Жhcotныe h рacteнhяRacteнhя h fhcotныe Mhр fhcotных h рacteнhйMhр рacteнhй h fhcotных Жhcotныe h рacteнhя


Sm111111

Vleermuis

Vleermuis fantastische zoogdieren beheersende de kunst van de vlucht, - treffen naar het buitenland de wereld, behalve polaire gebieden en vysokogorii.

Gewetene dat vleermuis tleven Land nauwelijks niet 50 mln voor. Jaren oud. Wetenschappers gevonden de alles behalve volledig skelet van de voorganger van vleermuis geweten als ikaronikteris, en bevinding dateerde door het tijdvak eotsena. Deze schepsels door de lengte 8 cm praktisch onderscheiden van niet moderne vleermuis, daarvandaan zoologen zo en kunnen niet om laatste conclusie omstreeks hun oorsprong te bedragen en, onder andere, vanwaar erin razvilas ableness om te vliegen. Veronderstel, niettemin dat vleermuis kwam van verblijvend op de bomen insectivorous voor.


De verschijning van batten

Niettegenstaande wat vleermuis zeer verschillen door van elkaar afmeting en verschijning, met betrekking tot alle uitstekend die zij - vleermuis en nichto ander. Het lichaam van vleermuis wordt gedekt sherstkoi welk altijd heeft elk meere hel lommer op briushke. Het gebied van de vleugels variruet van 15 cm chut hetzij niet tot toe 2 m, en wat slechts vormen niet accepteren deze hands-vleugels! Het is begeleidende, khot lange en smalle, khot kleine en monding - de vleugels van vleermuis altijd hebben een en gelijke constructie.

De voorste leden van vleermuis zeer goed ontwikkeelden zich; Zijn kleine schouders zijn geducht, en heel lang predpleche wordt door gevormd als klein als luchevoi been. De ruime vinger van voorste lid beeindigt kriuchkovatym kogtem, en anderen (heel lang) vingers vertogen van pereponki vleugels situeerden met betrekking tot bokam. De vorm van het lichaam en de lengte van de staart zijn aangewezen op appurtenant te zijn bijzonder hereto of ander type. Benig vyrost genaamd shporoi, helpt vele types om vleugels tot toe zelve staart af te wikkelen.

Vleermuis behulp vliegen van pereponchatykh vleugels rennend synchroon met de achterk leden mee. Vleugels, pereponki welk eigentijds de dubbel stratum van lederen, worden met de spieren en verend zhilami, binnen de positie van de rust, dicht prizhimaiushchimi hen naar het lichaam ondergebracht.


Povadki

Hoewel vleermuis verdelen op de menigte van de types onder en zetelen in diverse natuurlijke wijze voorwaardes, hebbelijkheden erin op de verrassing is gelijkaardig. Bijna alle gedrag avond manier van leven, en door de dag slaap, povisnuv onder door het hoofd. De nesten van batten niet viut.

De meest van vleermuis leeft door de groeperingen; Eenzame manier van leven naar prisushch als klein als meerdere types.

Лetуhhe mышhIn de winter van de muis worden voor spyachki in ukromnykh plaatsen, en in hartelijk seizoen ukryvaiutsya voor sparivaniya en vykarmlivaniya baby's beslecht. Vleermuis meestal leven in de grotten, verliet collieries, rasshchelinakh en in duplakh bomen. Hen ook zeer met betrekking tot geest oud huizen. Ruime vleermuis gevoed door de vruchten, liefde om op de vertakkingen van de bomen op te knopen.

Tijdens recreatie muis capitally woont naar de verschijning en zorgvuldig vychishchaet vleugels, borst, briushko bij.

De woeligheid van muizen, wanneer zij vliegen niet, is aangewezen op het type: De enkele praktisch hulpeloos en ellendig in de pogingen worden overgeboekt, een andere vleugels geplooid, tamelijk goed lazaiut en zelfs kunnen pustitsya vpripryzhku, en los typt liefde worden, nashchupyvaya kogtyami stad poudobnei gezwiept.


Winter spyachka op vleermuis

In de zones van de sober klimaat met de vooruitgang van de koudes naar vluchtige muizen alles meer moeilijk om etenswaar te vinden. Daarvandaan enkel zweeft types pereletaiut in elk meere hartelijke boorden, maar belangrijkste massa zalegaet (en meer exact,) in de winter spyachku.

Winter vleermuis in de plaatsen, waar hun niemand niet potrevozhit, waar niet skvoznyakov, waarin het is mogelijk strak zatsepitsya, en bestaan waar worden verbergd, waarin temperatuur verschieet niet onderaan nul en tamelijk vochtige lucht.

In de herfst van vleermuis alsmaar edyat pottend vet op de winter, en om te slapen, worden oktober of November afhankelijk van temperatuur, van de tegenwoordigheid van provender en aspectual eigenaardigheden gevestigd in. Muizen zamelen door de groeperingen in en slapen, povisnuv onder door het hoofd en ukryvshis vleugels.


De voeden van vleermuis

Bijna alle vleermuis insectivorous, maar op alle de voorkeuren: Die liefdes moshek van en vlinders, die - zhuchkov en pauchkov, die opvangt draak-vliegt, en iemand banketten op arboraceous lichinkami.

Meestal pakken vleermuis mijnbouw op de zomer, nastigaya insecten in lucht af. Enkel types beheersten om te werken als vleugels hoe door het rooster of hoe door de klingen, podgrebaya insecten poblizhe naar rogovomu opening, en de enkele voegen khvostovuiu pereponku toe en, slovno sachkom, vangen het de opofferingen op of voegen er okhotnichi trofeeen toe. Edyat zij ook op de zomer, hoewel enkel types, leidinggevende elk meere razmerennyi manier van leven, na jacht maken op worden voor breedvoerig trapezy in obliubovannom plaats beslecht.


In de keerkring

Naar tropische types behoren krylany (vluchtige honden, kopenos en vluchtige vossen). Anders dan bereiken vleermuis, zij vergelijkenderwijs ruime afmeting. De meest ruim van krylanov - vluchtige vossen. Capaciteit voor ekholokatsii ligt leix op vluchtige honden vast. Op vele typt staart loopt. Ogen bijstere inktkoker ontwikkelde, zicht hekje, en gebit praktisch helemaal krylanov rastitelnoyadnogo type. De tropische types van vleermuis biken vruchten welk neudivitelno, omdat in verhit en vochtig klimaat vruchten zreiut het hele jaar. Edyat zij en zelen, en insecten gelijke vruchten klopten. IN Eurasia de belangrijkste amateur van de vruchten - vluchtige vos, en in New Light - kopenos.

Deze types van vleermuis ook eten tsvetochnoi pyltsoi en nektarom, dan dragen de duplication van van je welste aantal van planten bij. Muizen gevoed door de kleuren, meestal treffen in de keerkring en verschillen lang, door smal hoofd en lange taal - om gemakkelijker werd van tsvetochnoi kelkkafje gedronken.


Carnivorous batten

De carnivorous types van vleermuis een gebeten; Erin ruimer en accuraat legen gebit, en door de etenswaar hen muis en anderen chetveronogaya meliuzga, alsmede ondiepe vogelstand voor.

Besta in de natuur van zelfs twee type van vleermuis gevoed door de vis. Hun ruime machtige achterk leden worden ondergebracht met voorbij de overtuiging hekje kogtyami welk in de muis glijden overheen waterige gladiu prong vis slovno ostrogoi. Naar vluchtige hengelaar met betrekking tot gebit mijnbouw door de lengte tot toe 8 cm; Popavshis, rybka wordt pryamikom in de mond khishchnika doorgestuurd. Drie type van krovososushchikh vleermuis bevolken Amerikaanse continent - van Mexico op de noord tot toe Argentinie op zuid. Hebb maakten accuraat reztsami, nadrez op lederene opofferingen, zij pripadaiut naar ranke en vysasyvaiut ervan bloed. In sliune krovososov wordt bijzondere substantie, naar het afschrikmiddel besnoeiing van het bloed, maar ine het algemeen boel vysosannoi bloed niet gevaarlijk voor de opoffering rukokrylogo vampira gevormd. Het is begeleidend, altijd bestaat toevalligheid infitsirovaniya ranki: Gewetene dat vleermuis overdracht van vozbuditelei krankzinnigheid.


Eigen ugodia

Hoogstens van vleermuis de territoria bestaan, waarin zij okhotyatsya, dikwijls vliegend een en gelijk trace.


Лetуhhe mышhCapaciteit voor ekholokatsii

Van alle vleermuis slechts vluchtige vossen ogen hebben, bekwaam khot iets om in de zwartheid aan te treffen; Whereat alle vleermuis fantastisch okhotyatsya op de avonden. Mijnbouw te vinden door hem bijstand fantastisch reuk ontwikkelde, befaamdheid en capaciteit voor ekholokatsii - de fantastische en perfecte schenking van de natuur.

Het is in eenvoudige termen, vleermuis fungeert op welke wijze raderwerk. Door de neus of mond ze verkondigt onhoorbaar voor persoon klept in ultrazvukovom het bereik van de aantallen keren per tijdseenheid. Deze kleine impulsen door het aantal keren per tijdseenheid 20-120 kilogerts en tijdsduur van 0.2 tot toe 100 millisekund, met betrekking tot de parameteren groot verschilde op de gedeputeerdeen van verschillende gezinnen. Hun golf spiegelend van de thema's, terugkomst, slovno nagalm. Aanstekelijke zodanig signalen, vleermuis werkt in de kamer in en afmeting stelt, zetel en de dichtheid van omringende zijn thema's vast.

Dit gereedschap is zo perfect die enkel vleermuis 'bedradingen' zien door de diameter minder 1 mm, en muizen-vissers - recht overeind staand door de vis ryab op waterhoudend.


Duplication op batten

Bijna alle de types van vleermuis verrichten nageslacht jaarlijks. Op de meerderheid op hel slechts een baby schijnt, op losse types - met betrekking tot twee, en volosatokhvost - buraya vleermuis (allene vleermuis met 4 soskami), tlevend de bezuiden Canada en in Midden-Amerika, - voor keer brengt troikh, en die en chetverykh baby's teweeg.

In de keerkring van vleermuis brengen op elk tijdperk jaar teweeg, en in de sober klimaticheskikh zones sparivanie verrijst in de herfst van of in winterachtig tijdvak, om baby's schenen op hel in de voorjaar van.

En manspersonen, en de vrouwtjes van de vleermuis van de middelmaat schrap zal wasem niet vormen en dikwijls leden veranderen. Op timt nageslacht zachinaetsya op zimove: Manspersoon begint naar de zenuwlijer, podpolzaet naar dichtstbijzijnde vrouwtje en skvoz slapen sparivaetsya met haar.


Correcte berekening

Op manspersonen sperma wordt in de zomer van en gevormd, als vroeg als organizm vrouwtje geslagen, konfijt viability tot toe 7 maanden (zodanig niet langer wordt evenmin op kogo van zoogdieren) gezien. Als wezen wegens, oplodotvorenie op vleermuis verrijst niet tot toe gaan zelve gunstig voor de geboorte van de nageslacht van het moment vooruit.

Op enkel types van vleermuis yaitsekletka oplodotvoryaetsya rechter na sparivaniya, maar stekeligheden matku enige tijd na. De maturation van de vrucht (tijdvak van zachatiya tot toe geboorte) leent van verschillende types van 1,5 tot toe 10 maanden, afhankelijk van tijdperk sparivaniya. Van de winterslaap gewekt, manspersoon maar meteen fouilleert zichzelf vrouwtje, en eerlang vrouwtjes (op de tijdperken - door 1000) zamelen in de nederzettingen voor de vervaardiging op hel van en vykarmlivaniya baby's in.


De geboorte van baby's op batten

De ine het algemeen vleermuis van rozhdaiut baby's door de dag. Bevallend van, vrouwelijk op de tijdperken knoopt door het hoofd onder, maar meer dikwijls krepitsya naar de oppere of zijdelings vlak van de toevlucht door het hoofd omhoog op. Op hel (poosje door de voeten voorwaarts verschenen, wat niet langer wordt evenmin op kogo van zoogdieren) gezien, myshonok slaat gehuld door de baal khvostovuiu pereponku moeder.

Vrouwelijk van vylizyvaet blinde en bezvolosogo baby, en het op het moment subtiel popiskivaet, en met betrekking tot dit pisku moeder kan het tussen 1000 andere myshat leren. Het is interessant die praktisch hulpeloze baby's van vleermuis in de geboorte gewicht hebben, naar de egaal half van het gewicht van moeder.

Van de verschijning moment op hel baby bikt de melk van de moeder; Term vskarmlivaniya is aangewezen op het type van vleermuis. Dolshe alle - ongedeeld 9 maanden - vykarmlivaet nageslacht vluchtige muis-vampir.


Zorg voor nageslacht

Insectivorous muizen nageslacht laten in de nederzettingen en uletaiut op jacht maken op. Vergolden, zij zonder alle manier van de arbeid umudryaiutsya om haar baby in grote koposhashcheisya opper te vinden.

Indien gevaren moeder uletaet lager mee aaneen baby, pritsenivshegosya door het gebit van het kalf naar sosku, en door de voeten en de vingers van voorste leden - naar zijn wol.

Baby's zeer snel ontwikkelen zich; Hun oog ontluiken op 3-10-ik dag, en sherstka verbouwt van eerst week. Eerlang zij als vroeg als zullen mee slenteren en lazaiut, en eerst vlucht plegen door 3-5 weken - op verschillende types verschillend. Bijvoorbeeld, ruime vluchtige vossen kunan niet buiten tot toe 3 maanden opblazen.

Moeders studeren haar kinderen moeten en okhotitsya vliegen. Baby wordt maturing op de leeftijd van 4 maanden, khot wol anders otrosla niet compleet beschouwd. Complete rijpheid zal slechts door 2 jaar komen.

Leef vleermuis van 5 tot toe 10 jaren oud, nu en dan dozhivaya tot toe 20. Vlieg zij op tamelijk afgelegene afstanden - op de tijdperken voor de dag door hem het is noodzakelijk om tot toe 50 km te ondervangen.