Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Roofvogel

Pernatye khishchniki - de meeste besposhchadnye en de tierige jagers van ptichego wereld. Door de gebekte kogtyami en snaters deze argus-eyed antenne aasen raspravlyaiutsya met de zelve diversified mijnbouw.

De term van 'roofvogel algemeen pasen op de gedeputeerdeen van de afdeling Falconiformes toe. In deze ruime afdeling komen alles behalve driehonderden van diverse types, incluis orly, haviken, kaniuki en sokoly binnen. Maar als alle zij, zonder de twijfel, schrijven aan nummer khishchnikov toe, die vele andere vogelstand, mijnbouw alimentatie bejagen, zodanig zijn niet. Wij willen zeggen, pomornik en sorokoput ook worden alle manier van zhivnostiu gevoed, maar evenmin die, noch andere wordt khishchnikom niet beschouwd. Zelfs sov, met hun accuraate zicht en kogtyami niet slechter gekromd, het is onmogelijk om gegrond khishchnikami te roepen.

Het feit is die op het dit pernatykh geen gemeenschappelijk voor alle bijvoeglijke bepaling. In dat tijdperk van alle roofvogel, wezen in het algemeen carnivorous, praktisch alle aard biken van dierlijk - door de insecten, vogelstand, reptielen en zoogdieren.   Hen machtige kriuchkovatye snaters uitstekend in brachten voor razryvaniya leven ploti onder.

Het is tevens, de bijna alle roofvogel actief okhotyatsya en mijnbouw doden. Maar, anders dan meerderheid de carnivorous sobratev, zij krab opoffering niet door de snater, en machtig kogtistymi lapami. Duidelijke uitzondering hiervan regel zijn stervyatniki voedde slechts padaliu. Daarvandaan en lapy erin zwakker, en snaters dikwijls zatupleny onophoudelijk.

In dat tijdperk van alle roofvogel, niet sluiten stervyatnikov, actiefs slechts in dagelijkse tijdperk uit. Waarheid, enkel types vrode belozobogo sokola vliegen en in candlelight, maar niemand niet okhotitsya in complete zwartheid. Daarvandaan vogel ofs vangst dikwijls naam dagblad khishchnikami, anders dan sov, okhotyashchikhsya op de avonden.

Roofvogel worden tegenover de wereld verbreid en treffen op alle continents, behalve landstreek in het Antarctis. Losse types regelden om zich naar de meeste verschillende gebieden obitaniya - van alpen apices tot toe vereskovykh pustoshei, van tropische wouden tot toe zasnezhennoi tundry te adapteren.


Migratie

Vele roofvogel geen hele jaar beleven op een plaats. Enkel beheerst om van de bar winter rond te reizen, andere met de wijziging van the times van jaar kochuiut van de okhotnichikh ugodii in andere een of anders geredden. Bijvoorbeeld, gebruikelijke osoed en steppe pustelga, ratsion die bogat door de insecten, in de zomer van dikwijls pereletaiut op de noord, waar meer provenders. Maar met de benadering van de winter, wanneer insecten wordt kleinere, zij na de zon terugkomst op zuid.


In de weg achter de mijnbouw

Xhщныe пthcыEnkel khishchniki, okhotyashchiesya op andere vogelstand, kochuiut de samen met seizoense migratie van de mijnbouw. Wij willen zeggen, cheglok Eleonory zelfs verschuift op later voerend van de nageslacht, om ptentsy vylupilis, wanneer in de lucht van hen indiogeen Sredizemnomoria zal helemaal ondiepe vogel ofs rijstrook. Andere types, bijvoorbeeld, sokol-sapsan, pereletaiut leix op meerdere kilometers tussen adapteert gnezdovaniya in de bergen en door de winter cantonment op de kust.

Tijdens pereletov khishchniki uitgebreide waterige ruimtes ontduiken. Het feit is die zij uitstekend worden naar pareniiu ondergebracht, maar ontoereikend draadvormig, om podolgu om vleugels te watergolven. Verschillend khishchniki in de uitmuntendheid beheersten alles behalve alle toelatingen van de luchtacrobatiek, en omstreeks de manier van de vlucht of bejagen dat vogel menig kunnen worden met betrekking tot de vorm van zijn vleugel geleerd.

Helemaal forceren vogel ofs vangst lange brede vleugels met machtig ascensional. Bijvoorbeeld, kondory, facsimile handtekeningen en orly kunnen met nauwelijks elk streven podolgu parit in de ascendant toeloopen van nagretogo lucht. Dag in dag uit gedragen zich zij op de vleugel, metodichno obsleduya voorstad op zoek naar provender. Een van de meest fantastisch krylatykh khishchnikov - orel-skomorokh. Het gebied van de vleugels volwassene skomorokha presteert alles behalve 2 versmaaten, maar in de vlucht, het het schijnt alles behalve beskhvostym. Onwillige obletat grote pleinen op zoek naar verschigeten, skomorokh is in staat om snelheid tot toe 80 km/uur te ontwikkelen. De accuraate wijziging van de richting wordt door de wijziging van de hoek bereikt respectievelijk de hangen van de vleugel op de manieren van marine vogelstand. Skomorokh was in staat Vsen de geringste motie van de lucht ongewoon vzmakhami van de vleugels begrensd.


Onweersbuien vorobev

Xhщныe пthcыOp zodanig khishchnikov, op welke wijze havik-perepelyatnik, biushchikh mijnbouw in de jaren oud, doorgaans, kleinere, zakruglennye vleugels en lange rok. Zodanig vorm van het lichaam zal de optimale combinatie van de snelheid en manevrennosti uitlenen. Dikwijls door perepelyatnik dwarrelwind pronositsya langs de heg, vspugivaya ptichiu gering wijziging, en door de molnienosnym staking vykhvatyvaet en opoffering doodt. De maar de meeste tierige magisters van de antenne bejagen - dit sokoly. Tussen vogel ofs vangst door hem geen egaal met betrekking tot de vlucht snelheid. Dikwijls schrijven die sokol-sapsan in de jacht achter de mijnbouw is in staat om snelheid tot toe 300 km/uur te ontwikkelen. Sapsan alles behalve altijd valt opoffering - in het algemeen dove of gorlitsu - van boven, pikiruya van het hoogtepunt 15-18 m en nanosya kogtyami dodelijke staking aan. Net als havik-perepelyatnik, het is bekwaam van de zomer molnienosno om vast te grijpen en om ondiepte ptakhu te doden. Naar grotere mijnbouw, ubitoi door slechts macht van de staking, het verhuurt om op land te laten achterwege. Niettemin in actieve vlucht de titel werkblad van sokolinogo kampioen met betrekking tot snelheid behoort, schijnbaar, gebruikelijk chegloku. Elegante, wijzer back vleugels dit doddig khishchnika verhuurde naar hem sbivat op de zomer lastochek en strizhei.


Pustelga

Pustelga, pozhalui, de meest geweten van alle pernatykh khishchnikov, niet vandaan indien sbit op de zomer ondiepte ptakhu. Maar meer geregeld bezoeken ze resorts naar de toelating lenend naar haar bijnaam "windhover" ("paryashchaya op vetru"). Alles behalve nedvizhno zavisnuv in de lucht op wijd raspakhnutykh punt vleugels en veerom staart, ze vysmatrivaet in het gras van het veld-woelmuizen en andere zhivnost ontbonden. De snelheid van de vlucht ze uitstekend prinoravlivaet naar de snelheid vstrechnogo vetra. Zaprimetiv opoffering, pustelga voegt vleugels en door stenig obrushivaetsya erop van de lucht met vrijgemaakt kogtyami toe. Perfecte deskundigheid vysledit, om vast te grijpen, om te doden en totchas pozhrat anderse levende mijnbouw vervormde meerderheid khishchnikov in verschrikkelijke jagers. Maar als niet naar otnimat, vriend op vriend alimentatie, de verschillende types van vogel ofs vangst staafje naar diverse menu. De "specialization" bestaan zelfs op voedde padaliu stervyatnikov. Bijvoorbeeld, ushastye facsimile handtekeningen zijn in staat door de zware snater rassekat vet shkuru ruime beest en om de doellatten van de zelve onbuigzaam vlees te scheiden. Zato belogolovye sipy, vyzhdav, wanneer lessend zal, poedaiut ingewand onthullen worden.

Kleine egyptenaar stervyatnik beheerste om strausinye eieren ertussendoor gooiende hen Stones te klieven. En hekje, hoewel zelfs niet zodanig sterke snater erbuit helpt naar hem moet obedki andere, groter sobratev selecteren.


Darovoe ugoshchenie

Stervyatniki - niet allene amateurs achterwege lieten. Weinig zal die van pernatykh khishchnikov stuk hout geval popirovat op darmovshchinu. Maar in de meerderheid van de zij actief okhotyatsya en doden mijnbouw darovannym van nature door de wapen - door de snater en kogtyami. En zoals stervyatnikam internalizing verschillende methodes kormezhki, als niet te om, met de elkander, iedere lovchaya vogel okhotitsya te wedijveren als naar de. Meer dan die, vanwege de vrouwtje dikwijls van veel krupnee manspersonen, vermindert quitte rivaliteit tussen polami. Wij willen zeggen, de vrouwtjes van de havik-perepelyatnika dikwijls okhotyatsya achter drozdami en vet doves, terwijl elk meere ondiepe manspersonen sinits en viurkov opvangen.


Krylatyi hengelaar

Door nieuwsgierige anatomische eigenaardigheden wordt skopa onderkennen. In de om haar niet enkel accuraate, op welke wijze naalden, kogti, maar zelfs podushechki op lapakh hebben sherokhovatuiu igolchatuiu vlak portie om artistically vykhvachennuiu van het water vis te verzwijgen. Eigenaardigheid skopy en in wat een vinger op lape heeft aangrijpend sustav, waarbij van twee vinger zagnuty voorwaarts, en twee - back, om better om aalglad rybinu te verzwijgen.

Hoogstens van de vogel ofs vangst van drie vinger op lapakh treffen voorwaarts aan, en een back, en hoewel alle zij worden met de hekje kogtyami ondergebracht, namelijk opkweken pulken oorzaken om kinzhalnyi de "staking van de barmhartigheid" op te offeren. Op khishchnikov, okhotyashchikhsya op andere vogelstand, lapy en kogti ine het algemeen lengtes, om meer handig om opoffering af te pakken, terwijl op Afrikaans sokola-lunya, van lovtsa boven-knarsten mijnbouw ondergebracht met twee sustavami lapy, gelaten slepen erbuit offeren van de zelve diepe opening op.


Echtelijk ritualy

Vele krylatye khishchniki de mirakels demonstreren van de luchtacrobatiek en in de pogingen van plenit compagnon. Deze antenne shou, in het algemeen vergezeld van aangeslagen outcries, dikwijls gelijkaardig naar niet burlesque bejagen, wanneer een vogel naletaet op de compagnon, slovno op de mijnbouw. Enkel sokoly rekenen bigeminal vluchten, bij wie ronyaet lakomyi beet, en andere op de zomer het podkhvatyvaet af. Infatuated parochka kunnen zelfs worden kogtyami aangesloten en aaneen om karretje-wielen in de lucht chut niet tot toe land, rastsepivshis in meest recent moment en opnieuw vzmyvaya in het hoogtepunt af te wijken. Bronstig sparivaniya van roofvogel dikwijls gewordene revnivymi strazhami de territorium proscribing alle mededingers. De op onwelkome gast timt van gelijk type misschien doodde en gebikt door grotere vrouwelijke onderbouwde hier dampen.

Methodes en plaatsen gnezdovaniya stolko, hoeveel van en types. Vele khishchniki gnezdyatsya op natuurlijke verheffingen, willen zeggen, op de afgronden van de afgronden, of zelfs in de vreemd nesten. Ander postuur eigen grote blowzy nesten, doorgaans, op de top van hoge lonelily kostende boom.


Molodnyak

Het aantal van eieren in leggend kunnen teeter van 1 tot toe 6, poosje, dan krupnee vogel, van die kleinere eieren. Nasizhivanie altijd begint alle ineens, daarvandaan, als in leggende meerdere eieren, ptentsy schijnen op hel in verschillende tijdperk.

Vergeleek met de meest van andere vogelstand, ptentsy khishchnikov ontwikkelen zich vergelijkenderwijs langzaam. Etenswaar ptentsam verschafen van beide ouder, maar voedt hen ine het algemeen slechts vrouwtje. Eerst tijdperk provender voor baby's rijten kusochkami ouderpaar, maar in de werkwijze van het wasdom ptentsy bestudering om deze zelve te maken. Operyaiutsya ptentsy ook vertragen. Op eerst zij zijn zeer onhandig, en eerst vluchten meestal beeindigen door de drop. Als gevolg ouderpaar anders lang het is noodzakelijk om haar zaaden na de eerst toetsing van de machten te voeden. Volwassene, schijnbare, trein naar ptentsov de verrijkingen respectievelijk bejagen, prinosya hen levende mijnbouw en uletaya, vandaan, en op te vangen zijn ptenets moet zichzelf. Slechts internalized alle noodzakelijke verrijkingen en beheersend buiten vleermuis okhotitsya, nakomeling khishchnik obretaet laatste onafhankelijkheid.


Weet jullie?

  • Sovy, met hun accuraate snaters en kogtyami, nog houden niet in de vergelijkbaarheid met vogel ofs vangst in. Wordt geadministreerd om te nemen in acht die sovy kwam van de vogelstand van het type kozodoya voor, terwijl door de voorganger khishchnikov wordt nekii prototype aista beschouwd.
  • Ondiepte mijnbouw khishchniki in het algemeen zaglatyvaiut whol. Hen exclusief centreerden zheludochnyi sap is in staat om quitte gebeente van de opoffering, en wol en veders later srygivaiutsya in de vorm komochkov op te lossen.
  • Sokol-sapsan - de meeste verbreid in de wereld vogel.
  • Palmovyi facsimile handtekening onderscheidt van anderen sobratev wat erin ratsion komt van veel plantaardige etenswaar - in het algemeen, van palmovykh noten - en dokhloi vissen binnen.
  • Scherpte van de zicht pustelgi ongeveer in acht tijdperken hoger boven menselijk.
  • De meeste ruime krylatyi khishchnik - andskii kondor, het gebied van de vleugels welk overtreft 3 m.
  • De meest klein - karlikovyi sokol, door de waarde 16 cm, t. Door hem. Niet meer zyablika.