Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Ptiche tsarstvo

Van nezapamyatnykh the times van vogel, hoe van evenmin ander bestaan wezen, aangetrokken bewonderend uitzicht van persoon. Deze prekrasneishie creaties treffen praktisch naar het buitenland de wereld - van polaire ldov tot toe luidruchtige stedelijke centra.

Vandaag onze planeet bevolken miljarden vogelstand behorend bij 9000 van toegeefl zijnen voor types. Alle deze talloze rat scheidt op 27 belangrijkste groeperingen, van of afdelingen, en die, in zijn zwenk, op 175 gezinnen.


Benig lichaam

Op de hele, het skelet van vogel wordt met betrekking tot gelijke principled blauwdruk gebouwd, als op de meerderheid andere backboned, maar, zijnde verschuldigd te roeien verkreeg in de werkwijze de ontwikkeling van de eigenaardigheden, het is in staat om beduidende rekeningen in de vlucht te verzetten. In het skelet hoofd resideert klein pozvonochnik met srosshimisya aaneen vet pozvonkami.

Lager onderdeel zal ruim grudinnaya been met kilevidnym kam formeren. In uglubleniyakh kiel naar hem krepyatsya machtige letatelnye spieren. Op niet vliegende vogelstand kiel helemaal loopt.

Bevind zich voorafgaande is in staat uiterst sterke plechevoi ceintuur met het tweetal van doordringend lopatochnykh gebeente. Zij worden pozvonochnikom en door rebrami kleine kliuvovidno-kliuchichnymi trossen verbonden aan. Vleugels hoe podvesheny op sharnirnykh sustavakh gevormd kliuvovidnoi en kliuchichnoi door het gebeente.

Zijn voorafgaande kling-gebeente worden grudinoi twee kliuchichnymi gebeente, lagere einden welk sroslis door V-schilderachtige vork verbonden aan. Zodanig constructie bewaart voor skeletnye gebeente van perelomov veroorzaakte door de machtige moties van letatelnykh spieren.


Complex krestets

Achter de toerbeurt srosshikhsya met tazovymi gebeente pozvonkov zal complex krestets, waartegen krepyatsya leden formeren. Het is tamelijk ontzagwekkend, om te staking verzetten in de daling, en erop breed vlak is blijje plaatsen voor striemend van nozhnykh spieren. Srosshiesya khvostovye pozvonki worden, daarvandaan khvostovye veders otrastaiut op tamelijk gelimiteerd stadsdeel ingekrimpt. Zodanig constructie efficiente controle bevoorraadt door de staart en, in de lang gerend, door de vlucht. Grudnaya kooi wordt rebrami, srosshimisya met pozvonochnikom boven en grudinnoi been op de bodem gevormd. Per arris er is protrusive back shpora, of kriuchkovidnyi otrostok, karakteristiek slechts voor de vogelstand. Dit otrostki dicht worden rebram trossen en, zakhodya vriend voor vriend, spletaiutsya in ontzagwekkend karkas gelijkaardig naar korzinku aangetrokken tot.

Alle deze constructie samen met machtig grudinnoi been reliably verdedigt tegen de verwondingen inner orgelen. Op duikend intens beneden het water van alken kriuchkovidnye otrostki heel lang en verovering van niet, van en maar meteen twee arris. Wegens deze vogel zonder het ongeval weerstaat de waterhoudende aandrang op ruimere dieptes.

Het skelet van vogel, totaliter het prochnosti, in dat tijdperk is zeer gemakkelijk. Hoogstens van typt het gewicht overtreft niet halveert of quitte eenderdeen van het gewicht van de veders. Naar Srosshimsya gebeente worden niet genodigd hebben toegeefl zijnen voor trossen en spieren. Karkateristiek voor andere backboned massieve opening en gebit utracheny voor nenadobnostiu, lange staart wordt, en in de vleugels van en lapakh veel kleiner gebeente, ingekrimpt dan in de leden andere backboned. Zato ptichiu nek in geen geval zal niet onroerende oproepen. Ze bestaaatt uit menigte pozvonkov - van 13 op enkel pevchikh vogelstand tot toe 25 op lebedei. Het is voor vergelijking: Alles behalve helemaal backboned beest, incluis zhirafa, niet meer 7 sheinykh pozvonkov. Schedel wordt verbonden aan opper pozvonkom met behulp van sharnirnogo sustava welk imparts om rond te leiden, waar ruimere woeligheid, dan op zoogdier, en verschaffenen rond bespreken.


De reducties van de leden

Preterpev beduidende wijzigingen, de voorste leden van de primogenitors van de vogelstand in de werkwijze van de ontwikkeling prevratilis in de vleugels. Waarheid, plechevye, luchevye en loktevye het gebeente van de vogelstand totaliter vergelijkbaar met onze, maar zato pyastnye kostochki op konchike vleugel bewoog alles behalve tot toe neuznavaemosti. Van 5 vingers gebleven drietal, twee van welk leix nauwelijks worden gestempeld.

Omdat grote letatelnye spieren gelijk gesituerd hebben beneden de vleugels overeen, terzijde van het centrum van de zwaartekracht vogelstand, om in lucht evenwicht voor de om haar van niet probleem te vertogen. Maar voeten worden een gebeten achter het centrum van de zwaartekracht gesteld beschikbaar, en daarvandaan schijnt vraag - waarom vogel "niet kliuet door de neus" staand op land?

Het feit is dat bedekt-boven beneden opereniem bedrennaya been, anders dan gelijkaardig gebeente op persoon of andere zoogdieren, bevindt zich mee tulovishcha en koppelde door met hem meerdere spieren. Zodoende, kolennyi sustav in back-beeindigen bedra resideert veel aanstaander te centreren van de zwaartekracht latend om evenwicht te conserveren. Namelijk is het gelijkwaardig onze tazobedrennogo sustava.

Twee verdachte onderdelen ptichei lapy over het algemeen hebben niet analogs. Kop lijkend op naar onze bedro, eigenlijk wordt van srosshikhsya van het gebeente goleni, en lager - van srosshikhsya lager kostochek goleni en bovenste kostochek stopy gevormd. Situeerden tussen hen sustav lijkend op naar omgebogene back knietje, heeft geen exact analoog in het skelet van persoon, maar ongeveer correspondeert onze enkel.

Vingers op lape niet boven vier (vijfde vinger beschikbaar op ander backboned, ischez op de voorstadium van de ontwikkeling). Op enkel types van maar drietal vinger, en op strausa - en vovse twee, zij zullen dik gelijkaardig naar kopyto formeren en handig voor de gezwind renen verharding. Iedere vinger wordt met kogtem ondergebracht. Constructie ptichikh lap zeer diversifiedly en is aangewezen op de manier van leven dat type.


Vlucht en operenie

In de vlucht vleugels worden in de motie door machtige letatelnymi spieren gepresenteerd, waarover het het is van node van 15 tot toe 20% het algemene gewicht van vogel. Deze bigeminal spieren bevinden zich met betrekking tot beide leden van de kiel grudinnoi been. Grotere uitwendige spieren beknot, vleugel verzuimen, en veel minder inner spieren brengen het spel door blochnuiu het systeem van de trossen op.

Voor nezamyslovatykh vzmakhov omhoog-onder de vleugels beschrijven in de vlucht ingewikkelde kogelbaan gelijkaardig naar vosmerku. Bankwezen predpleche makhovye veders seconde op last respectievelijk ontwikkelen ascensional macht. Rastushchie van de vingers en zapyastia makhovye veders voorop op last van bevoorraden horizontaal traction in de motie van de vleugel onder en slijpsel lucht, slovno schroefdraad gewrongen. Vertikaal traction ontwikkelt en aerodynamisch (gebekt) het profiel van de vleugel handhavende vogel in lucht, voor overheen de vleugel lucht wordt sneller verhuisd, dan eronder, voor de rekening wat en wordt ascensional macht gemaakt.

In langzame vlucht deze uitwerking verslapt, en vogel compenseert aderlating ontdekkend doddig "spinakery", of krylyshki, van meerdere veders, rastushchikh van rudimentarnykh vingers op de plooi van de vleugel welk, zoals zakrylkam vliegtuig, strijken antenne zavikhreniya uit. Besta en andere methode om hoogtepunt - wijd raspravit veders op konchikakh vleugels te houden. Alle deze ingewikkelde manipulatie vogel maakt automatisch waar, door op een snelheid en nauwkeurigheid, niet voorstelbaar quitte voor ging vliegtuig vooruit.

Ptichi veders bestaanan uit keratina - als onze kuifen en nogti, - poosje beneden ieder oud peryshkom podrastaet nieuw welk ongeveer jaarlijks vytalkivaet het vandaan. Veren presenteert centrale kern gebankierd van twee kanten symmetrische opakhalami samengestelde uit menigte borodok. Beneden de microscoop uitstekend die ieder borodka wordt met met betrekking tot alle lengte door de toerbeurt talloos kriuchochkov ondergebracht. Kriuchochki naburige borodok tseplyaiutsya vriend voor vriend. Chistya peryshki, vogel perebiraet hun door de snater, knoppen kriuchochki, slovno kastelen-hemelvuur, en razglazhivaet vlak opakhala, om het effektivnee werkte in de vlucht. Hoogstens van de vogelstand in de staart stichting er is van bijzondere kopchikovaya ijzer. Met behulp van snater zij veders inveten door het vet onderkenden zhelezoi. Deze procedure helpt erbuit om structuur opereniya te houden en het verdedigt van namokaniya.

De schromelijke hoeveelheid van de veders is aangewezen op de afmeting van vogel. Op kolibri hen niet meer 1000, terwijl op lebedya - overheen 25000.


Candescent gewaad

Ocлeпhteльный нaряdVerven voor de discreet kamuflyazhnogo opereniya of lichtend echtelijk gewaad berutsya van twee verschillende bronnen. Het is bijvoorbeeld, van pigmenty type melanina schilderen veders in diverse dodenrijk duister en bruin, en karotinoidy - in rode en sinaasappel. Raduzhnoe sverkanie kleuren, hoe op kolibri, wordt gemaakt zijnend verschuldigd naar de bijzondere structuur van de veders weerkaatsend leix het deel van verdacht spectrum.

Met uitzondering enkel types, incluis pingvinov, ptichi veders verbouwen van niet janboel, en in strikt bepaalde plaatsen en aanwijzing. Tijdens seizoens linki mishandelden of schaadden veders sbrasyvaiutsya, en hen op de wijziging otrastaet hartelijke winter operenie of lichtend echtelijk gewaad. De meest van de vogelstand sbrasyvaet voor eenmalig leix onderdeel de makhovykh van de veders, als niet naar utratit geschiktheden om te vliegen, maar, bijvoorbeeld, utki, lebedi en gusi sbrasyvaiut alles maar meteen en maand-andere worden gegrendeld om aan te aarden.


Adem

Uiterst vysokorazvitye de systemen van de adem en krovoobrashcheniya gelaten vogelstand om in de vlucht grote rekeningen te weerstaan. Op elk zoogdier lucht in de werkwijze van de adem gedraagt in gemakkelijke en ertussendoor komt back uit. Voor het dit is blij van niet zuinig systeem "vdokh-vydokh' bevoorradende vervanging in gemakkelijk van niet boven 75% lucht, op de vogelstand wetten skvoznaya het systeem van de adem staand te vervangen praktisch alle lucht. In het eerst geval het gedraagt in het tweetal van obemistykh antenne knapzakken achter gemakkelijk, dan in de zelve gemakkelijk en als vroeg vanaf er - buiten door voorste antenne knapzakken.

Dit systeem laat bloed veel effektivnee worden door de zuurstof verrijkt en worden van het koolstof dioxide afgeholpen. Naar de vogelstand nipochem adem vergooide van ruimere hoogtepunten. Het gewetene geval van de buil van facsimile handtekening met het vliegtuig in de lucht van West Africa op het hoogtepunt 11 274 m. Persoon er terstond pogib zonder kislorodnoi maskeren.

Het hart van vogel, net zo het hart van zoogdier, bestaaatt uit vier camera's bevoorradende losse doorstroming arterieel en venoznoi bloed. Wegens het dit tempo ptichei leven verreweg sneller, dan op vist, van amfibisch of reptils, in het hart van op welk alle drie camera's.

Hart op vogel veel krupnee en sterker, dan op gelijkaardig met betrekking tot de grootte van het zoogdier. Het breed spreekt, op de ondiepte pichuzhek de waarde van het hart betreffende de menigte van het lichaam veel meer, dan op grotere types. Gelijk betr en naar het aantal keren per tijdseenheid serdtsebieniya.


Voed en vertering

In de werkwijze van de ontwikkeling de voornaamste functie van voorste leden, prevrativshikhsya in de vleugels, was utrachena. Daarvandaan worden met de etenswaar gecontroleerd, vykarmlivat ptentsov, en domicilie te bouwen naar de vogelstand het is noodzakelijk lapami en door de snater.

Ptichii snater bestaaatt uit bovenste en lagere opening. Deze benige vyrosty schedels, pokrytye door rogovoi keratinovoi capsule. Echter hier ze bij voortduring verbouwt, omdat alsmaar iznashivaetsya van de wederzijdse wrijving van de opening. Afhankelijk van manier van leven en de structuuren respectievelijk voeden, ptichi snaters hebben de meeste diverse vorm en waarde.

Izo mond etenswaar gedraagt in zheludok met betrekking tot smalle tabakspijp pishchevoda. Op vele vogelstand in pishchevode er is obemistyi vyrost genaamd zobom, waar kan worden de beduidend reserv van provender voor de nader perevarivaniya in kalme toestand of voor vykarmlivaniya ptentsov opgeslagen.

In behalf opgeofferd respectievelijk ruimer verzachten door massieve opening en gebit en overdracht centrum van de zwaartekracht in het midden van het lichaam, om better om hen in de vlucht, vogelstand peretiraiut etenswaar in muskulnom afdeling zheludka te controleren. Op de vogelstand gevoed door de insecten, vis of vlees centreerde zheludochnye sappen zonder de moeilijkheid splinter vergelijkenderwijs zacht provender. Zato zodanig vegetariantsam, hoe vorobi, sinitsy of gusi, het is noodzakelijke zaglatyvat ondiepte kameshki die bijstand erbuit pereteret etenswaar in zheludke.

Gelijk doel - naar de verlichting van de constructie – dient, en de hoge concentratie van de urine welk alles behalve niet wateren vormt. Voor voerend van organizma urine vermengingen met ferm exkrementami in kloake (van de blaas vogelstand hebben niet). Op vele carnivorous vogelstand, incluis sov, chaek, tsapel en zimorodkov, in zheludke zal ferm komochki van kusochkov gebeente, wol en anderen neperevarennykh de residuen van gebikte mijnbouw welk nu en opnieuw srygivaiutsya formeren.


Eieren, nesten en ptentsy

Alle vogelstand, leidend de kin van yaitsekladushchikh reptils, ook eieren houden voor de nageslacht incubatie daarbinnen organizma aan. Om te herleiden tot toe kleinst mogelijke hoeveelheid toegeefl zijnen voor gewicht, zij zelfs eieren houden met betrekking tot, veeleer dan alles maar meteen aan. Het quitte geslachtsorgaan van de vogelstand - vooral vrouwtjes - in de werkwijze van de bovenmatige verlichting van de constructie van de staal alles behalve onmerkbaar, met uitzondering tijdvak sparivaniya.

In de werkwijze van de vooruitgang met betrekking tot yaitsevodu, ieder oplodotvorennaya yaitsekletka, upryatannaya in voedend zheltkovyi meshochek, wordt belkovoi (albuminovoi) door de capsule gedekt en firma calcareous skorlupoi welk kan worden de enkele pigmentami, bijvoorbeeld verongelukkend eritrotsitami geschilderd. Zodanig Defensie schilderstuk samengestelde uit diverse krapinok en pyatnyshek, oberegaet eieren van argus-eyed oog khishchnikov. Wordt niet uitgesloten die met betrekking tot de enkeling schilderstuk van obitateli grote ptichikh marktplaatsen onderkennen de leggend van sosedskoi.

Op de vogelstand, bestaan in de konijnenholen of duplakh, eieren in het algemeen wit, omdat hen gemakkelijker razglyadet in de zwartheid, ja en om nezachem te verbergen.

Nesten verdedigen tegen khishchnikov en ukryvaiut van nepogody leggende, ptentsov en hun ouderpaar. Enkel vogelstand over het algemeen niet van viut nesten. Wij willen zeggen, chistiki houden eieren rechter binnen de smalle ramingen van nepristupnykh afgronden aan. Ei chistika zauzheno op ieder eind, en, als het per de avontuur zadet, niet skatitsya onder, en, eerder, zal polukrug beschrijven. Imperatorskie en koninklijk pingviny alsmaar eieren voeren op lapakh hen van de vrieskou door puckers briushka afgeschermd. Andere vogelstand dovolstvuiutsya door het tweetal zamelde kameshkov in of vetochek, meer de Defensie schilderstuk van eieren geverlaat op. Vele pernatye vlecht zateilivye nesten-korzinki, en koe-die, richtende obezopasit nageslacht, zelfs sooruzhaet overheen hen bekapen. De meeste zateilivye nesten van knowingly viut enkel tkachiki en trupialy New Light, alsmede vogelstand-portnye, door artistically sshivaiushchie twee listka spinneweben of andere podruchnym materieel.

Inkubatsionnyi tijdvak, t. Door hem. De tijdperk van de wisseling oplodotvorennoi yaitsekletki in gerede vylupitsya ptentsa, voorgaanden van 12 dagen op de ondiepte pevchikh ptichek tot toe 79 dagen op enkel albatrosov. Hoogstens van ondiepe vogelstand inkubatsiya begint niet, poosje zal niet worden alle leggend verschoven. Zato op vele ruime types ze begint totchas na otlozheniya eerst ei, en ptentsy vyluplivaiutsya alterneren. Nageslacht vele pernatykh, gnezdyashchikhsya op land, bijvoorbeeld, bolotnykh, is in staat buiten vleermuis moet rennen en om provender chut te vernemen hetzij niet rechter na de verschijning op hel. Maar bestaan en ander bovenmatig - ptentsy vele vorobinykh schijnen op hel naakt, blinde en eerst dagen moetanan word warmte naar en de zorg van de ouderpaar.