Meestal in wilde natuur treft bevallig belokhvostyi, of virginskii, ree bevolkende Noord-Amerika, Bolivia, in alle drietal Gvianakh en Peru. Wasdom deze beest overtreft niet 1 m. In de west landstreken van Noord-Amerika wordt lijkend op ernaar chernokhvostyi, of ezelachtige, ree met lang, hoe op mula, door de oren gedreven. En die, en andere verschillen door de manier hoog naar bounce op de vlucht.

Bruine en edelherten mazama worden in tropische breedtes gedreven. In dichte vergelijkbaarheid ermee de meeste gering houdt in de wereld chileen ree pudu in. Het hoogtepunt in kholke overtreft niet 30 cm. De ruimst in Zuid Amerika is bolotnyi ree hoogtepunt tot toe 1,2 m.


Duplication

Jaarlijks alle getroffene hoeden rijpheid van de vrouwtjes van oplodotvoryaet vozhak. Na beremennosti beklijfde op verschillende types van 25 tot toe 40 weken, vrouwtje bevalt van - twee baby's. Ine het algemeen vrouwtjes nageslacht verrichten in wat-nibud ukromnom ugolke, en, totdat om met de kudde samen met moeder af te filieren, baby's anderse meerdere weken worden in ukrytii verbergd.


Antilopes

Antilopes onderscheiden van reeen door de diepte en leegte otrostkov directe toeteren. Het gezin van antilopes verschrikt van mnogoobraziem vormen en afmeting. Wasdom enkel velikanov, bijvoorbeeld, cannae, presteert 2 m. Maar bestaan en baby's - willen zeggen, hoogtepunt in kholke karlikovoi antilope stileert leix buiten de versmaat kwartaal. De bijna alle antilope leven in Afrika, leix meerdere types - in Azie. En zogenaamde Amerikaanse antilope, of vilorog, niettegenstaande de titel, is niet dichtbij rodichem antilopes. En manspersonen, en de vrouwtjes van dit gezin dracht toeteren, maar anders dan reeen niet sbrasyvaiut hun jaarlijks. Op turnirakh bronstige sparivaniya de manspersonen van antilopes verkiezen reeen benutten toeteren hoe door de wapen.

Enkel types van antilopes leven in de wouden, op de heuvelhelling of op de moerassen, maar meerderheid kochuet door grote kuddes met betrekking tot de uitgebreidheden van dorre savannes Naar het oosten en Zuid-Afrika. In geringst gevaar alle bystronogoe kudde friendlily vlooienen. Alles behalve helemaal antilopes shkura wordt klein gedekt, odnotonno door de wol schilderden van verschillend dodenrijk grijse of auburn-burogo kleuren af. Nuanceer vier hoofdstad groeperingen van antilopes: Vintorogie kudu en bushboki; Dukery; Sablerogie, of loshadinye, antilopes; Gazeli.

In de groepering bushbokov en kudu, manspersonen welk worden spiralno door zakruchennymi toeteren gedecoreerd, komt en kin olenebykov binnen. Kudu - tamelijk rosloe beest met gelijkaardig om-schroef door de toeteren bevolkend door porosshikh bush savannes te bottelen. Hier pasutsya hoedt zelve ruim van Afrikaan antilopes - cannae. Hoogtepunt in kholke de manspersoon van dit type stileert omstreeks 1,5 m. Vergelijkenderwijs klein bushboki zal voorkeur naar de wouden geven. Hen sinaasappel-bruin boka worden door de helder transversal schrappen geschilderd.

In te delen vintorogikh behoren en twee Aziaat typen. Op gebekende ravninakh Indies wordt antilope nilgau met klein kegelvormig rozhkami, en in dikke podleske tropische junglei levens gering chetyrekhrogaya antilope - met betrekking tot wezenheid, de allene eigenaar van vier toeteren gedreven.

Antilope-dukery, udiraya van de jagers of khishchnikov, sbivaiut jacht met balken afwisselende monding zigzags van het kant terzijde met hoog podskokami. Deze antilopes worden in de wouden en kustarnikovykh bosschage van Centrale en Zuid-Afrika gedreven.

In klassikaal sablerogikh loopt groot aantal ruime en middelmaat beest binnen. Door bijzondere beroemdheid benutten twee type van deze groepering - van loshadinaya en zwarte antilope, wiens lange oren maken hen lijkend op naar paarden. Zij leven door de kuddes: Loshadinye - op opene ruimtes naar het zuiden van de evennachtslijn, en duister - in Centrale en East Africa. Verdien de zinspelingen van anders twee type - bolotnyi en in het water levend kozly. Beiden behouden drijvende hierine roep vanwaar bewateren, worden van khishchnikov verbergd, wegens wat hen dikwijls noemen bolotnymi door antilopes.

Naar het aantal van de ruime gedeputeerdeen van deze groepering orix behoren tot, of sernobyk (kleine bevolking orixov obitaet en in De saoedi-arabie), dlinnonosye bubaly, van of korovi antilope, van hen lijkend op naar de lire door de toeteren, en onderkende antilopes willen bande. Bubaly en willen bande ruimschoots worden in de savannes gedreven en zijn verschillen niet door bijzondere knapheid, vneshne manende pitvruchten tussen paard en buivolom.

Anders dan bubalov en willen bande, gazeli izdavna worden door erkennene knapheden tussen antilopes beschouwd. Deze tenger bystronogie beest uitstekend worden naar het leven in de verhite dorre landstreken van Afrika en Azie ondergebracht. Ernaar behoren springbok, indien gevaren bouncing op 2 m, impala verhaald door lang capers, en vintorogaya garna, niet goed op de hoogte zelf egaal in gerende totaliter India.


Zhiraf

Shestimetrovogo zhirafa - zelve hoog van zoogdieren - zonder de moeilijkheid om met betrekking tot lange golenastym voeten en zelfs meere lange nek aan te leren. Hoog wasdom en onhandig type het halen, op eerst uitzicht, is blijje gemakkelijke mijnbouw, echter het is in staat om snelheid tot toe 50 km/uur van en srazit vijand door de machtige staking van de voeten te ontwikkelen. Een staking achterk kopyta markt, om te doden lva. Klein rozhki zhirafa, anders dan antler, dienen naar hem alle leven, naar niettemin nepovtorimyi kolorit het vooruitzicht imparts maculose gouden-bruin schilderstuk.


Manier van leven zhirafa

ЖhрaфыZhirafy worden in de vele landstreken van Afrika prefererende vysokotrave porosshikh de bush van de savannes, gedreven waarin tamelijk hen van izliublennogo provender - van de gebladerte van de acacia's en mimoz. En omdat in de savannes bomen verbouwen ondiep ostrovkami, zhirafy kochuiut te adapteert kormezhki door de gering groeperingen tot toe 30 osobei samengestelde uit meerdere vrouwtjes met baby's en vozhaka.

Manspersonen dikwijls zatevaiut stychki voor juist sparitsya met de vrouwtje, en zelve sparivanie verrijst op elk tijdperk van jaar - van het tijdvak gona op zhiraf bestaat niet. Tijdens de strijd duelyanty worden door het lichaam beuken door het hoofd - ze verruild, naar het woord, weegt tot toe 45 kg - en door lange nekken af. Na 4-maandelijks beremennosti op hel schijnen baby's die als vroeg als door 20 minuten zijn in staat om voeten te staan op. De tijdsduur van het leven zhiraf - tot toe 30 jaren oud.

Op zhirafa bestaan maar rodstvennik - okapi. Deze beest zo veel besprak die evropeitsy voor het eerst zag het leix in 1901 g. Okapi de tropische wouden bevolkt van Central Africa, het wasdom in kholke presteert 1,5 m, en van zhirafa het onderkent kleinere pokataya nek. De kleur van de wol - roodachtig-buryi met kremovymi bef bovenop. Op manspersonen verbouwen gelijkaardig naar zhirafi rozhki. Okapi leven door de groeperingen houdend algemeen van een manspersoon en twee vrouwtjes met baby's.