Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Krokodily en alligators

Krokodily en alligators behoren bij nummer drevneishikh obitatelei Landen blinkend met betrekking tot leeftijd verderop dinozavrov. In de werkwijze van de ontwikkeling hun verschijning alles behalve bewoog niet, en nyne het gezin van deze de ruimst reptils vormt omstreeks 20 types.

Krokodily en alligators schenen op de planeet omstreeks 200 mln. Jaren geleden, op de zonsondergang van groot tijdvak yashcherov (de ontwikkeling van persoon begon leix omstreeks 7 mln. Jaren geleden zijn). In dat timt zij vertelen absoluut sukhoputnyi, veeleer dan waterige manier van leven, hoe hun aanwezige zaaden. Voeten erin waren lengtes, en mordy kleiner, dan op vertrouwd naar ons krokodilov.

Maar als door het eind van mezozoic tijdperk, t. Door hem. Omstreeks 65 mln. Jaren geleden, vele boven-knarsten ik beest, incluis dinozavrov, vymerli, die krokodily en alligators regelden te adapteren zich te vers conditioneert.


Types

Alles krokodily en alligators samen met hun bloed relaties kaimanami en gavialami behoren bij afdeling Srosodylia. Hen onmiskenbaar kunnen worden met betrekking tot yashcheritseobraznoi de vorm van het lichaam, Defensie pantsiriu van rogovykh shchitkov en enorme machtige opening met de menigte van afschuwelijk gebit geleerd. Alle zij de verhite landstreken bevolken van de planeet.

Krokodily verdelen op drie gezinnen - eigen krokodilov, alligators en kaimanov onder. Bestaat en los type - indiaan gavial. Krokodily onderscheiden van kaimanov en alligators elk meer elegant teloslozheniem en bespannen mordoi. Tenslotte beeldenaren shire en kleiner. Krokodila zonder de moeilijkheid om en met betrekking tot voor te schrijven wat hij heeft in geslotene mond van beide leden bijster goed uitstekend kwart gebit van lagere kaak. Op alligators zij worden in yamke en daarvandaan onmerkbaar verbergd. Vneshne gelijkaardige vriend op vriend, verschillende types nog verschillen met betrekking tot afmeting - van 1,5 tot toe alles behalve 7m.


Povadki

Alle krokodily selyatsya op het water - moerassen, van de waterplas, plassen, van de bedaard rivier of protoka, waar en gedragen zich de better half van vierentwintig uren. Wezen kholodnokrovnymi, of poikilotermnymi beest, zij moetanan word voor de ondersteuning van permanent lichaam temperatuur sprenkelen. Nochuiut zij algemeen in het waterbekken, en alle dag koesteren zich op solnyshke ergens aan land. In de meeste vurigheid zij worden in de lommer of soskalzyvaiut in winderig waterhoudend teruggenomen. In verhite noen dikwijls kan worden krokodila met wijd raskrytoi mond gezien. Niet potovykh zhelez, zij, honden verkiezen, spasaiutsya door zodanig methode van peregreva zijnde verschuldigd naar de wasem wateren met slizistoi de capsules van de mond.


Profaneer leven

Kрokodhлы h aллhgatoрыVredig uzhivayas in ruimere groeperingen, krokodily nog ijverig bewaker de territorium, en in de groepering algemeen eigentijds domineert mannelijk. Het meer van gedragingen timen in het water patrouillerende de landsgrenzen van het stadsdeel, otgonyaya andere ruime manspersonen en dikwijls verkondigende gromoglasnyi bulderstem. Alles krokodily eigen rijke "woordenschat" - khriukaiut, fluiten, hees kvakaiut en rychat, schijnbare leidende de krokodili conversaties.

Hebb erop ging op dor uit, krokodily algemeen worden verhaald niet presen razvalistoi pokhodkoi op wijd rasstavlennykh lapakh. Als noodzakelijke zij kunnen op onhandig galop of tikhonko podkrastsya polzkom op briukhe doorberekenen. Zato zij prima drijven terugkaatsing niet klein pereponchatymi lapami, en met behulp van lange sterke staart. Zij kunnen podolgu onroerende onwaarheid in het water op de lucht slechts nozdri geexposeerd, ogen en oren situeerden in het hoofd hoofd.

Krokodily ademen door atmosferische lucht, maar kan podolgu zetelen beneden waterhoudend. Wanneer krokodil duiken, het oren en nozdri dichtbij van bijzondere klep mi, van en oog doordringende film verdedigt. In de jacht achter de mijnbouw of vledend van agressief sorodicha, het is in staat, niettegenstaande alle het gewicht, alles behalve rechtopstaand vyprygivat van het water.


Ratsion

Alle krokodily carnivorous. Door de monding khvatkimi opening en voorspellende ukhmylkoi zij langgeleden zavoevali reputatie besposhchadnykh en agressief khishchnikov. Op mensen zij naar het buitenland de wereld navodyat zielsangst, echter menu krokodilov is aangewezen op hun eigen afmeting en die zhivnosti welk wordt in canton gedreven.

Vylupivshiesya van eieren baby's en molodnyak insecten biken, golovastikami, ulitkami, ondiepte rybeshkoi, krabami en door andere crustacea en weekdieren. Op het begin leeft zij verbouwen blijje gezwind, en omdat op dit tijdvak hen met betrekking tot gebit slechts gering mijnbouw die en worden versterkt het is noodzakelijk frequent.

In de werkwijze van het wasdom krokodilov breiden en de afmeting van de mijnbouw, en pauzes tussen trapezami uit. Op eerst zij edyat ruime vis van en reptils, en belated berekenen op zoogdieren door. Alles die het blijkt hierine dosyagaemosti hun afschuwelijke opening van aap, buivoly, zebra's, slangen, quitte mensen zijn zij beschouwen door de wettelijke mijnbouw, en niet ene onbezorgde beest vodopoiu genaderd, wordt door de opoffering krokodila. Niet brezguiut zij en padaliu. Maar wat hekje en vnushitelnymi evenmin waren het gebit van deze reptils, zij nog niet in staat om mijnbouw op de aanbetalingen te rukken en te kauwen schrijven. Vyslediv opoffering op de boord van het water, krokodil krab zijn en probeert zatashchit beneden het water, om utopit uit. Dan dood dierlijk het is noodzakelijk zatalkivat in wat-nibud gracht beneden de kustlijn en om te wachten, poosje het shkura razmyaknet, en vlees tamelijk protukhnet, om udachlivyi jager kon om homp achter de homp te scheiden. Besta en andere methode respectievelijk bejagen - opening opoffering, krokodil krutit salto in het water proberend otorvat van de om haar de doellatten van het vlees welk proglatyvaet whol gecomprimeerd. Ruime beest dikwijls diner legen naar de ongedeeld kudde krokodilov welk napereboi otkhvatyvaiut lakomye doellatten voor.


Vissers

RыboлocыVis krokodily vangst, kundig pakkende opening of prizhimaya naar de bodem op melkovode. Zijn ook nog proglatyvaiut whol, algemeen door het hoofd voorwaarts, om zhabry en gestekeld plavniki niet benadeelde zachte dekens krokodilei glotki. Meerderheid krokodilov zaglatyvaet met de etenswaar verschillende thema's, zoals, om te versnellen en zonder dat snelle vertering.

Op ieder type krokodilego stam de bijzondere okhotnichi toelatingen. Tot toe bovenmatig lui en geduldig dozhidaiutsya, poosje mijnbouw chut hetzij niet zelve wordt waas hen in de mond geblazd. Andere - vooral nilskie krokodily - waar elk meere agressieve beslechtende ambuscades of zelfs jagende priglyanuvshuiusya opoffering. Op timt zij sbivaiut van de voeten van indiscreete beest door de staking van machtige staart. De meest vodoplavaiushchii van krokodilov, gavial, wordt door ine het algemeen vis gevoed. Deze tierige hengelaar poprostu geboren word in waterhoudend, krutya door raskrytoi mond van het kant terzijde, om te bevangen pobolshe vissen.

Allemaal krokodily eieren houden, van welk met de tijdperk uitgekomene helemaal gevormde baby's aan. Sparivanie verrijst in het water in de verschillende tijdperk van jaar afhankelijk van type en plaatsen obitaniya. Ongeveer in de maand na sparivaniya vrouwtje otyskivaet op sushe plaats voor leggend. Enkel types vykapyvaiut met het dit draaien op uitzicht gracht in het zand uit, andere - hoe Amerikaanse alligator - nest beslechten van de vuiligheid en polusgnivshikh planten welk vrouwtje inzamelt en neemt monden in.

Vrouwtje verschuift met poluminutnymi intervallen van 20 tot toe 80 ovale eieren. Anders dan de meest van reptils, ze healthily volbrengt moederlijke verplichtingen en, zakopav leggende, neusypno zijn lijfwachten op elk gekeild, die zal ook dichtbegroeid naderen. Tijdvak inkubatsii voorgaanden tot toe drie maanden, en alle dat tijdperk vrouwtje vochtigheid handhaaft in de nest, oroshaya het de mochoi of totchas lozhas op de nest na de uitgang van het water. Amerikaanse alligator in de noodzakelijkheid zelfs stalt onderdeel gniiushchei begroeiing, om te noodzakelijke temperatuur houden. In het algemeen alle die de tijdperk van de vrouwtje krokodilov postyatsya bestaan ten koste van vetzucht borgsommen in de ruggegraat en schaduwen.

Gereed vybratsya op hel baby's probivaiut door skorlupu speciale tand, rastushchim op konchike monden. Zij vermanen mamashu omstreeks de verschijning verkondigende bijzondere kvakaiushchie klanken, en die razgrebaet leggend en helpt erbuit vybratsya van eieren die, die zameshkalsya. Toen ze met de voorzichtigheid zamelt draagt baby's in de mond in en om te sprenkelen, waar en helpt hen "in de wereld" af.


Podrastaiushchee nageslacht

Jeugdige krokodilchiki, de doddige kopieen van de ouderpaar, voorop meerdere de weken van het leven eten van geblevene erin zheltkovogo tas. Mamasha continueert prismatrivat achter de nageslacht en om het te behoeden, omdat baby's poosje helemaal bezzashchitny en zonder de moeilijkheid kan mijnbouw vydry, enota, aista, cherepakhi, van ruime rybiny of aquatische slang worden. Voor jaar baby's vdvoe pererastaiut ook niet van de potentiele vijanden. Totdat pustitsya in stranstviya, zij tot toe polutora jaren oud leven in een waterbekken met moeder. In drie-jaar leeftijd zij verlaten oorspronkelijke moeras en magister eigen territorium.

Afhankelijk van type rijpheid bewandelt op op krokodilov en alligators met de verrichting van de bepaalde lengte van het lichaam, op de leeftijd van van 5 tot toe 15 jaren oud. Alle zij royementen dolgozhiteli. Spreek die de enkele bijzondere tleven bullock tot toe 100 jaren oud, hoewel deze geen geloofwaardige bewijsmaterialen voor.


De bestemming zwenk

Hoe evenmin droevig, maar, zonder het ongeval prozhiv omstreeks 200 mln. Jaren oud, enkel types krokodilov in onze dagen werden persoon op gran complete verdwijning ingestellen. Jager zelve draaide zich in de mijnbouw, en nu naar hem grozit dood alles behalve totaliter zones voormalig obitaniya, t. Door hem. Met betrekking tot alle Afrika, Azie, Australie naar en Zuid Amerika.

Van oeroude tijdperken persoon deadlily vreesde en achtte krokodilov en alligators, koe-waar zelfs heerlijk vindend door hem hoe naar goden. IN Ancient Egypt een van glavneishikh goden was Sebek - god in de afbeelding krokodila, - van en mumii reptils begraven in de groeven samen met vysokopostavlennymi notabelen. In andere delen van hel - naar Afrika, India, op De filippijn en Borneo - krokodil werd niet minder adoratie omcirkeld, en Australische australische inboorlingen geloofden die een van de ruimste rivieren van continent was sotvorena krokodilom welk vygryz opening zijn bed.


Wreed istreblenie

In pozdneishie eeuwen persoon opolchilsya op krokodilov en alligators van en de begin van hen naar het buitenland de wereld om - deels proberend uberech van hen thuis vee, en in vele landstreken en zichzelf in de etenswaar te ontvolken. Maar slechts wanneer alle wereld mode omvatte op de producten van krokodilovoi leder samengaand met betrekking tot tijdperk met de vinding van modern vuur-arm, bevolking deze beest begon snel worden beknot. Cijfer is eenvoudig monsterachtig. Jaarlijks in Zuid Amerika doodde tot toe 1 mln. Kaimanov; In 1929 g. Werd 190 000 shkur Amerikaanse alligators verkocht; In 1950 g. In De tanzania werd 12 500 krokodilikh shkur verstrokken. Hoe veronderstellen, als in 1944 jaar ninget ga wetten diende over de bescherming van Amerikaanse alligator toe, dit type zal worden langgeleden ontvolkt. IN Afrika nilskii krokodil ischez van vele traditionele plaatsen obitaniya op de continent noord. In 1970 gg. Indiaan gaviala staal razvodit in nevole en slechts zo redde van compleet vymiraniya. Vandaag in zakaznikakh wordt omstreeks 1500 deze beest gevormd.

Nu alles behalve gedurende wereld krokodily worden beneden de bescherming genomen, maar handel krokodilovymi shkurami, helaas, vooralsnog vertoeft door zeer winstgevende handel. Voor shkury uitbetalen zodanig hoge prijzen welk bedelaars de australische inboorlingen van Zuid Amerika zijn gereed om leven te wagen, om vysledit en om alligator te doden.


De verdwijning van de plaatsen obitaniya

Dit andere meewerken oorzaak, inevitably instelling krokodilov op gran vymiraniya, poosje in gelijke Zuid Amerika en Southeastern Asia. In de oprichting van het mannelijk lid van de stuwen en construerend van de kanalen naar wilde natuur wordt nepopravimyi uron veroorzaakt. Wegens blanking junglei de hoogte vermindert van sediments, en die waterbekkens, bij wie eerder werden krokodily, helemaal peresykhaiut gedreven. Vymiranie deze dierlijke oorzaken serieuze zorg dragen niet enkel daarvandaan die verdwijnt ongedeeld type, maar ook daarvandaan dat dit wordt ecologisch evenwicht in de landstreek beschadigd. Het is bijvoorbeeld, in floridskom gebied van het landschap belang Everglades onderdaan parkeren alligators edyat maculose testaceous shchuku met benig cheshuei die, lishivshis natuurlijke vijand, eerlang zou hier alle okunei en brasems ontvolken. Het is hereto, alligators helpen erbuit om andere beest in de dorre tijdperk van jaar over te leven. Zij vykapyvaiut in het land van de gracht makende kleine waterbekkens, waarin vis toevlucht vindt, en vogelstand, reptils en zoogdieren - vodopoi.