Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Beren

Wanneer dat staat zonder de rekening werden door alles behalve totaliter Noord halfrond gedreven. Hoewel dit de meest ruim van boven-geknarst khishchnikov, in ratsione de meest van staat vlees zeldzaamheid en delikates door.

In het gezin van beren wordt gevormd van zeven losse types welk de verschillende landstreken bevolken van de planeet en verschillen door de toerbeurt van de eigenaardigheden. In beduidend verschil in de afmeting alle beren - machtige korenastye beesten met kleine sterke voeten en gering staart. Monding molteken lapy worden met 5 lange ondergebracht en hekje, op welke wijze scheerapparaten kogtyami welk zijn niet ruk in podushechki, hoe op katten. Alle lichaam van de beest wordt door het dikke bont van verschillend schilderstuk en lengtes gedekt. Ogen en om de oren vergelijkenderwijs zijn klein voor massief hoofd. Neus is vochtig en briljant, hoe op hond.

Ine het algemeen beer wordt vrazvalku op alle vier verhaald, hoewel op de tijdperken kan vstat op de achterk lapy en prokovylyat meerdere trees. Beer - beest stopokhodyashchee, net als persoon, namelijk stupaet op compleet stopu. Als noodzakelijk, het berekent op galop door en vluchten met indruk maken op snelheid - tot toe 50-60 kmph. Beren bijstere inktkoker lazaiut, vooral niet zeer ruime types, en dikwijls zelfs bomen beslapen. Alle zij zijn in staat om te dobberen, maar witte beer in het dit is eenvoudige deskundige.


Voed

Hoewel beren bijvoeglijke bepaling naar khishchnikam, eigenlijk erin van ratsione veel kleiner vlees, dan op andere dierlijke deze afdeling, en de better half "menu" componeert groste etenswaar. Hen eerder kunnen vseyadnymi prisposoblentsami heten, poedaiushchimi alles da's slaan lapy. Voor de vele eeuwen van de ontwikkeling van hen typisch voor khishchnikov gebit ook veranderde vorm zich naar diversified dieet geadapteerd.

Uitzondering witte beer componeert. Snezhnye uitgebreidheden Zapolyaria alstublieft door de volop groste etenswaar, en het werd niet tierige jager, vooral op tiulenei. Anderen beren vruchten biken, bessen, klubnyami, door de gloeilampen, gribami, door de noten en eikels, nu en opnieuw sdabrivaya alle die zodanig delikatesami, op welke wijze insecten, honing van en lichinki wilde beeen. Totaliter sgoditsya in de etenswaar ondiep zoogdier of reptil, maar indien naar nesdobrovat en schaap, naar wild mannetjesvarken of vertroken van de kudde naar de eland.

Bijna alle beren worden door de dag gedragend de better half van de tijdperk op zoek naar sestnogo gevoed. Erop houdende uitstekende zijn reuk, zij dikwijls seated op prigorke en priniukhivaiutsya naar donosyashchimsya luchten.

In de herfst van staat bevolkende koude landstreken - met uitzondering hen wit sobrata - met de botte bijl nagulivaiut vet voor vpast in de winter spyachku door. Van prikhodom koudes beer otyskivaet handige stad voor Den, waar nataskivaet dor gras, loof en mos. Voor de toevlucht zal heeft gelijk voor de grot of ukromnaya rasshchelina in de afgrond, maar brengt tijdperk dat beer en zelve vykapyvaet Den door.

De winterachtige recreatie van doorstaan het is onmogelijk om heden spyachkoi te roepen, voor de temperatuur ervan lichaam en napolnenie hartslag verschieten niet, hoewel serdtsebienie wordt omlaag vertraagd. Beest op dolgie weken onderdompelingen in diep slapen, maar in hartelijk denek kunnen wekken en om op de zoeken sestnogo uit te gaan erop. Prospav buiten zes maanden, otoshchavshii beer in de voorjaar respectievelijk erop gaat op bovenaards uit.


Duplication

In de sober en arctische breedtes gon op beren verrijst algemeen in de voorjaar van. Zelve beremennost voorgaanden even, maar vanwege de vrouwtje rozhdaiut niet eerder van middellang van het tijdvak spyachki, oplodotvorennoe ei wordt naar de muur matki medveditsy slechts in De oktober-november aangebracht. Deze werkwijze naam zat implantatsiei vast.

De vrouwtjes van alle beren brengen meestal dvoikh voorbij de overtuiging krokhotnykh baby's. Pasgeboren wegen niet meer 200-700 g, blind, bezzuby en alles behalve bezvolosy af. De overige van de winter zij gedrag in Den met moeder etende zijn vette melk en snel podrastaya. In de voorjaar van de zij erop gaan op solnyshko, met de bedeesdheid door semenya voetspoor voor mamashei uit.

Beren dikwijls noemen door de kluizenaaren, en volwassene manspersonen werkelijk leven osobnyakom, zamelen razve die van kracht generaal kormezhki in. Maar eerst twee-drie jaar van het leven medvezhata behouden drijvend in moeder, op welk hierine dat tijdperk nieuwe nageslacht schijnt. Daarvandaan volwassene vrouwtjes de better half van het leven gedrag alsmede de zaaden.


Wit staan

Beлый medcedьOp de overvloedige territoria van Rusland, Noorwegen, Groenland, van Canada en USA raskinulis ijzige uitgebreidheden Zapolyaria. Namelijk hier resideert bar rodina witte beren - de ruimste gedeputeerdeen van het gezin.

De Latijnse titel van het dit beest bedoelt "marinier beer", en meestal het kan worden waar door skovannoe ijsje zee gezichten gummend getroffen. Deze royementen plovtsy en nyryalshchiki voelen ons in het water hoe huizen, dobberen op een snelheid tot toe 20 km/uur en in staat om beneden het water tot toe 2 minuten te zetelen. Energiek plyvushchikh witte beren aantroffen in 300 met toegeefl zijnen voor kilometers van dor. In het water van hen verdedigt tegen de koude het vet stratum van podkozhnogo vet en vodoottalkivaiushchaya shuba. Dik medvezhii bont met chut gelige lommer uitstekend samenvoegingen met zasnezhennoi ligging en bestaaatt uit dicht gaan podsherstka en lang ostei. Zelfs podoshvy lap worden door de wol latende beer zeker stupat met betrekking tot aalglade ijsje gedekt. Er reizen mee dreifuiushchimi pakovymi ldami op de plaatsen overheen 50 ge. Km2.

Door belangrijkste etenswaar naar witte beren dienen tiuleni, vooral annulate rob. Beer podkradyvaetsya naar tiulenei lezhke, podkaraulivaet mijnbouw op lunki of podplyvaet beneden het water naar houdende rust beest en door machtig aandachtsstreepje probivaetsya skvoz doordringende ijsje.

Slechts zwangere beslechten vrouwtjes Den op de winter, vykapyvaya diep konijnenhol in kust snegovykh nanosakh. Krokhotnye medvezhata schijnen op hel in De december-januari, maar slechts door drie maand uitgekomen samen met moeder op bovenaards.


Buryi staan

Hoewel buryi beer langgeleden ischez in vele plaatsen voormalig obitaniya, dit vooralsnog het meeste talrijke type van alle gezin. Het Noord-Amerika bevolkt, naar Canada, op de benoorden Europa en in Rusland, maar door de plaatsen treft en iuzhnee - in Mexico, Spanje, Turkije, Iran en in de Himalaya. De kleine bevolking van burykh beren leeft en in De japan.

Dit type vormt het meeste groere aantal podvidov, een van welk - gebruikt door kwade reputatie severoamerikanskii grizli. Andere podvid - kadiaxkii beer - wedijvert met witte neef voor de titel laken de ruimst boven-geknarst khishchnika. Schilderstuk van het bont verschillend podvidov kolebletsya van ontsteken-palevogo, roodachtig, cherno-burogo, vaal of argent tot toe burogo met prosediu, hoe op grizli, van wat die en kreeg de titel (grizzled in Engelse middelen "met prosediu").

Alle burye de beren van uiutnee alles voelen ons in de wouden komend van hen maar op zoek naar alimentatie, poosje hun menu diversified, hoe, pozhalui, evenmin op kogo van sorodichei. Het is bijvoorbeeld, Canadees burye beren zijn fantastische vissers, poosje deze deskundigheid niet peredaetsya met betrekking tot heritage, en wordt door iedere beer opnieuw beheerst.


Duister Amerikaanse beer

Dit de meest bantam, maar de meeste talrijke beer van Noord-Amerika bevolkt wouden alles behalve op alle territorium van continent en treft meer dan in 20 USA betuigt. Zijnend verschuldigd naar klein gewicht, het dikwijls en gewillig lazaet met betrekking tot bomen.

Niettegenstaande de titel, okras het shuby kolebletsya van witte of argent tot toe hazelaar of shokoladnogo, en somewhile blauwe-duister. Beeindig mordy in het algemeen ontsteken barnstenen.

Dit absoluut vseyadnyi beest dikwijls afrekent de controleert van musornykh dozen in Amerikaan onderdaan parken en grabitelskie nabegi op de cab-rangen van toeristen. In het overblijfsel van het het menu is aangewezen op de tijdperk van jaar en plaatsen obitaniya. In de noord deel van natuurlijke groeiplaats het izliublennymi lakomstvami zijn ondiepe knaagdiers, losyata en zalm.


Duister gimalaiskii beer

Meerdere kleinere de west sobrata duister gimalaiskii beer. Het levens in de bergen en wouden alle Aadi - van Iran tot toe Korea en Japan. Het Latijnse titel Selenarctos bedoelt "maanen beer" en verrijst van wit otmetiny op de boezem in de vorm van polumesyatsa. Schilderstuk dikke shuby ine het algemeen duister, niettemin treffen burye en auburn beesten.

Dit uitstekend verkholaz dikwijls vzbiraetsya achter provender op de bomen en, zalamyvaya vetki met de vruchten en loof, bedden hen in de nest vergelijkbaarheid. Het is schijnbaar, van slechts obitateli noord boorden winter in Denen, waar op het moment voeren nageslacht uit. Iuzhane kan nenadolgo vpadat in spyachku of afstammen van de bergen en het hele jaar gedrag actieve manier van leven.

De meeste ondiepte van alle malaiskii beer leeft in de wouden van South China, Mianmy, Borneo van en de eilanden van De indonesie. Deze eigenere duister uitstrijken shuby kreeg de bijnaam van zonne beer niet stolko wegens povadok (voor deze avond bruut), hoeveel wegens oranje otmetiny op de boezem in de vorm van polumesyatsa. Door de dag het algemeen houdt rust of beslaapt lezhbishche vestigde in de vertakkingen van de boom in 2 met toegeefl zijnen voor versmaaten van land.

Zelfde vseyadnyi, hoe alle, malaiskii beer kreeg bijnaam "medoliz" wegens bijzonder propensity voor het dit lakomstvu. Otyskav bee nest, het razlamyvaet het machtige kogtyami en verschaft Vandaar honing en lichinok, niet draaiende aandacht op de knauwen van razyarennykh logementhouders.

In zacht klimaat malaiskii beer niet vpadaet in spyachku en sparivaetsya op elk tijdperk jaar. Baby's schijnen op hel in de dikke bosschage van tropisch woud. Vermoed die deze beren-nerazluchniki zullen dampen op alle leven vormen.


Gubach

Bevolkende de wouden van India en Shri-lanki gubach ook abuzz op de avonden en, duidelijk, slechts ene sexuele compagnon heeft.

Van de sobratev het verschilt lokhmatoi onbuigzaam shuboi. Het hekje albescent morda alles behalve wordt van mekhovogo deken ontnomen en beeindigt door uiterst beweeglijke lippen. Lang kriuchkovatye kogti gelaten naar hem podolgu om op de vertakkingen onder door het hoofd op te knopen, zoals lenivtsu, voor wat het en noemen "beer"-lenivets'.

Totaliter zijn varieteit ratsiona belangrijkste bliudom 1ubacha witte miers. Smykaiushchiesya nozdri, holle lucht en de afwezigheid van meerdere voorste gebit hier is en alle huisvestingen voor poedaniya deze insecten. Breuk termitnik, gubach in het eerst geval met de macht vyduvaet stof en vuiligheid, en dan absorbeert insecten skvoz lippen bespannen. Den dient naar hem niet voor zimovki, en slechts voor ukrytiya. Op Shri-lanke gubachi de nageslacht voeren op elk tijdperk van jaar, en in India seizoen sparivaniya voorgaanden van De april met betrekking tot Juni uit.


Ochkovyi staan

Nader alle op het zuiden zabralsya ochkovyi staan bevolkend Andesgebergte (Zuid Amerika) van De venezuela tot toe Chili door. De titel het kreeg zijnde verschuldigd om barnstenene bef om de ogen en neus te belichten.

Ochkovyi beer wordt grootst vegetariantsem in het gezin beschouwd en bikt zelfs blij door onbuigzaame planten. Wezen handelswaar verkholazom, het wordt gevoed en houdt rust op de vertakkingen van de bomen. In de winter spyachku deze beer niet vpadaet, en in de januari nageslacht voert in reliably ukrytom zemlyanom nest uit.

Alle beren oeroud waren de objecten van de actiefs bejagen - in behalf van het vlees, voor de verkoop in zverintsy en ongedeeld in behalf van vermaak. Vet en zhelch beer benutten in het medicijn, shkuru - op de karpetten. Door de object van de industrie altijd diende voornamelijk buryi beer, maar in onze dagen te menig typt ook grozit complete verdwijning, voor de plaatsen van hen obitaniya worden onverbiddelijke postupiu beschaving vernietigd.

Duister Amerikaan vergelijkenderwijs mnogochislen in de natuurlijke groeiplaats, hoewel in het verleden ook was de object van de actiefs bejagen. Te wash staan eenmalig grozilo compleet annihilation door, maar in 1970 jaren het werd beneden de bescherming totaliter noordpoolgebied, en de laatste tijd het bevolking verhoogd genomen. Gubach ook poosje buiten de toevalligheid, hoewel adapteert het obitaniya alles intensivnee worden door persoon beheerst.